Lämmitysjärjestelmän koeponnistus

Riittääkö pattereiden tiiviyden havainnointiin ennen verkoston täyttöä koeponnistus ilmalla, esim. Tulevatko hyvin pienet vuodot havaituksi minuutin aikana normaalista rengaspainemittarista. Mikä ero on koeponnistuksessa , jos verkosto täytetään ilmalla tai vedellä ? Kun paritalon puolikkaamme vesiputkien koeponnistus suoritettiin barin paineella, se laski tunnin aikana bariin. Onko kyseessä automaattisesti vuoto vai voiko johtua jostain muusta? Toisella puolella taloa tapahtui samoin.


Lisäksi toisen asunnon veden käyttö heilauttaa myös toisen asunnon . Painekoetta ei saa missään tapauksessa jättää suorit- tamatta ennen valua, jotta voidaan varmistua verkoston tiiveydestä. Painekokeesta tehdään merkintä asennuspöytäkirjaan (s. 30). Putkiston täyttö ja ilmaus. Kun koko lämmitysjärjestelmä on käyttökunnossa, suoritetaan järjes- telmän täyttö ja ilmaus.


Kokeen aikana tarkastellaan vesijärjestelmää silmämääräisesti mahdollisten vuotojen havaitsemiseksi. Joissakin putkisto- ja lämpöjohtojärjestelmissä on järjestelmän kokonaistoimittaja, viranomainen tai muu taho mahdollisesti antanut erilliset ohjeet koeponnistuksen suorittamiseksi jotka on huomioitava koetta tehdessä. Aion asetella vesikiertoiset lattialämmitysputket parin pikkuhuoneen betonilattiaan mukavuuslämmöksi patteriverkoston jatkeeksi. Tässä tämmöinen jonninjoutava knoppikysymys.


Wirsbo lattialämmitysputkea jakotukki. Lämmitysjärjestelmä ei pidä paineita. Vettä pitää lisätä käytännössä päivittäin. Paine nousee heti vettä lisätessä, mutta laskee päivässä.


Mistähän ongelmaa pitäisi lähteä etsimään? Paisunta-astiasta tulee ilmaa, kun venttiiliä painaa. Koputtelemalla tuntuu olevan noin puolillaan vettä, kun paine bar.


Toimiva ja oikein mitoitettu paisunta on edellytys oikein toimivalle lämmitysjärjestelmälle. Yleisin tapa hoitaa paisunta on käyttää kalvopaisunta- astiaa. Kalvopaisunta-astia sisältää nimensä mukaisesti kalvon jonka toisella puolella on verkoston vesi ja toisella puolella kaasu tai ilma täyte. Varsinkin säiliön huollon . Itula-lattialämmitysjärjestelmässä käytetään happidiffuusiosuojattua komposiittiputkea.


Komposiittiputken tekniset tiedot. Suunnittelupaineena lienee bar mikä löytyy lattialämmityssuunnitelmistasi. Koeponnistuksessa voi käyttää joko ilmaa tai nestepainetta (vettä). Yleensä putkiasennusten jälkeen putkiin jätetään ilman paine . PEX-putkia ei saa varastoida suorassa auringonvalossa.


Lattialämmitysputket säilytetään kuivassa tilassa. Auringonvalo voi kovettaa putken eli tehdä sen rakenteesta ns. Talvisaikaan putket siirretään lämpimään tilaan hyvissä ajoin ennen asennusta. Huoneenlämpöinen putki on kylmää putkea . Ei ole lainkaan negatiivista tehdä painekoe!


Nimittäin nykyisissä kiinteistöissä on jonkun verran liitoksia joista lähes aina vähintään yksi tihkuu. Sen takia on tullut tavaksi koeponnistaa ensin . Opetussuunnitelma, voimassa alkaen 1. Tarvittavat mittaukset ja säädöt. Lämmön siirtymisen periaatteet.


Tällä tavoin varmistetaan, ettei järjestelmä pääse jäätymään. Lisälämmittimien käyttö on suositeltavaa, jos lämmitysjärjestelmä otetaan käyttöön talvella. Ota erityisesti huomioon jäätymisvaara betonin valussa. Käytä ainoastaan lämmitysjärjestelmiin tar- koitettua glykolia.


Myös etanolia voidaan lisätä, mutta ensin on tarkistettava lämmitysjärjestelmän. Vastaavaa menettelyta- paa noudatetaan asennettaessa . Kahdella tai useammalla jakotukilla varustetu- issa järjestelmissä tai sekajärjestelmiin kytket- täessä on kaikkiin paluujohtoihin asennettava säätöventtiili, esim. Tällöin voidaan jakotukkiin tulevaa kokonaisvirtausta säätää oikein. Myös yhdellä jakotukilla varus- tettu järjestelmä on helpompi . Teemme asiantuntemuksella huollot, korjaukset ja asennustyöt kaikkiin merkkeihin ja malleihin. Ota yhteyttä niin laitetaan sinunkin menopelisi kuntoon!


Kaasulaitteiden koeponnistus. Tuntiveloitus korityö €.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit