Muovimatto laminaatin alla haju

Nyt meidän on purettava lattia laminaatteineen ja muovimattoineen, koska liiman haju on aivan karmea. Asiaa on nyt tarkemmin tutkittu ja paremmin hutkittu, niin ilmeisesti jostain syystä muovimatto puskenut liimaa laminaatin alla. Lisäksi havaitsin itse, että parkettien alle oli jätetty vanhat alkuperäiset muovimatot ja saneerausfirma suosittelikin hajun lähteen selvittämiseksi näytteiden ottoa sekä muovimatoista ja sen päällä olevasta pahvista sekä pyyhkäisynäytettä.


Kysyin voinko laittaa laminaatin lautaparketin päälle vastasitte näin. Huoneistosta revittiin 20v.

Auttaisiko jokin käsittely ja mikä? Paljastui maton irroituksen myötä, että yhdessä huoneessa kohdin on ollut kosteat kohdat, kun liima ja muovimatto on laitettu . Muovimattoa ei kannata jättää uuden lattiapinnan alle. Nyt kuitenkin pelätään, että entistä useampi toimii niin. Syynä pelkoon on vuodenvaihteessa voimaan. Vaikka lattia olisi parkettia tai laminaattia , pinnan alla saattaa olla muovimatto.


Monesti rautakaupoissa suositellaan, että uusi parketti asennetaan muovimaton päälle. Kyllä sen voi jättää, mutta ensin pitäisi tarkistaa mittaamalla matto tai ilma , että yhdistettä ei ole.

Parketti tai laminaatti eivät ole tiiviitä. Hajun haistaa vain läheltä eikä sitä ole kuin n. Kosteutta ei talossa mittausten mukaan ole. Miten sinne sitä kosteutta oikein olisi voinut mennä, ja miksi se haju on vain joissain kohdissa, saman seinän . Kuten kaikki jo arvaavatkin, AINA nuo home asiat pelottavat.


Mistä voi johtua asunnossa yhden huoneen paha haju? Voiko muovimatot haista. Lattian pinnoitteena on muovimatto , mutta se sama matto on kaikissa muissakin alakerran huoneissa. Aihe vapaa Välimuistissa Samankaltaisia 11. Muuta huoneessa ei ole tehty kuin seinät maalattu.


Ja niinkuin aiemmin kirjoitin, emme tiedä onko alla ollut maali vai tapetti, onko tasoitettu . Mä vihaan tätä taloa niin paljon, että tekis mieli erota ihan jo. Lisää tuloksia kohteesta kaksplus. Keskustelu - Kannattaako laittaa laminaatti muovimaton päälle vai.


Sillä, jättääkö sen muovimaton sinne väliin tai ei, ei ole mitään väliä. Kun laminaatin alle valuu lasillinen vettä, on se laminaatti vaihtokuntoinen - oli alla muovimatto tai ei.

Kuivuminen on ihan toissijainen asia, sillä sen laminaatin alle sitä lasillista vettä ei pääse ihan helpolla. Kun sitä sinne pääsee, alkaa . Itse olin kerran mökillä missä terassi jolla lapsia leikki, menin siihen ottamaan aurinkoa pyyhkeen päälle ja ihan kamala haju tuli vastaan! En kyennyt makaamaan terassilla ja vein lapsenikin . Vantaalla ja Espoossa neljän kerrostalon asukkaat ovat joutuneet muuttamaan kodeistaan pois muovimattojen aiheuttamien sisäilmaongelmien takia. Sisäilmamittaus tehtiin sen jälkeen, kun asukkaat olivat valittaneet muun muassa omituisesta hajusta. Onko teillä kokemusta parketista ja laminaatista ? Ohuessa laminaatissa on vähemmän puuta, mutta toisaalta siinä on suhteellisesti (painoon nähden) enemmän liimaa ja muovipinnoite, josta voi haihtua.


Myöhemmin alakertaan vaihdettiin muovimatto ja senkin kanssa pärjäsin, vaikka jonkin verran hajua aluksi oli. Jos muovimaton jättää alle ja laittaa päälle solumuovin voi tuloksena olla se, että laminaatti joustaa jalan alla koska pehmeää ainetta on alla paljon. Meillä edellinen asukas oli oikonut ja jättänyt juuttipohjaisen maton solumuovin ja laminaatin alle. Rakennusterveyden asiantuntija Tapani Moilanen lähetti minulle tiukkaa, mutta tärkeää palautetta edellisistä ohjeistani laminaattilattian asentajalle. Hyväksyin ratkaisun, että muovimatto jätetään vinyylikorkkilattian alle , koska uusikin pinta on joka tapauksessa hengittämätön.


Kysymys: Taloyhtiön vastuu vanhan muovimaton poistamisessa. Hei, Asunnossamme havaitun hajun perusteella tilasimme asuntoomme asumisterveyden asiantuntijan tekemään kuntokartoituksen. Hajun lähteeksi paljastui laminaatin alla oleva vanha linoleum-matto ja sen alla oleva . Yksi tyypillinen ja harmillinen sisäilman pilaaja on vaurioitunut muovimatto , sen liima-aines ja sen alla oleva betoni.


Tällaisesta kohteesta emittoituvia tyypillisiä yhdisteitä. Etyyliheksanoli voidaan aistia makeahkona, imelähkönä hajuna, mikäli yhdisteen hajukynnys ylittyy. Yhdisteen aiheuttamista sisäilmaongelmista ja . Ei olisi pitänyt, varsinkin. Ratkaisumme ovat aina yksilöllisiä tilojen, puhdistus- ja säätötarpeen mukaan räätälöityjä kokonaisuuksia. Toimitamme ratkaisuja yrityksille, yhteisöille ja teollisuuteen erilaisten hajuongelmien ja muiden kemiallisten sekä mikrobiologisten ilman epäpuhtauksien hallintaan . Asunto-osakeyhtiössä taloyhtiö omistaa rakennuksen huoneistoineen.


Osakas omistaa taloyhtiön osakkeita, jotka oikeuttavat hallitsemaan kyseistä huoneistoa. Osakas voi pääsääntöisesti tehdä korjaus- ja muutostöitä niissä tiloissa, joihin hänellä on hallintaoikeus. Ilmoituksen alaisen remontin saa aloittaa vasta siinä .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit