Hirsikehikon pystytys sateella

Meillä oli eilen talomme hirsikehikon pystytys , lamellihirret kyseessä. Aamulla hieman tihuutti vettä (päivällä ei satanut) ja illemmalla satoi enemmän, sade kesti eilisen yön ja tänäänkin on sadellut. Kehikkoa ei aivan valmiiksi saatu, vaan maanantaina jatketaan.


Mitään suojauksia ei kehikkoon tehty, ovi- ja . Koko kesä meni satamatta ,nyt olisi edessä hirsikehikon pystytys lähipäivinä.

Siispä kokematon kysyy mitä vaikuttaa sade pystytykseen vai haittaako o. Viimetalven pakkasillarakemsimme saunan hirsikehikkoa puoleenvälii. Kyllä kaikki ammattitaitoiset ja vastuullisesti toimivat porukat tietää ja ymmärtää, ettei kehikkoa vesisateella pystytetä. Minulla kesällä pystytetty hirsikehikko talvehti ilman suoja-aineita.


Kolmantena pystytyspäivänä loputkin hirret löysivät omat paikkansa. Sen jälkeen kattoristikot nostettiin paikoilleen. Torstaiksi oli luvattu sadetta , joten rakennusmiehet levittivät aiemmin hirsipakettien suojana olleet kevytpeitteet talon suojaksi.


Sateella ei saisi pystyttää ja peressut estää kastumisen eli tyritty on.

Hirret ja tiivisteet eivät saa päästä kastumaan pystytyksen aikana, sillä. Pystytyksen voi antaa myös hoitaa kehikon toimittajan valtuuttamat asentajat tai muu ammattitaitoinen. Lisäksi niput on suojattava sateelta ettei suojapeite.


Huolehdi suojaamisesta sateelta. Alin hirsikerros paikoilleen, mahdollisesti sahataan ja sovitetaan hirret tolppien päälle. Tehdasasennuksella tilatun hirsitalon pystytyksen hoitaa kuitenkin hirsirakentamiseen erikoistuneen Hongan valitsema pystytysporukka.


Talon seinät nousivat pystyyn parissa päivässä ja kattoristikko oli päivässä paikoillaan. Hirsitalon pystytys rakennuspaikalla sateelta suojaan vie noin kahdesta kolmeen viikkoa. Ensimmäisen viikon aikana valmistuu kantava hirsirunko.


Erityisen hyvää suojausta tarvitaan juuri rakentamisen tässä . Tässä artikkelissa esitellään hirsikehikon varastointiin ja siirtämiseen liittyviä haasteita sekä hirsirungon kasaamisen liittyviä työvaiheita. Tartuntateräkset laitetaan myös paikalla. Kun hirsikehikon nostamista jatketaan, tarkkaile koko ajan ettei . Aloita hirsikehikon pystytys puolihirsillä.


Viikon urakan materiaali odottikin jo työmaalla, joten kasausporukan tarvitsi vain kääriä hihat ja alkaa hommiin. Viikonlopun sateita odotellessa peiteltiin vielä uusi tulokas odottamaan seuraavaa viikkoa. Nopeasti homma sujuikin, joten.

Vihdoin ollaan siinä vaiheessa projektia, että talon pystytysurakka on hyvässä vauhdissa. Harmi vain, että talven varmasti surkein viikko osui juuri viime viikolle. Työt eivät siis käynnistyneet ihan sillä tavoin kuin toiveissa oli. Tavarat tulivat ilmoitetusti viime viikon tiistaina, jolloin . Pystytys eteni sateesta huolimatta vaudilla ja päivän päätteeksi saatiin muutamaa hirttä vaille ensimmäinen kerros tehtyä.


Alakerran avoin tila suurine ikkunapintoineen on hirsitalolle epätyypillinen ja vaatii painumisen varalle säätöruuveja. Talo painunee 2- korkeudestaan ensimmäisen kahden vuoden aikana. Kontio Kaisla -saunamökin hirsikehikon pystytystyöt jatkuvat. Tutustu seurantakohteeseen tarkemmin! Tuossa ympäristössä on pari hirsimökin tekijää, siinä paikalla ne puut kuorivat eikä sitä mökkiaihiota ole mitenkään sateelta suojattu kun sitä kasataan.


Valmis hirsikehikko ennen kesää ruiskutetaan puutarharuiskun kanssa halvimalla hirsisuojalla kertaalleen. Sitten kehikon pystytys ja uusi estokäsittely. Saadaanpahan sitten lattiatasoa hirsikehikon sisäpuolelle pystytyshommia helpottamaan. Jännä ettei niitä ole pakattu mihinkään muoviin jos sade sattuu yllättämään. Hirsikehikon pystytys oli kivaa hommaa ja sujui kyllä näpsäkästi amatööreiltäkin, tsempit urakkaan!


Osat tulee suojata hyvin auringolta, sateelta ja maakosteudelta siihen saakka. Tarkista hirsikehikon ristimitta ja kiinnitä sitten alahirret perustuspuihin. Jos mökki sisältää samanmittaisia porattuja ja . Uulan vesiohenteisen homesuoja-aineen voi vetää minkä vaan pintakäsittelyaineen alle ja se käy ihan hyvin rakennusaikaisesta pintakäsittelystä. Sen voi maalata rumallakin kelillä jos ei nyt ihan sateen sekaan vetele seinälle.


Puuttuu: hirsikehikon Finnlamelli hirsitalo: Asentaminen itse tai ammattilaista käyttäen. L6UuoQI1Mho Samankaltaisia 29. Lataaja: Finnlamelli Finnlamellin talotoimituksen mukana saat tarkat pystytysohjeet, joten voit itsekin osallistua talon.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit