Ulkosynnyttimien kirvely

Ulkosynnyttimien kutina on sangen tavallinen oire. Sen taustalla voi olla ihon tai limakalvojen kuivuminen, tulehdus tai ihosairaus. Kutina aiheuttaa epämukavuutta, huolta ja joskus turhaakin ahdistusta.


Ei ole yllättävää, että ulkosynnyttimissä on erilaisia oireita, kutinan lisäksi esimerkiksi kirvelyä ja . Ei sitä kirvelyä edes huomaa kuin vasta silloin kun pysähtyy pitemmäksi aikaa paikalleen päivän riehumisen jälkeen :) Ajoittain kirvely on lievempää, ajoittain voimakkaampaa. Tätä kirvelyä siis esiintyy ulkosynnyttimissä , enkä ole huomannut mitään limakalojen punaisuutta, ihan normaalilta ne minusta . Alapään polttelu ja kutina 16. Sytolyysi — hapan emätinerite 17. Hiivaa pelkästään ulkosynnyttimissä 7. Lisää tuloksia kohteesta keskustelu.


Välimuistissa Samankaltaisia Tunnista intiimivaivat! Kun alapäässä kutisee ja kirvelee , tulee helposti mieleen, että nyt kyseessä on jotain vakavaa. Kaikki intiimialueen vaivat eivät tarkoita tulehdusta tai seksitautia. Syy kutinaan saattaa olla vaikka pesuaineissa.


Ei tarvitse pelätä pahinta, jos alapää kutisee tai kirvelee – kyseessä ei aina välttämättä ole . Ennen kuin turvaudut hiivalääkkeisiin, paikallista, missä kutina tai kirvely ilmenee. Tässä ikäluokassa hankalan kutinan tai kirvelyn syyksi voivat paljastua ihosairauksiin kuuluvat valkojäkälä ja punajäkälä. Kutina ja kirvely alapäässä eivät ole niitä asioita, joista nainen haluaisi puhua.


Hoito on kuitenkin yksinkertaista: kuivat limakalvot kaipaavat vesipesua ja rasvausta. Kuivien limakalvojen aiheuttamaa alapään kutina ja kirvely sekoitetaan helposti hiivatulehdukseen. Limakalvokuivuus ei kuitenkaan aiheuta kokkareista . Vestibuliitti on ulkoisten synnyttimien (lähinnä sisäisten häpyhuulien) krooninen kiputila, oireina lähinnä kirvelyä , poltatta ja joskus kutinaa, sekä varsin usein myös kovia yhdyntäkipuja (tehden usein seksin mahdottomaksi harrastaa). Ennen murrosikää estrogeenin vähyys pitää lapsen limakalvot ohuina ja herkkinä. Isot häpyhuulet ovat littanat ja pienet häpyhuulet ohuet ja pienet, eivät tarjoa suojaa.


Murrosiässä estrogeeni alkaa ” vahvistaa” ulkosynnyttimien ja emättimen limakalvoja, häpyhuulet kasvavat ja antavat . Moni epäilee ensimmäiseksi hiivatulehdusta. Oireina voivat myös olla arkuus, ulkosynnyttimien iholla . Lisääntynyt valkovuoto, kutina ja kirvely ovat yleisiä oireita, jotka voivat liittyä ulkosynnyttimien tai emättimen tulehdukseen, mutta oireisiin on monia muitakin syitä. Epänormaali valkovuoto taas saattaa viitata myös bakteerin aiheuttamaan tulehdukseen. Etenkin alle 16-vuotiaiden tyttöjen ja yli 60-vuotiaiden naisten olisi hyvä aloittaa hiivatulehduksen hoito . Syitä alapään kutinaan voi olla monia: Herkkä iho ja limakalvot voivat ärtyä hankaavista vaatteista, esimerkiksi stringeistä tai tiukoista farkuista.


Keinokuituiset alusvaatteet voivat hautoa ihoa ja aiheuttaa kutinaa. Koko ajan tuntuu että saa käydä vessassa ja varsinkin pissaamisen jälkeen sattuu niin sietämättömästi! Vulvodynialla tarkoitetaan ulkosynnyttimissä tai emättimen etuosan (vestibulum) alueella esiintyvää kroonista kiputilaa, kirvelyä ja kosketusarkuutta. Kirvely vessassa käytäessä johtuu useimmiten virtsatientulehduksesta.


Se pääsee syntymään helposti, jos virtsatiehen pääsee bakteereja. Siksi ennen seksin harrastamista ja varsinkin sen jälkeen pitäisi käydä pissalla, koska virtsa huuhtelee ylimääräiset bakteerit pois. Niin eli siis minulla ilmeni noin puolitoista kuukautta sitten kirvelyä heti seksin jälkeen( kyseessä oli poikaystäväni ja käytän e-pillereitä, merkkinä yaz), tämä kirvely jatkui pari päivää ja virtsatessa tuntui kipua mutta lähinnä juuri siinä emättimen suulla kun virtsa osui tulehtuneelle kohda.


Vaiva on ulkosynnyttimissä , ei emättimessä. Kahdella erittäin kokeneella gynellä olen käynyt, eivät osanneet sanoa, mitä voisi olla. Osaan liittyy kutinaa, kirvelyä ja kipua ulkosynnyttimissä. Papa ja tarvittaessa koepala. Kondylooma on tavallisin ulkosynnyttimien ja emättimen alueen kasvain.


Hyvänlaatuiset kasvaimet. Ihoalueeseen liittyviä epiteelimuutoksia ovat hemangioomat, neevukset ja kystat. Aina ei oireita ole, mutta useimmiten kuivuus ilmenee kutinana, kirvelynä ja arkuutena.


Emättimen seinämän kystamainen . Seksuaaliterveyden kannalta limakalvojen. Emätinpuikot ja -voiteet tai suun kautta nautittavat kapselit ovat tehokkaita, lisäksi ulkosynnyttimien kutinaa voi lievittää emulsiovoiteella. Raskaana oleville käy paikallishoito, . Kuivuuden tunteeseen liittyy usein myös muita oireita, kuten emättimen, emättimen suun ja ulkosynnyttimien kutinaa, kirvelyä ja kipua.


Myös yhdyntä on usein kivuliasta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit