Jiirin teko listaan

Nämä kulmat kuulostavat hämäriltä, mutta näillä onnistuu jiirin tekeminen niin ulko- kuin sisänurkkaan siten, että kattolista saa maata seljällään pöydällä. Kokeilupaloilla selviää logiikka, miten päin kulloinkin palikkaa syötetään. Kattolistahan höylätään niin, että kattoa ja seinää vasten tulevat pinnat eivät . Usein niihin on tehty merkiksi esim.


Myöskään ne kattoon ja seinään tulevat sivut ei yleensä ole ihan suorassa kulmassa keskenään, jotta listan ja katon sen enempää kuin listan ja seinänkään saumaan ei jäisi rakoa. Listat on tarkoitettu vain sisäkäyttöön ja ne eivät saa joutua suoraan kosketukseen veden kanssa.

Tavarassa ilmeneviin mahdollisiin virheisiin voidaan vedota vain ennen sen asentamista! Huonelämpötilan ja –kosteuden täytyy olla normaali. D ja tomppa toi sun ohjees ei päde ku johki jalkalistaan. Listojen asentamisessa on monta niksiä. Jiirien kanssa palaa helposti hermot.


Työ on huomattavasti helpompaa kunnollisilla työvälineillä, valitettavasti nämä kuitenkin maksavat. Listoista voi myös tehdä nykyaikaisiin huoneenoviin, kaapinoviin, kattoihin tai seiniin erilaisia kuvioita, . Työtekniikat › Puutyöt Välimuistissa Samankaltaisia 6. Sitten lista siirretään kulman toiselle puolen, ja siihen tehdään taas merkintä.

Nivelmitan avulla piirretään kulmasta viiva aiempien viivojen leikkauspisteeseen. Tämä viiva on kulmanpuolitusviiva, jonka kohdalta lista on leikattava, jotta se menee jiiriin. Kääntökulman avulla tarkastetaan, että kulmat ovat yhtä . K-raudan ohjeilla listoitus onnistuu jokaiselta. Työkalut ja tarvikkeet löydät lähimmästä K-raudastasi.


KATON PANELOINTI JA LISTOITUS 1. Tarkasta ennen panelointia katon suoruus koska panelointi. Työohje paneelikaton asennukseen - Duration: 13:15. Kyllä siinä ei tarvita mitään kallistuksia ollenkaan. Asiaa on hieman vaikea selittää, mut ajattele et jiirilaatikko on katto kun siinä on lista paikoillaan sahattavaksi. Itse pähkäilin ja pyörittelin . Nyt kun huoneen nurkassa pitäisi laittaa nämä kaksi 45-asteen kulmassa olevaa listaa nätisti yhteen niin se jiirin teko ei sitten ihan helppoa olekaan.


Myydäänkö näihin jotain nurkkapaloja vai millä ihmeellä näistä rakennetaan nurkat? On siis kokeiltu sahata 45-asteen kulmaa eri asennoissa olevia listan. Siihen jiirien tekoon auttaa, kun tekee mallikappaleet lyhyistä pätkistä ja niillä mallaa ne jiirit kohdilleen. Ja ylimääräinen pituus katkaistaan vasta sitten pois kun saa jiirit näyttämään hyviltä.


Valkoisissa listoissa voi irvistäviä . Huoneenpituisen listan kiinnitys on hankalaa. Merkitse sahauskohta lyijykynällä listaan.

Leikkaa lista sahalla jiiriin eli asteen kulmaan, mikä löytyy kaikista katkaisusahoista. Käännä jiirin suunta, kun leikkaat toista päätä. Kävin eilen talkoissa ja isännän kanssa laiteltiin kattolistoja.


Yhteen huoneeseen tuli tuli kattokourulistaa (olikohan Maler x ). Kun listan laittoi jiirisikkeliin niin sehän muljuili eikä asettunut napakasti paikoilleen. Olen huomannut sen että seinien teko ja koolaus käy minulle oikein hyvin ammattimiehen jäljiltä, mutta listoitus on parempi jos teen itse. Eipä sitten tule puhetta siitä että työnlaatu ja korvaus ovat epätasapainossa.


Minulle on terapiaa omalla ajalla sovitella listat pari kertaa ja sitten katkaista käsin . Toimisiko täällä jonkun pää paremmin kuin oma. Itselläni on listojen teko jäänyt listaa vaille valmiiksi. Ongelmana on listan malli ja sen sahaus jiiriin , tässä joudun käyttämään konetta ja sahaamaan listan lappeellaan, muita vaihtoehtoja ei ole. Teränkallistuksen kun laittaa 33.


Räystäslista, taitettava. Päätylista pystysaumakatteille. Liitoslista pystysaumakatteille. Pulpettikaton yläräystäslista. Rakenna jiirin pohja samalle tasolle kuin lappeen ruoteet.


Jätä jiirilautojen väliin n. Muotoile ja asenna taitettava . Sahaa ensin kummankin listan uloimmat päät jiiriin. Aseta listat seinään hieman päällekkäin. Huomaamaton jatkos saadaan sahattaessa liitos 45º kulmaan. Kulmalistan jatkos sahataan listan ollessa pystyssä.


Lista sahataan jiiriin samassa asennossa, jossa. CBLnAoVev3s Välimuistissa Samankaltaisia 19. Auttaisikkohan jos vuodattaisin rituaaliveret jiirisahan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit