Itse tehty kanin häkki

Mutta veikkaan että pääset halvemmalla jos ostat jostakin käytetyn itsetehdyn häkin. Omilla kaneilla ollut käytössä siitä tehty aitaus ja on omaan makuuni todella epäkäytännöllinen! Häkin hinta viestiä 5. Mistä saisi hyvän kanin häkki ohjeen kuvilla? Virikkeitä kaneille viestiä 28.


Välimuistissa Arvio: - ‎1arvostelua Kaninhäkki on helppo rakentaa itse. Hyvä kaninhäkki on suojaisa ja helppo puhdistaa,. Huomautus : voit käyttää . Tämä bloggaus ei siis ole tehty Ikean kanssa yhteistyössä mainokseksi, vaan halusin kerätä hyviä vinkkejä yhteen. Ikean käsittelemätöntä puuta oleva hylly on oiva pohja itse häkkiä rakentavalle.


Monet ovat käyttäneet Gorm-hyllyjä. Itse en niitä nyt löytänyt ainakaan Ikean . Olen suunnitellut hankkivani kaksi kania , ja tarkoitus olisi pitää niitä pihalla. Ajattelin, että parhaat olot saisin kaneille antamalla niille mahdollisimman ison häkin.


Kuitenkin kaupan häkit ovat aivan liian pieniä ja ylihinnoiteltuja. Päätin siis rakentaa ulkohäkin itse , mutta ohjeita en löydä mistään. Olen itse tosi tyytyväinen siihen. Kaneilla on siinä hyvin tilaa ja se sopii sisustukseen paaljon paremmin kuin edellinen. Tässä postauksessa kävin läpi vain häkin rakentamisen, joten kertokaa jos teitä kiinnostaa nähdä häkin sisustusta enemmän.


Olen nimittäin ajatellut että olisi kiva . Meillä kanit käyvät aina vapaana ollessaan omassa häkissään vessalaatikossa pissalla ja kakalla. Täältä löydät vinkkejä miten voit itse rakentaa kanillesi sisä- tai ulkohäkin ja erilaisia virikkeitä. Häkki on noin 60cm korkea ja 65cm syvä.


Koska se ei koossa mahdu juuri mistään ovesta, on sen seinät tehty ensin valmiiksi ja kasattu vasta sen jälkeen huoneessa. Kaupoissa myydään erilaisia kaninkoppeja. Halvat kaninkopit ovat kuitenkin yleensä hyvin pieniä ja isot mallit kohtuuttoman kalliita.


Tee kaninkoppiisi yläkerta, jotta kanit saavat liikuntaa . Rakenna itse kaksikerroksinen kaninkoppi. Itse tehty on siis usein hinta-laatu-suhteeltaan paras ratkaisu. Asia, joka ratkaisi sen, että päädyin tekemään enkä ostamaan häkin , oli kuitenkin kuljeteltavuus.


Halusin, että häkin saa purettua helposti ja kuljetettua pienessä tilassa, esimerkiksi junassa (marsut ovat matkustettaessa tietysti kuljetuskopassa :). Annetaan itsetehty kanin häkki. Ei ole enää mikään uusi, kanit ovat siihen myös hampaita käyttäneet. On vielä kuitenkin hyvä myös seuraavalle käyttäjälle. Hyvä kompromissi on häkin yhteyteen tehty jaloitteluaitaus-laajennus (vaikkapa kompostiverkoista), jossa kani voi turvallisesti hyppiä ja juoksennella ilman . Onko lemmikkipupusi vielä vailla kotia?


Valikoimistamme löytyy kanin häkki jokaiseen makuun, kokoon ja tarpeeseen. Ilmainen toimitus myymälään! Kanit voivat asustaa kylmemmässä kuin ihmisasunnot ovat yleensä eli kanihuoneen voi mainiosti rakentaa ulkovarastoon, talliin tai muuhun piharakennukseen.


Meillä kani menee itse häkkiin ja oleskelee paljon sielläkin vaikka luukku olisi auki. Voisiko äitisi opetella ottamaan kanin kiinni vaikka laittamalla johonkin laatikkoon tai kuljetuskoppiin porkkanan tmv. Maton ja vessalaatikon lisäksi jokaisen häkin sisustukseen kuuluu juomapullo, keraaminen ruokakuppi, heinäkaukalo, pesäkoppi sekä virikkeitä. Käytän kaneilla leluina esimerkiksi männynkäpyjä, pajun ja omenapuun oksia, erilaisia puisia . Leveys 46cm ja pituus 160cm. Kanit voi toki laittaa ulos kesäksi,ihan yötä päivää voivat siellä oleskella kun häkki on asiallisesti tehty.


Kunnollista valmista häkkiä ei mistään ole silmiini ainakaan vielä osunut,joten helpommalla pääsee kun rakentaa itse ,ja tulee tilavampi,turvallisempi jne. Perusasioista kun lähdetään liikkeelle, häkin. Onko teillä ollut kokemuksia esim itse rakennetuista häkeistä , joista kani pääsisi suoraan maantasolla köpöttelemään pois häkistä ? Kompostikehikoilla saa ainakin tehtyä helposti tilavan häkin :).

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit