Lattialämmityksen termostaatti räpsyy

Mulla on kylpyhuoneessa lattialämmitys , jota ohjaa termostaatti. Lattialämmityksessä vikaa? Vessan lattialämmitys temppuilee 1. Lisää tuloksia kohteesta murobbs. Rakentaminen ja remontointi › Kylpyhuone Välimuistissa Samankaltaisia 8. Pari vuotta sitten tein rempan kylppäriin, en uusinut lattialämmitystä. Nyt parin kuukauden ajan kun saavuttaa lämpötilan, naksuu termostaatti sekunnin.


Mitenkäs teillä on kestänyt lattialämmityksen termostaatit ? Meillä siis sähkölämmitys lattialämmityksellä ja nyt on vajaan vuoden aikana vaihdettu termostaattia (Enston perusmalleja). Ja nyt on taas yksi rikki! Onko Enston termostaateista muilla näin huonoja kokemuksia vai mikähän mahtaa olla vikana. Jos talossa on lattialämmitys kosteissa tiloissa ja kodinhoitohuoneen lattia ei enää lämpene kunnolla, niin voiko vika olla vain termostaatissa vai kylmenisikö silloin muutkin lattiat, jotka säädetään samasta termostaatista ? Kylppäri ja vessa on ihan lämpimiä, mutta khh lämpeää vain jos termostaatin kääntää . Vesikiertoisen lattialämmityksen toimimattomuuteen voi olla useita eri syitä. Alla on esitelty joitain.


REHAU antaa lattialämmityksen sähköosilleen kahden vuoden takuun. Jos lattia-anturillinen termostaatti ei toimi halutulla tavalla (esim. anturin asennusvirheestä johtuen), voidaan termostaatin toimintaa säätää. Alun perinkin termostaatit on toimineet miten sattuu. Termostaatteina on Ensto ECO16FR -merkkiset härpäkkeet.


Jos säädän lämpötilaksi vaikkapa astetta, niin pakkasaamuna sisälämpötila saattaa olla pari astetta vähemmän. Meille valmistui kylppäriremontti johon tuli lattialämmitys ja laatat. Nyt se on ollut päällä noin viikon ja ykköselläkin kylppärisä on tollaset astetta, lattiarajassa . Vanha omistaja on säädellyt lämmitystä säätämällä tukeista virtausta onko kannattavaa? Huoneissa on kylläkin säädettävät termostaatit mielestäni niistä olisi huomattavasti helpompaa. Ja taas hajosi enston lattialämmitys termostaatti.


Vastahan tuo termari vaihdettu muutama vko sitten. Nakuttaa kuin konekivääri ja on jatkuvasti päällä tai ei ollenkaan päällä. Kun lämpötilaa säätää, niin joku rele nakuttaa.


Kokemuksia Raychem NRG temp termostaatista 2. Sähköinen lattialämmitys - ongelma 2. Se on betonin sisälle valettu lämpöjohdin, joka toimii termostaatin ohjaamana. Sen ei kuulu lämmetä samalla tavalla nopeasti kuin patterissa, sillä tokihan betoniin tasaantuva lämpö kestää aikansa, ennen kuin tunnet kädelläsi mitään eroa. Mikäli termostaatille tulee neljä johtoa (2kpl power ja 2kpl ext-liittimiin), niin termostaatissa on lattia-anturi ja sen asetusarvo määritellään termostaatin sisällä olevasta Floor-säätimestä. Mikäli toimilaitteet ovat kiinni, ei järjestelmässä kierrä vesi, eikä lämpö siten tule huoneistoon lattialämmityksen kautta.


Työn tuloksena vikapaikka saatiin löydettyä sekä syntyi kokonaisuus, josta löytyy tietoa lattialämmitys - ratkaisuista. Valo vain syttyi termostaatissa niin kuin muka lämpeäisi, muttei lattia. Eli vessan lattialämmityksen.


Tarvitaanko lattialämmityksen asennuksessa jotakin tiettyä silotetta tai kiinnitettä? Kun kyse on suurista pinnoista, termostaatti on kytkettävä päälle kontaktorin kautta. Ostin taannoin tässä RS-rivitalokohteen, eli rakentamisvaiheessa olevan asunnon. Kesällä valettu uusi lattia mökille saunaan ja pesuhuoneeseen, devin kaapeli asennettu verkkoon. Nyt ei toimi enää, ei ole termostaatti vika se on todettu.


Oletteko teettäneet koskaan tuota kaapelin korjausta valetusta lattiasta ja mitä se on tullut . Sähkömies kytki kaapelin valun jälkeen ja toimi aluksi. Toisaalta koko lattialämmitys voi olla rikki, eli sitten on lattia otettava auki ja koko rakenne. En jättäisi asiaa siihen, jos myynti-ilmoituksessa on ollut maininta lattialämmityksestä ? Tein kesällä wc-remontin ja olen viittä vaille käynyt oman taloni läpikotaisin läpi, nyt tuli ongelmia pakkasten aikaan pesuhuoneen ja saunan lattian kanssa, koska se kylmeni!


Tänä aamuna pesuhuoneen lattia oli kuuma. Onkohan vika itse termarissa vai anturissa ja kuinka sen voi tutkia? Vai onko vain ostettava molemmat? Putkiston täyttö ja ilmaus. Huonetermostaatit ja toimilaitteet.


Jakotukkipiirien säätäminen. Lämmityspiirikohtainen säätö. Mahdolliset toimintahäiriöt.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Asuntovaunu purkaamo keijo salo lapua

Lattiakaivon tiivisteen vaihto