Muovimatto ja lattialämmitys

Talossa on ainoastaan lattialämmitys. Kiinteistönhoitajan mukaan vinyylimatto päästää aineita yli . Tahtoisimme vaihtaa kahdessa huoneessa olevat muovimatot laminaatiksi. Pitääkö vanha muovimatto poistaa ja jos pitää, niin miksi? Tuskin kuitenkaan täysin sulavat.


Olen huomannut, että osa matoista jää kiinni siitäkin jos maton läiskäsee nihkeälle lattialle niin varmasti jää maton pohjasta palasia lattiaan kiinni.

Mutta enpä usko, että siinä mitään tuhoa saa aikaan. Saa kyllä lattialämmitys posottaa aika kovaa jos meinaa saada matot sulamaan Smile. Suorassa lämmitysjärjestelmässä PST - tai PST-C – lämmityskaapeli asennetaan lähemmäksi lattia pintaa. Pinnoitteeksi valitaan hyvin lämpöä johtava materiaali kuten klinkkeri, muovimatto tms.


Kosteissa tiloissa suora lattialämmitys on paras vaihtoehto mutta se soveltuu hyvin ainoaksi lämmitysmuodoksi myös muihin . Nykyisin on lisäksi mahdollista toteuttaa lattialämmitys kattolämmityksestä tutuilla kelmuilla vaikkapa puulattian alla. Muovimatto on usein edullisin ja helpoimmin asennettava lattianpäällyste. Mikäli kuitenkin asennetaan laminaatti muovimaton päälle, voidaan jättää laminaatin yhteydessä yleensä käytettävä superloneriste kokonaan pois välistä.

Jos koko taloon asennetaan, tai siellä on valmiiksi, vesikiertoinen lattialämmitys , se vaatii pohjatöiltä vielä suurempaa tarkkuutta. Lattialämmitys sopii myös puulattioiden alle esimerkiksi olo- ja makuuhuoneissa. Sen asennuskorkeus on erittäin pieni, ja teho on mukautettu herkkiin puumateriaaleihin.


Laminaatti, parketti, muovimatto , korkki vai laattalattia? Foil Kit -lattialämmitysratkaisumme on kehitetty erityisesti puulattioille, ja se toimii yhtä hyvin kuivien tilojen muovimatoissa. Se on oivallinen lattiamateriaali lastenhuoneisiin ja keittiöihin ja sopii myös lattialämmityksen kanssa sekä lemmikkiperheisiin. Korkkilattia sopii myös termostaattiohjatun sähköisen tai vesikiertoisen lattialämmityksen päälle asennettavaksi. Mikäli pintamateriaaliksi halutaan muovimatto tai muu liimattava materiaali, niin pitää putkiston ja kipsilevysoirojen päälle asentaa vielä yksi ehjä lattiakipsilevy, jotta saadaan ehyt suora asennuspinta.


Etsi lähin jälleenmyyjäsi ja pyydä kartoitus omaan taloosi siitä miten sinne helpoiten onnistuisi lattialämmityksen toteutus. Vanha muovimatto on syytä poistaa, laatat sen sijaan voivat jäädä paikoilleen. Sen asentaminen on tarkkaa työtä, johon ei pidä ryhtyä, jos vähänkään epäilee taitojaan.


Tasoitteeksi valitaan lattialämmitykseen sopiva tuote. Lämmin lattia tuntuu lämpöiseltä ja miellyttävältä, antaa lämpimän tunteen koko tilasta, sillä jalkojen kautta saatu aistimus on merkittävä,. Vahvavirtakaapeli on metritavaraa ja edullisempaa kuin heikkovirtakaapeli. Meillä on keittiössä muovimatto , joka menee ihan klinkkeristä.


Aika moni vieras on luullut lattiaa kivilattiaksi ja ihmetelleet, miten olemme saaneet vanhaan taloon lattialämmityksen , kun kivilattia ei tunnu yhtään kylmältä. Minulla on mennyt jo monta kertaa hermot saunan ja kylppärin laatan saumojen . V) eli asennuksen voisi .

Käyrät näyttävät erotuksen. Uponor- lattialämmitys mitoitetaan ottaen huomioon tehon tarve, lattian rakenne ja haluttu sisälämpötila. Painehäviönomogrammi koskee Wirsbo-pePEX -putkia. Lattiakipsilevy on tarkoitettu ala- ja välipohjiin sekä vanhojen lattioiden korjaamiseen.


Tiivis levyrakenteinen lattia tehdään kiinnittäen kaksi levykerrosta tiiviiksi paketiksi joko liimaamalla tai laastikiinnityksellä. Levytetty lattiapinta voidaan pinnoittaa lautaparketilla, kokolattiamatolla, muovimatolla , keraamisilla ja kivilaatoilla. Ohutrakenteisen lämpömaton alapinnassa on valmiina liimapinta. Asennus vanhan muovimaton päälle.


Vanha matto on poistettava, jos se on irti alustasta tai rikki ja tartuntaa heikentävät aineet (pöly, mattoliima, lika) on poistettava esim. Tartunta-aineen (primerin) sivelyllä lattiapintaan parannetaan uuden rakenteen kiinnittymistä. Maton päälle levitettään ohut slammaus tai . Ei kuitenkaan lattialämmitystä. Empä ole ainakaan näissä tiloissa sitä kovin kylmäksi huomannut, kuivumisen kannalta asia on tietenkin toinen.


Niin ja vessaremontin yhteydessä me ainakin laitoimme sen laatan muovimaton päälle. Lattiataso nousi kutakuinkin laatan paksuuden verran. Jotain välikangasta tai jotain . Mie valitsisin laatan, ja valitsenkin.


Uusi eteinen valmistunee keväällä viimeistään. Ja lattialämmitys ,KYLLÄ. Se on kylmä ilman sitä ja sitten ei tarvitse pattereita ripustella seinälle. Helppo pitää puhtaana (meillä koira ja poika joka kantaa kuraa sisään ).

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit