Aura matto virhe

Näyttävä pitsimatto tasaisesta Lilli-ontelokuteesta. Malli Lankava Oy, Marja Rautiainen. Lanka kg valkaistua (1) Lankavan. Virkkauskoukku nro tai käsialan mukaan. Työohje Virkkaa aloitusketjuun kjs ja sulje se ren- kaaksi ps:lla (= piilosilmukalla).


Matto on tehty Kauhavan Kangasaitan Aura - maton ohjeella sanotaanko 70- prosenttisesti?

Itselläkin arviointivirheen takia kävi kerran näin ja jouduin purkamaan koko kierroksen. Etsin aikani olohuoneeseen uutta mattoa. Huonekaluliikkeissä ei ollut mieluisia: karvalankamatto ei meille passaa, paperinarumatoissa ei ollut kivoja värejä.


Iso, leveä, räsymaton tyylinen olisi. Osaisitko neuvoa kokeneempana, missä voisin tehdä virheen ? Mahdotonta varmaan näkemättä . Virkkaa näiden Aura - maton ohjeiden mukaan Pirkka-jätekasseista värikäs muovimatto! Matosta tuli kyllä jollain tapaa ihan erinäköinen kuin mitä ohjeessa, mutta uskoisin sen johtuvan kudemateriaalin epätasaisuudesta. Myös maton monivärisyys rikkoo .

Tämä matto on malliltaan Pyöreä Auramatto. Ohjeessa on käytetty ontelokudetta, mutta tällä omatekoisella kuteella en tehnyt ihan täysikokoista mattoa. Ja niille, jotka väkertävät mattoa 1ideaa -lehti edessään tiedoksi, että ohjeessa on virhe : 9. Perinteiset räsymatot ovat vähentyneet selvästi. Nyt on matonkudekaupat tehty ja kaksi ensimmäistä mattoa valmiina. Ohje on Kauhavan kangasaitan ohjeista Aura - matto.


Siitä muutama alkukierros tehty. WC niin pieni että piti pitää pientä rajaa. Taas on ollut niin miljoona projektia kesken ja tuntuu, ettei mikään valmistu! Työkaveri pyysi jokin aika sitten virkkaamaan hänelle maton ja pitkään etsittiin oikeaa sävyä kuteeseen ;).


Päädyttiin tilaamaan Eko-ontelokudetta Päivin kudepuodista, Päivillä on aivan superystävällistä palvelua ja toimitukset tulee . Kovin paljon en illan mittaan aikaan saanut, sillä siinä höpöttäessä tein pienen laskuvirheen heti alkumetreillä ja purin maton. Ihan pelkän kerän kanssa en kuitenkaan joutunut. Mallina käytin Lankavan Aura - maton ohjetta, jota muokkasin hieman suuremmaksi. Sama ohje löytyy Suuri Käsityö -lehdestä . Musta Aura - matto on jo puolimetrinen halkaisijaltaan. Tosin tein saman virheen kuteen kanssa kuin edellisessäkin matossa.


Trikoo on liian joustavaa. Täytyy olla tosi varovainen, ettei matto ala vetämään kippuraan.

Oikeasti virkkasin sitä puolimakuulla sängyssä yksi ilta ja virkkaus tyrehtyi 8. Kastelin ontelokudevyyhdit ennen käyttöä, etteivät sitten kutistu, jos mattoa pesee. Ja kyllähän muuten kesti vyyhtien kuivuminen! Minusta ohjeessa oli puutteita ja ei kaikin osin täsmännyt, mutta soveltamalla syntyi tämä matto: Kuvassa matto on juuri laitettu lattiaan ja . Veljeni vaimo pyysi minua virkkaamaan hänelle juhannusruusu maton , ajattelin sitten samalla ottaa kuvia eri virkkaus vaiheista jos joku muukin innostuu heiluttamaan.


Auran mattoon ohje löytyy täältä. On nämä virkkausohjeet välillä melkein kuin jotain salakieltä ;) Satu. Puuttuu: aura Hapsuli: Virkattu Aura-matto hapsuli.


Tein tyttäreni huoneeseen Aura - maton Kauhavan Kangas-Aitan ohjeella (pdf). Tein maton trikookuteesta, sillä ohjeen Lilli-ontelokudetta on tällä hetkellä huonosti saatavilla ja trikookude maksoi puolet vähemmän kuin ontelokude. Värisävyä oli vaikea päättää kaupassa, halusin hempeän ja . Valmiista matosta tuli vähän pienempi. En tiedä miten tästä tuli isompi kuin ohjeessa, vaikka kerrankin sellaista noudatin. Aura – matto , valkoinen, Malli: Lankava Oy.


En huomannut sitä hämyisessä olohuoneessa virkatessani, se tuli ilmi vasta kun matto oli valmis ja vein sen luonnonvaloon. Ulkokierros on punertavampi sisäosaan verrattuna, mutta matto tulee hämärään huoneeseen, joten en usko kenenkään huomaaman tätä pientä virhettä. Jos kuvaa katsoo oikein . Alkuperäinen malli on Kauhavan kangasaitan, mutta en ainakaan löytänyt sitä nettisivuilta. Matonkude on ohutta ja virkkasin kympin koukulla.


Sijoituspaikka on kuistilla Talossa Maalla. Ohjeessa oli muutama virhe ja loppukerroksilla reunat alkoi aaltoilla. Minulla on ollut tapana ottaa joulunviettoon mukaan vähän lankaa ja puikot jotakin pientä neuletyötä varten. On niin mukavaa iltaisin neuloskella, maistella suklaita ja katsella tv:stä jotain hömppäelokuvaa.


Tänä jouluna syntyi tunturineuleinen tuubihuivi, jonka lanka tarttui mukaan markettireissulla. Maalaamisen itsensä syleilyn päälle Hakuri taikoo malleistaan esiin näissä piilleet salaisuudet, säröt tai virheet – kaiken sellaisen inhimillisen houkuttelevan, minkä vilijonkkamaisen mieluusti siivoaisimme piiloon marginaaliin maton alle. Hyväksyvä asenne loihtii paikan ryöppyilevälle yksilöllisyydelle, .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Asuntovaunu purkaamo keijo salo lapua

Lattiakaivon tiivisteen vaihto