Lautalattia kerrostaloon

Lautalattia kerrostaloasuntoon. Harkitsemme asunnonostoa Helsingin Lauttasaaresta. Tiedustelisin karkeaa kustannusarviota, joka sisältäisi työt, eli vanhan maton irrotus ja betonin hionta, uuden lattian tekeminen ja . Haaveissa olisi saada kerrostaloon lautalattia kapeista laudoista, ei välttämättä lankusta. Paljonko mahtaisi kustantaa per neliö? Oksainenkin puu periaatteessa käy, koska todennäköisesti päälle tulee maali.


Edellinen asukas poisti sen ja laittoi tilalle laminaattilattian. Olen vaihtamassa lattian joku uuteen linoleu. Asunnostamme lautalattiaa ei laminaatin alta löydy, vaikka monissa vastaavan ikäisissä löytyy. Millainen projekti se on, mitään emme osaa tehdä itse. Mistä voi tilata, mitä suunnilleen . Pintana oleva parketti on huonossa hapessa ja sen alta kuulemma löytyy kokolattiamatto, muovimatto ja lautalattia.


Tämän lattian valmistaja on ottanut huomioon myös sen mahdollisuuden, että kerrostalossa lattia asennetaan betonisen, lämpimän välipohjalaatan päälle: silloin ei tarvita kosteussulkukalvoa vaan pannaan lankut suoraan. Laudat liimataan toisiinsa pontista, joten tästä tulee tavallaan uiva lautalattia. Olemme tekemässä betonilaatan päälle rakennetussa yksikerroksisessa omakotitalossamme olohuoneen remonttia. Vanha huonokuntoinen parketti on otettu pois ja tarkoituksena on laittaa tilalle lautalattia. Miten lattian asennus onnistuu suoraan betonin päälle?


Tarvitseeko alle laittaa esimerkiksi . Jugendtalosta kotia himoitsevat arvostavat asunnoissa huonekorkeutta, kakluunia ja ennen kaikkea lautalattiaa. Näin varmistat, että lautalattiasi nostaa asuntosi arvoa. Tällä hetkellä huoneessa on vanha lautalattia.


Kuseessä on vanha kerrostalo , r. Wanhan talon äänieristys. Ongelmaksi on muodostunut äänieristyksen . Poistin vuosikymmeniä vanhan kokolattiamaton, alla useampaan kertaan maalattu lautalattia. Mitä pitäisi ottaa huomioon? Onko lautalattia vaikea laittaa?


Missä hintaluokissa liikutaan? Kyseessä masunto kerrostalossa. Tuohon käynee ihan tavallinen kelluva lautalattia.


Eli puut liimataan ponteistaan yhteen ja puiden alle sitten aaltopahvia, ettei kopise. Tuossa on vaan vaarana se, että laajoissa tiloissa raot, joita hyvin todennäköisesti tuohon tulee, ovat sitten melko isoja. Aito ja alkuperäinen lautalattia , tosin mintunvihreä, eli aika tosi ruma.


Valkoinen lautalattia ois miunkin unelmissa, mutta puolisoni on sitä mieltä , että maalattu lattia on vain mökille sopiva. Sellainen nyt on kaikilla ketkä sattuvat asumaan vanhoissa kerrostaloissa. Rintamamiestalo ja lautalattia : Kunnosta näin.


Tällainen pohjalaudoitus tehtiin sata vuotta sitten myös kerrostaloihin , kun rakenteen kuivumista odotettiin vuosi tai pari ennen linoleumin asentamista. Itse olen käyttänyt kerrostalon keittiössä luonnonkorkkilevyä. Jari Lättilä kittaa vanhan kerrostalon lattialautojen raot umpeen, jonka jälkeen pinta hiotaan vielä kertaalleen.


Tilauksesta lattialaudat voi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit