Muovimaton sauman korjaus

Kylpyhuoneen alkuperäisen muovimaton saumoissa havaittiin muutamia 5- 10mm pituisia halkeamia. Halkeamat korjattiin taloyhtiön toimesta saumaliimalla (sikaflex). Vanhan sauman väristä saumaliimaa on vaikeata löytää.


Taloyhtiön korjaushalukkuus ilmeisesti rajottuu tähän paikkakorjaukseen. Kysymys siis kuuluukin, kuinka paikata ?

Ja parhaimmassa tapauksessa niin,ettei jäisi kovin pahaa näkyvää jälkeä. Sarjassamme tyhmät kysymykset. Kylppärin lattiaan ( muovimatto ) on tullut pieni reikä ilmeisesti sauman kohtaan, ja pelkään että siitä menee vettä sisään, vaikka se ei aivan suihkun alla olekaan. Millä aineella sen voi huomaamattomasti paikata?


Jotain liimaahan siinä on ollut, mutta nyt se on ilmeisesti . Jos isännöitsijä ei korjaukseen ole suostuvainen, niin ilmoita hallituksen puheenjohtajalle tilanteesta ja pyydä heiltä suostumus korjaukseen. Heille se oletettavasti . Mitä pitäisi tehdä, kun kosteusmittaaja sanoi mittauskäynnillään, että kylpyhuoneen muovimaton sauma on rikki ja matto pitäisi repiä irti kuivattaa, m.

Maton tulee päästä liikkumaan vapaasti listan alla. Sopiva rako jää, kun naulatessa laitetaan esim. Vain yksi sauma per huone saadaan teipata kaksipuolisella.


Otin yhteyttä isännöitsijään joka sanoi että maton korjaus kuuluu osakkalle. Lähetin kirjeen yhtiön hallituksen puheenjohtajalle asiasta ja katsoin siinä että korjaus kuuluu taloyhtiölle. Ongelmana on muovimatto , jonka saumat tai kaivon reunat ovat päästäneet vettä betonilattiaan. On olemassa helppo ja yksinkertainen keino muovimattoon tai tapettiin tai muuhun pinnoitteeseen syntyneen reiän tai muun vaurion paikkaamiseksi. Muovimaton vaurion paikkaaminen.


Työohje laminaattilattian asennukseen - Duration: 13:25. Vintin eristäminen korjauskohteessa Kingspan eristeillä - Duration: 10:46. Eiköhän se ihan muovimatto ole, jostain syystä osa porukasta tuntuu sanovan muovimattoa linoleumiksi. Sitten irrotetaan reiällinen kohta ja laitetaan paikka sen kohdalle, ja saumataan saumat juottamalla mattojen saumaukseen tarkoitetulla saumausaineella. Hemmetti, uuden asunnon kylppärin muovimattoon tuli pieni nirhauma kun säilytin olohuoneen patteria väliaikaisesti siellä.


En ole vielä ehtinyt tutkia lattiaa menikö matto puhki asti, mutta ainakin kosmeettinen vaurio tuli ja vieläpä melkein suihkun kohdalle. Miten on löytyykö vinkkejä tai korjausehdotuksia. Osakkeenomistajan tulee ilmoittaa etukäteen isännöitsijälle omatoimisesti tekemistään kosteiden tilojen korjaustöistä.


Vuodat limittäin ja leikkuu yhtäaikaa.

Se kirkas ohut saumausneste tiivistää lopuksi leikkuujäljen, jotta esim. Viittaisi aiempiin korjausyrityksiin. Onko mitään keinoa paikata sitä ilman, että tarvisi koko huoneeseen uusi muovimatto laittaa?


Samanlaista muovimattoa ei mistään enää löydy. Tää on sellaista vaaleaa tusinamattoa mitä on 90-luvulla laitettu jokaiseen . Voiko uuden muovimaton laittaan vanhan päälle? Kyllä voi, mutta alla olevan maton pitää olla tasainen ja puhdas. Helpoin vaihtoehto on valita niin leveä matto (esim. metrin levyinen), jolloin saumoja ei tule.


Mikäli saumoja täytyy laittaa, laita vuodat limittäin n. Näistä raoista vesi pääsee suoraan rakenteisiin. Toimivan vedeneristeen puuttuessa laatoitetuissa rakenteissa on kosteusvaurion riski. Kutsu isännöitsijä paikalle.


Tekninen asiantuntija jatkaa korjauksen suunnittelua. Asunto- osakeyhtiölain 4 .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit