Lattian narinan poisto

En tiedä onko lattia betonilaatan päällä,ainakin talon ulkoseinät ovat betonin päällä. Nyt on ongelma,että lattia narisee useista kohdin. Lattian narina johtuu hankauksesta. Jos olet onnekas, pääset narinasta eroon muutamassa minuutissa. Onko teillä kokemusta lattian narinan poistosta.


Vanha lattia oli normaali koolinki väleissä purua noin 45cm, koolingin päällä vanhoja lattia lautoja ja siinä wilhelmi lastuvevyä ja muovimatto. Puulattia narisee - uusiko tilalle? Kesällä narinaa ei juurikaan kuulu, mutta talvella lattia on ihan mahdoton. Jos joku kävelee käytävällä, niin muut heräävät lattian narinaan ja paukkeeseen. Onko ainoa mahdollisuutemme uusia lattiat kokonaan?


Kannattaisiko tilalle laittaa laminaatit? Ongelmana on koko talon pituinen käytävä, joka . Tuskin ainekaan epätasaisesta alustasta, koska narina kuuluu. Lankkulattian narinan poisto liimauksella. Ostimme uudehkon hirsitalon, jossa lattia paikoin narisee.


Olen tehnyt lattioita itse ja höylännyt höyläämössä lattialankkuja 10v sitten noin 15v ajan, joten tiedän miksi se narisee. En viitsisi ottaa koko lattiaa auki, koska narina on vain muutamassa kohdin. Toivotaan, että jotain keksisivät, koska narina ei ole mitään ihan pientä, vaan äänekästä ja oikeasti häiritsevää.


Onko kenelläkään muulla ollut samaa ongelmaa? Ja miten siitä on päästy? Onko ehdotuksia miten puulattian narinaa saa vähennettyä avaamatta koko lattiaa ? Lähinnä mielessä oli, voisiko sinne lautojen väliin jotain ainetta tunkea.


There is no such thing as an atheist in a foxhole. Oikaisuun tein kiilamaisia tukia niin että uudesta lattiasta tuli suora. Uuden ja vanhan lattian väliin jäi tyhjää tilaa suurimmillaan noin 10cm ja pienimmillään 0cm. Painuma oli siis noin 10cm.


Nyt uusi lattia on yhdestä kohtaa kävelessä alkanut narisemaan. Miten narinan saisi poistettua? Tällä tavoin estetään lattioiden taipuminen ja siitä johtuva narina. Näiden vaatimat pohjatyöt eroavat toisistaan merkittävästi. Maanvarainen lattia tehdään yleensä valamalla betonilaatta, jonka päälle muu lattiamateriaali.


Dozukisahalla tappi poikki hieman lattiapintaa ylempää ja terävällä taltalla siistiminen, vaurioittamatta pintaa tietenkin. Viimeistely tummalla petsillä ja pisaralla lakkaa. Narina loppui eikä korjausta erota muista oksankohdista. Tosin lattia ei ollut parkettia vaan perinteinen mäntypuu ponttilautalattia, mutta . Syynä tähän voi olla kannatinpalkkien taipuminen tai naulauksen löystyminen. Välimuistissa Samankaltaisia 25.


Lautaparketin narinan syynä voi olla huono liimaus lautojen välissä. Narinan syyn selvittäminen ja sen poistaminen voi olla . Lautojen irroittaminen, ponttien putsaaminen ja takaisin asentaminen tai sitten hionnan aikana kittaaminen. Joskus on ajettu soiroja suurimpiin rakoihin johon nämä soirot liimataan mutta ei välttämättä ole hyvä sitoa lautoja tällä tavalla keskenään.


Vaihto saattaa vaikuttaa askeläänten kuuluvuuteen. Esimerkiksi pehmeä materiaali (muovimatto) vaihdetaan kovaan lattiapäällysteeseen (esim. lautaparketti). Jos kyse on vanhan muovimaton poistamisesta, saattaa poistotyö edellyttää . Kotona voi haista tai olla selviä muutoksia, kuten asuntoon kuulumaton haju, maalin hilseily, lastulevyn turpoaminen tai lattian narina. Vaurioita voi löytyä vanhoista ja uusista taloista sekä kerrostaloasunnoista.


Sisäilmaongelmat ilmenevät yleensä ensimmäisenä niin, että ihmiset alkavat oireilla. Siitä hetkestä lähtien, kun istuin ensimmäistä kertaa vastaostetun asuntoni lattialla , olen miettinyt mitä laminaattilattian alla luuraa. Talon ikä (yli vuotta) sai miettimään piilotettuja ja unohdettuja lautalattioita. Olen jotenkin aina ollut ihastunut vanhoihin lankkulattioihin.


Niiden narinaan , lämpöön ja pieniin . Olohuoneen ongelmana oli sisustus kokonaisuudessaan - tunnelma, materiaalit ja värit, kalustus. Huoneisto, huone ja keittiö, sijaitsee vanhassa pienkerrostalossa, joka on ollut täynnä työläisasuntoja viime vuosisadan alkupuolelta. Huoneistoja on yhdistelty aikojen kuluessa ja vanhan talon tunnelma oli . Saumakitillä on iso vaikutus narinaan. Kitti sitoo lankkuja toisiin ja vähentää narinaa.


Onko valetun betonilattian hiominen välttämätöntä vai nopeuttaako se v. Pakastinta sulattaessa vettä tammiparketille , 30. Vältä aina runsasta veden käyttöä parkettilattian käsittelyssä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Asuntovaunu purkaamo keijo salo lapua

Lattiakaivon tiivisteen vaihto