Pihakalusteiden öljyäminen

Näillä tuotteilla onnistut pihakalusteiden öljyämisessä. Aurinko, kosteus, sade, ilmansaasteet sekä lämpötilanvaihtelut rasittavat pihakalusteiden ja -rakenteiden pintoja. Helpoin tapa huoltaa, ja näin ylläpitää kalusteiden käyttöikää on sivellä kalusteiden pintaan uudet öljyt. Kunnon pohjatyö on tärkein . Talvi tulee ja luvassa on kaunista syyssäätä.


On hyvä aika huoltaa puutarhakalusteet. Kovapuille ja vastaaville suosittelemme ruskeaa öljyä mikäli ne ovat jo menettäneet alkuperäisen värinsä. Paketoimme Liberonin öljyn sekä puutarkalusteiden pesuaineen sekä 5kpl nukkaamattomia liinoja samaan pakettiin. Nyt loppui jokavuotinen pihakalusteiden öljyäminen ! Voiko öljytä ihan tavallisella öljyllä, vaikka oliivi, vai pitääkö olla huonekaluille tarkoitettua? Ja mikä olisi kätevin tapa?


Puisten pihakalusteiden ja terassin öljyäminen tulisi tehdä vähintään parin vuoden välein. Kuluva kesä on ollut moni paikoin sateinen, joten öljyämiselle on ollut vaikea löytää sopivaa hetkeä. Oululaisen K-rauta Äimäraution projektimyyjä Ville Kärkkäinen onkin muistuttanut asiakkaita, miten öljyäminen. Pihakalusteiden kunnostus. Aurinko, kosteus ja sade, ilmansaasteet sekä lämpötilanvaihtelut rasittavat pihakalusteiden ja -rakenteiden pintoja.


Pintaa ei tarvitse puhdistaa ennen ensimmäistä käsittelyä, mutta jatkohuollossa pinnan on oltava puhdas ja kuiva ennen öljyämistä. PUUPINTOJEN ÖLJYÄMINEN – KOLME VAIHETTA PAREMPAAN LOPPUTULOKSEEN. Ulkokalusteet ja puuterassi ovat jatkuvassa käytössä. Käyttö tietysti kuluttaa puuta, mutta myös sään vaihtelut voivat näkyä pinnoilla.


Huoltamalla kalusteita ja terassia lisäät kestävyyttä ja viihtyisyyttä. Näin peset ja öljyät ulkokalusteet. Katso Tikkurilan Maalilinjan asiantuntijan vinkit kalusteiden öljyämiseen. Tarkista terassin ja puisten puutarhakalusteiden kunto ja arvioida öljykäsittelyn tarve.


Pintojen öljyäminen lisää puun elinikää öljyn tarjoaman kosteutuksen ehkäistessä halkeilua. Ohrana, minä öljyän puukalusteet joka kevät. Ennen uuden öljypinnan levittämistä pesen pinnat saippuavedellä ja sienellä ja valkoiset linnunkakat joita siellä täällä niissä on, lähtevät tuolla pesulla hyvin pois.


Luulen että jokavuotinen pintojen öljyäminen tekee sen ettei linnunkakkaa imeydy puuhun vaan se on tosiaan . Puiset pihakalusteet on helpointa käsitellä puuöljyllä. Jos kalusteet ovat ulkona taivasalla, niiden huoltoväli jää huomattavasti lyhyemmäksi kuin katoksen alla olevien. Puutarhakalusteet tulee säilyttää kuivassa ja viileässä paikassa.


Erilliselle lämmitykselle ei yleensä ole tarvetta. Soveltuu kestopuulle, kovapuulle, jalopuulle, lämpökäsitellylle ja käsittelemättömälle puulle. Väriä voit vaalentaa värittömällä Valtti Puuöljy Akvalla. Lisätietoa pihakalusteiden käsittelystä.


Puisten puutarhakalusteiden käsittely öljyämällä jatkaa niiden käyttöikää useita vuosia. Nyt on hyvä aika kunnostaa puutarhakalusteet. Säännöllisesti hoidettuna puupinta . Usein ulkokalusteet öljytään , mutta aina ei tarvitse tyytyä ruskean puun sävyyn. Uusissa kalusteissa käytetään paljon ruskeaa lämpökäsiteltyä puuta ja ne ovat usein käsittelemättömän näköisiä. Miltä tuntuisi, jos tekisitkin yksilölliset kuvioinnit perinteisen . Kun terassi- ja pihakalusteet huoltaa säännöllisesti ja huolella, lisää se niiden elinikää roimasti.


Esimerkiksi aiemmin kuullotettua, maalattua tai lakattua pintaa ei voi suoraan öljytä , koska silloin öljy ei imeydy. Kun huollat pihakalusteet säännöllisesti, niistä on iloa pitkään. Lue kalusteiden hoito-ohjeet huolellisesti ja puhdista kalusteet kullekin materiaalille sopivilla aineilla ja välineillä.


Kaikki puutarhakalusteet viihtyvät parhaiten suojassa suoralta auringonpaisteelta ja sateelta. Kosteuden kestoon auttaa säännöllinen öljyäminen. Pahimmillaan väärä öljy väärässä pinnassa jättää pinnan tahmeaksi ja tuotteeseen voi tulla hometta. Katoksen alla olevat puukalusteet pitää .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit