Alapään kutina ja kirvely

Kun alapäässä kutisee ja kirvelee , tulee helposti mieleen, että nyt kyseessä on jotain vakavaa. Kaikki intiimialueen vaivat eivät tarkoita tulehdusta tai seksitautia. Syy kutinaan saattaa olla vaikka pesuaineissa. Ei tarvitse pelätä pahinta, jos alapää kutisee tai kirvelee – kyseessä ei aina välttämättä ole . Alapään kutina on kiusallinen, tukala ja joskus kivuliaskin vaiva. Kutina alapäässä laitetaan usein hiivatulehduksen piikkiin.


Ennen kuin turvaudut hiivalääkkeisiin, paikallista, missä kutina tai kirvely ilmenee. Hiiva aiheuttaa kutinaa ainoastaan emättimen aukolla ja limakalvoilla. Kutina ja kirvely alapäässä eivät ole niitä asioita, joista nainen haluaisi puhua.


Hoito on kuitenkin yksinkertaista: kuivat limakalvot kaipaavat vesipesua ja rasvausta. Kuivien limakalvojen aiheuttamaa alapään kutina ja kirvely sekoitetaan helposti hiivatulehdukseen. Limakalvokuivuus ei kuitenkaan aiheuta kokkareista . Oireet Hiivasieni saattaa tulehduttaa sekä ulkosynnyttimet että emättimen. Hiivatulehduksen oireina ovat kutina , ryynimäinen valkovuoto, joka voi olla niukkaakin, limakalvon punoitus ja arkuus ja usein ulkosynnytinten kirvely virtsatessa.


Kaikki oireet eivät välttämättä esiinny yhtaikaa. Hiivaa pelkästään ulkosynnyttimissä 7. Lisää tuloksia kohteesta keskustelu. Kirvely ja kutina sukuelinten alueella ja muualla alapäässä johtuu. Välimuistissa Syitä alapään kutinaan voi olla monia: Herkkä iho ja limakalvot voivat ärtyä hankaavista vaatteista, esimerkiksi stringeistä tai tiukoista farkuista. Keinokuituiset alusvaatteet voivat hautoa ihoa ja aiheuttaa kutinaa.


Myös hajustetut ja valkaistut kuukautissuojat ja pikkuhousunsuojat saattavat aiheuttaa kutinaa ja ärsyttää ihoa. Ulkosynnyttimien kutina on sangen tavallinen oire. Sen taustalla voi olla ihon tai limakalvojen kuivuminen, tulehdus tai ihosairaus.


Kutina aiheuttaa epämukavuutta, huolta ja joskus turhaakin ahdistusta. Ei ole yllättävää, että ulkosynnyttimissä on erilaisia oireita, kutinan lisäksi esimerkiksi kirvelyä ja . Renkaan kanssa ok, taukoviikolla alkaa tuska. Apu löytyi Abilar pihkavoiteesta, vaikkakin pakkauksessa lukee ettei saisi limakalvoille laittaa. Oireina voi olla kutina , vuoto, punoitus, kirvely virtsatessa, outo haju.


Yleensä oireet ensin emättimen ympärillä ja. Kutiavaa ihottumaa voi ilmaantua myös alapäähän. Kirvely vessassa käytäessä johtuu useimmiten virtsatientulehduksesta.


Se pääsee syntymään helposti, jos virtsatiehen pääsee bakteereja. Taustalla voi olla hiiva tai bakteerivaginoosi, mutta myös kuivat limakalvot tai jopa sukupuolitauti. Kirveltää, kutiaa , polttelee ja korventaa. Alapään ongelmia ei kannata hoitamatta kuunnella, sillä useimmista pääsee eroon ihan kotikonstein. Selkeämpiin oireisiin sen sijaan kuuluvat virtsan kirvely ja polttelu.


Lisäksi saattaa ilmaantua kipua alavatsaan ja jopa veristä virtsaa. Vaikeammissa tapauksissa tulehdus saattaa . Alapäätä kutittaa, kirvelee tai kuumottaa. Mistä silloin voi olla kyse? Jo ainakin yli viikon on jatkunut. Lisääntynyt valkovuoto, kutina ja kirvely ovat yleisiä oireita, jotka voivat liittyä ulkosynnyttimien tai emättimen tulehdukseen, mutta oireisiin on monia muitakin syitä.


Hyvä intiimialueen hygienia on tärkeää, mutta liiallinen pesu ja erityisesti saippuan käyttö kuivattavat ihoa ja limakalvoja. Kutina , kirvely , runsaalta tuntuva vuoto ja alapään ärsytys eivät aina johdu sukupuolitaudeista tai mistään vakavammista ongelmista. Usein on hyvä käydä lääkärillä, mutta pienempiä vaivoja voi koettaa hoitaa myös itse. Syyt voivat nimittäin olla hyvinkin yksinkertaisia ja ongelmat helposti korjattavissa. Epänormaali valkovuoto taas saattaa viitata myös bakteerin.


Kuivat alapään limakalvot eivät kuitenkaan ole pelkästään ” mummojen vaiva”. Nuoremmilla naisilla limakalvot saattavat kuivua . Esimerkiksi taivepsoriaasi, valkojäkälä, punajäkälä ja visvasyylä voivat aiheuttaa punoitusta, kuumotusta, kutinaa tai muita ikäviä oireita. Hiivasienen aiheuttaman emätintulehduksen tavallisia oireita ovat kutina , limakalvojen turvotus ja kirvely. Miehillä tyyppipaikat ovat terskan ja esinahan alue, naisilla emättimen ja kohdunkaulan seutu. Syyliä voi esiintyä myös peräaukon seudulla, välilihan alueella ja virtsaputkessa.


Vain noin prosentille sairastuneista ilmaantuu tyypillisiä kukkakaalimaisia . Kutinaa ja kirvelyä virtsatessa saattaa myös ilmetä. Minulla on nyt parin viimeisimmän kierron aikana ilmennyt kummallista ja erittäin epämiellyttävää kutinaa alapäässä kuukautisten aikaan. Moi, minulla oli ennen menkaat alkamista kirvelyä emätimesessä ja epämiellyttävää alapäässä kuukautisen aikana mitähön se mahtaa olla?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit