Blackout elokuva

Mies herää pitkästä koomasta ja saa kuulla, että hänen päässään on selittämätön, naulapyssyllä ammuttu naula. Mitään tietoa sen alkuperästä tai ampujasta ei ole – blackout on totaalinen. Muistinmenetyksestä kärsivä mies alkaa selvittää, mitä on tapahtunut.


Juonipaljastukset päättyvät tähän. Ohjaajat: Jukka-Pekka Siili.

Huippukirurgi Pekka Valinto herää koomasta. Kumpi palaa ensin – muisti vai murhaaja? Vuosikymmenen ehkä suosituin suomalainen elokuvanäyttelijä, Petteri Summanen, on taas vauhdissa. Hän esittää sydänkirurgi Pekka Valintoa, joka opettelee elämään naula päässä.


Elokuva alkaa, kun yli vuoden koomassa maannut Pekka herää. Hän on saanut päähänsä naulapyssyn . Musta jää todisti, että Suomessakin osataan tehdä latautuneita psykologisia trillereitä. Osin muistinsa menettänyt mies yrittää jatkaa elämää vaimonsa, ministeri Anne Hartelan (Irina Björklund), .

Käytä apunasi oppimateriaalin tietoja trillerin lajityypistä, henkilöistä ja kerronnan keinoista. Käsittele elokuvan näyttämöllepanoa ja musiikkia, aihetta ja kuvakerrontaa. JP Siilin (Ganes, Hymypoika) ohjaama ja käsikirjoittama tiheätunnelmainen trilleri on jännitystarina Pekka Valinnosta (Petteri Summanen), joka herää. Matty (Matthew Modine) on elokuvatähti, joka palaa juurilleen Miamiin vain huomatakseen unelmiensa romuttuneen. Tilanne on muuttunut lähdöstä.


Epätoivottu raskaus on muuttunut ajan kuluessa unelmaksi Mattyn mielessä. Suuria odotuksia tulevalle jälkipolvelle asettanut elokuvan sankari . Lauri Ylösen säveltämä musiikki on alleviivattua tusinapoppia, joka elokuvan ääniraidalla soi vieläpä hämmentävän hyökkäävästi. Uusimmassa elokuvassaan Abel Ferrara määrittelee ahdistus-termin uudelleen.


Todellisuus ja kuvitelmat, toivot ja pelot käyvät kädenvääntöä, sekoittuvat ja . Se antaa vastauksia moniin kysymyksiin, mitä edemmäs elokuvassa päästään. Ennen sitä lopullista mysteerin ratkeamista katsojaa harhautetaan moneen otteeseen: se mitä nähdään, ei välttämättä pidäkään paikkaansa. Elokuva on pohdiskelevalle katsojalle ja se jättää paljon tilaa spekuloinneille.


Ohjaus on vakuuttavaa ja dialogi on luontevaa. Liekö uuden tekniikan ja ohjaajan . Filmiteollisuus Oy:n tuotantoa.

JP Siili rooleissa Eeva Putro ja Irina Björklund. Alhaiset hinnat ja nopea toimitus. Blackout - elokuvan trailer.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit