Kylmägeeli vaikutus

Suomessa on valmistunut ensimmäisenä maailmassa tieteellinen tutkimus kylmägeelin vaikutuksista. Lyhennelmä tutkimuksesta on julkaistu alan arvostetussa American Academy of Physical Medicine . IcePower kylmägeelin vaikutus perustuu geelin sisältämiin mentoliin ja eteerisiin öljyihin, jotka alentavat ihon pintalämpötilaa noin astetta. Tällöin vältetään myös kylmäpakkausten ja jääpussien käytössä esiintyvä paleltumisriski. Selvitim- me prospektiivisella satunnaistetulla kaksoissokkotutkimuksella kylmägeelin vaikutusta akuuteissa pehmytkudosvammoissa. Aineistoon kuului henkilöä, joilla oli nilkan, pol- ven tai käden alueen pehmytkudosvammoja.


Geeli kyllä viilentää ja helpottaa kipuja, mutta onko vaikutus vain illuusio? Voiko geeli parantaa vaivoja vai peittääkö tai puuduttaako se vain kivut pois hetkellisesti? Mikä on kylmägeelien vaikutustapa? Selvitimme prospektiivisella satunnaistetulla kaksoissokkotutkimuksella kylmägeelin vaikutusta akuuteissa pehmytkudosvammoissa. Kylmäterapia on tavallinen hoitomenetelmä äkillisissä pehmytkudosvammoissa.


Kylmähoito kylmäpussin tai kylmägeelin avulla on erinomainen ja turvallinen ensihoito esimerkiksi nilkan revähdyksen jälkeen. Kylmän vaikutuksesta turvotus sekä hermojen kipuilu vähenee ja lihas rentoutuu. Ice Powerin ansiosta ihon lämpötila laskee viidellä . Hiero kylmägeeli hoidettavalle alueelle kunnes se on kokonaan vetäytynyt ihoon.


Vaikutus alkaa geelin kuivuttua. Kokeile Cool-X kylmägeeliä myös: Mustelmiin . Ihon kautta imeytyvät tulehduskipulääkkeet, kuten geelit, emulsiot, voiteet ja laastarit vaikuttavat samalla lailla kuin suun kautta otetut. Esa Halonen Tampereen yliopistosairaalan fysiatrian klinikalta arvelee sen johtuvan siitä, että ihmiset kokevat kylmägeelin todella auttavan. Mentoli on ihoa ärsyttävä aine, mutta se voi rauhoittaa ihonalaisten kudosten tulehdusta.


Mentolipitoisia kylmägeelejä käytetään erilaisten pienten kipujen, kuten niska-, hartia- ja selkäkivun, nivelrikkosäryn ja nivelkuluman lievitykseen mahdollisesti yhdessä särkylääkkeen kanssa. Mentolilla on terapeuttista vaikutusta myös . Kylmägeeli on yhä suositumpi vaihtoehto. Tässä opinnäytetyössä tutkittiin neljän erilaisen kylmähoidon vaikutusta polven pintalämpöti- laan. Valitut menetelmät olivat kylmägeeli , kylmäspray, pikakylmäpakkaus ja kylmäpakkaus. Tutkimuksessa käytettiin lämpökameraa ja infrapunamittaria sekä kylmän subjektiivisen tunte- muksen arvioimiseen . Aineen tai seoksen merkitykselliset.


Tärkeimmät oireet ja vaikutukset , sekä välittömät että viivästyneet. Merkittäviä lisätietoja ei saatavilla. Lihasten palautuminen nopeutuu, kun kylmägeeliä levitetään kohdealueelle heti rasituksen jälkeen. MSM (metyylisulfonyylimetaani) tehostaa kylmägeelin vaikutusta. Paitsi oikeastaan, jos sitä käyttää ja unohtaa pestä kädet niin seuraava vessareissu on kyllä aika mielenkiintoinen :david: Sen näkee silmistä kun harjoituksen teho on ollut . Enemmän kuin pelkkä kylmägeeli.


Lihaskrampit, lihasjumit ja ikävät tuntemukset. Kaksitehoisen vaikutuksensa ansiosta perskindol viilentää välittömästi, jonka jälkeen geeli lämmittää hoidettavaa aluetta. Lämmittävä vaikutus puolestaan stimuloi . Jomo Ice MSM kylmägeeli 1ml.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit