Mustalipeä energiantuotannossa

Lämpö hyötykäytetään prosessihöyrynä ja sähkön tuotannossa. Selluloosantuotannossa syntyvän mustalipeän. Siitä vajaa puolet oli metsäteollisuuden jätelientä eli mustalipeää.


Puun osuutta energiantuotannossa halutaan edelleen lisätä niin Suomessa kuin Euroopan unionissakin. Metsänomistajien mielestä puu tulisi voida myydä energiantuotantoon , jos metsäteollisuus ei sitä kykene ostamaan. Selluntuotannossa syntyvä mustalipeä on merkittävin tuontipuusta saatava puupolttoaine, sen osuus on yli prosenttia. Ulkomailta tuodun puun kuoren osuus puupolttoaineista oli 11 . Ilmanpaineinen prosessi on demonstroitu ja paineistetun prosessin demonst- rointi on käynnistymässä sekä Ruotsissa että Yhdysvalloissa.


Soodakattiloihin kuuluu useita . Katalyyttisen polton odotetaan kaupallistuvan . Biopolttoaineilla tuotetaan myös lämpöä ja sähköä yhteistuotannossa hyvällä hyötysuhteella. Metsän hoidossa ja puun korjuussa kertyy runsaasti harvennus- ja. Nyt järjestettävä seitsemäs alaan liittyvä konferenssityyppinen keskustelutilaisuus pidetään Jyväskylän . Fossiilisten polttoaineiden osuutta energiantuotannossa yritetään pienentää korvaamalla niitä paremmilla, uusiutuvilla energialähteillä.


Mekaanisen massan valmistus. Syntyvä jäteliemi (= mustalipeä ) sisältää puun muita osia: mm. Teollisuuden ja energiantuotannon CO2-päästöt : Kymenlaakso, Etelä-Karjala. Pääteiden tieliikenteen CO2-päästöt : Kymenlaakso, Etelä-Karjala.


Ala työllistää myös energiantuotannossa voimalaitoksissa sekä mm. Hakkuualoilta ja rakennustyömailta nostetaan myös kantoja, jotka hyödynnetään energian tuotannossa. Puun energiakäytön mittarin tavoitteena onkin ilmaista puun merkitys energiantuotannossa suhteessa muihin energialähteisiin.


Puuperäisiä polttoaineita ovat mustalipeä , mänty- ja koivuöljy, metanoli sekä muut teolliseen tuotantoon kelpaamattomat ainesosat kuten metsätähteet, teollisuuden puujäte, . Ekosysteemipalvelut: hiilidioksidin sitominen, virkistysmahdollisuudet, monimuotoisuus. Vesivarat eri käyttötarkoituksissa: juomavesi, teollisuuden käyttövesi, energiantuotanto , . Metsäteollisuuden oman energiantuotannon vuoksi mustalipeä pysyy yhteistuotannon suurimpana polttoaineena, mustalipeän osuus käytetyistä polttoaineista on prosenttia. Mustalipeä on Suomessa yksi tärkeimmistä biopolttoaineista. Lämmön erillistuotannon polttoaineiden käytössä ei . Valtaosa kaikesta energiantuotantoon käytetystä puusta syntyy sivutuotteina. Merkittävä osa puupolttoaineeksi laskettavista energianlähteistä on mustalipeä , jota syntyy sellunkeittämisen yhteydessä.


Sitä kerätään talteen ja väkevöitetään haihdutusmenetelmällä, jonka jälkeen sitä voidaan polttaa. TWh) on jaettu kulutuskohteille niiden suuruuksien mukaisissa suhteissa. Muu sähkön kulutus = kaikki muu sähkö paitsi lämmitys ja teollisuus (kotitaloudet, palvelut ym.) Kivihiili TWh.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit