Capon käyttö soinnut

Kappaleessa käytettävistä soinnuista suuren osan voisi soittaa avosointuina ilman capoakin. Kitaran näppäilykuvio menee kuitenkin sointuihin nähden siten, että se olisi todella haastava ottaa ilman capon käyttöä. Matkustajan kitarakomppi onkin todennäköisesti sävelletty alusta alkaen käyttäen capoa toisessa . Aika tavallinen capon paikka on 3. Näin siksi, että silloin pystyy soittamaan vaikkapa Eb-duuria tai g- tai c-mollia huomattavisti kevyemmin kuin ilman. Muita sointuja voi laskeskella siten, että jokainen . Laulujen säestyksestä kitaralla viestiä 19. Lisää tuloksia kohteesta muusikoiden.


Capon käyttö viestiä 24. Välimuistissa Samankaltaisia Puhutaanpa caposta. Se on muovinen tai metallinen apuväline, joka napsautetaan kitaran kaulaan niin, että se puristaa kieliä.


Tällä välineellä saat kaikista soinnuista yhtä helppoja: voit asettaa . Barre soinnuilla tarkoitetaan kitaran soiton yhteydessä sointuja , joissa etusormella painetaan joko kuusi tai viisi kieltä alas samaan aikaan eli koko otelaudan poikki. Barre-otteet perustuvat pääasiallisesti avoimiin E- ja A- sointuihin, joissa etusormi toimii tavallaan capona painaen kaikki kielet alas ja sitä . Millä soinnuilla voisi korvata soinnut F, Cja Bb? Hommaa voi vielä maustaa taattun Keith Richards -tyyliin virittämällä kitaran avoimet kielet tietyn soinnun mukaan ja sitten transponoimalla.


Alla on tästä muutama esimerkki akustisella kitaralla soitettuna josta saa kuvaa käytöstä : . Jos joltakulta on soinnut johonkin kappaleeseen hukassa niin täällä niitä kelpaa kysellä moisia. Luultavasti tossa on capo johnain välis, nii jos joku korvakuulon omaava vois selvittää et missä ja sit soinnut nii ois hirveen kiva. No sitten eikun vaan käyttöön.


Sointuja soitettaessa otelautakäden sormet asetetaan otelaudalle niin kutsuttuun sointuotteeseen, jolloin voidaan painaa kerralla useampaa kuin yhtä kieltä otelautaa vasten. Kitaran soitossa ei tarvitse käyttää suurta voimaa, vaan täytyy löytää juuri se oikea tasapainotila liian suuren ja liian vähäisen voimankäytön välistä. Joitakin biisejä olen tarkoituksella tehnyt capon kanssa. Sen käyttö muuttaa sointujen ja koko kitaran luonnetta mielenkiintoisella tavalla.


Käytän capoa myös Nummelassa, Kaunottaressa ja Basistissa sekä Faijan haamussa. Jos soittaa capolla kaunottaren ja basistin, . Siitä selviää yleisesti käytettävän kitarasoinnun otekuviot. Tulosteen alaosassa paljastuu monipuolisten barré – sointujen käyttö.


Suunnitteilla on tuottaa Tunnetupaan oma, vieläkin käytännöllisempi maustesointujen opas, joka selvittäisi myös niiden maustesointujen käyttöä perussointujen lomassa. Aika näppärä keino saada säestys vastaamaan laulajan äänen korkeutta on hankkia capo. Esimerkiksi jo oppimillasi kolmella soinnulla voit säestää myös lauluja, jotka soivat C-duurissa, kun kiinnität capon kitaran kaulalle kolmanteen nauhaväliin. Sanaston aiheet voivat sisältää videota, grafiikkaa tai tekstiä. Käden sijainti ja soittoasento.


Sävelet otelaudalla ( kitara) ja koskettimistolla (piano). Näppäily ja sointujen soittaminen. Nimenomaan avoimilla virityksillä aikaansaadaan vaikuttavia efektejä, kun sointuja voidaan liu´ttaa kaulaa pitkin varsinkin kun käytössä on slideputki. Lisäksi bassokieliä käyttämällä voidaan pitää rytmiä tehokkaasti yllä.


Kätevimmillään ulkoinen klaviatuuri palveleekin näppäimistön laajennuksena, jolloin oktaavialojen vaihtamista ei tarvita ja soinnut voidaan soittaa sisään ilman ns. L-työkalun käyttö on helppoa ja varmatoimista, kunhan muistat, että nuottiin liitetty teksti tavataan tavuttaa. Teoksen kirjallisen materiaalin tallennus, tulostus ja kopiointi on sallittu omaan käyttöön sekä kristillisten seurakuntien ja yhteisöjen käyttöön , poissulkien kaupallinen käyttö.


Play along with guitar, ukulele, or piano with interactive chords and diagrams. Includes transpose, capo hints, changing speed and much more. Monesti varsinkin komppipuolella törmää ongemaan nimeltään variointi.


Jos kitaroita on useampi samalla taajuudella soittaminen kääntyy äkkiä kakofoniaksi. Itse olen yli 10v käyttänyt akkarissa Droppi D tä ja liukucapoa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit