Betonin kuivuminen mittaus

Betonirakenteiden riittävä kuivuminen mita- taan, jotta voidaan varmistua. BETONIN KUIVUMISEN REAALIAIKAINEN. Rakennustekniikan koulutusohjelma. Tekniikan ja liikenteen ala . Jos betonilattia jää ilman pinnoitetta ei kosteutta tarvitse mitata ellei muutoin halua sitä tietää.


Jos lattia pinnoitetaan tai asennetaan parkettia muovimattoa tms. Betonin kuivumisen nopeus riippuu monesta tekijästä, sisäilman lämpötilasta ja kosteudesta, betonin koostumuksesta, sementtiliiman . Betonin kuivumiseen vaikuttavat monet seikat, kuten ulkoilman kosteus, betonilaatu , tuuletus ja mahdollinen kuivatus. Minkäänlaisia nyrkkisääntöjä betonin kuivumisesta ei voida antaa, vaan käytännössä ainoa tapa saada luotettavaa tietoa betonin kuivumisesta on tehdä kosteusmittaus. OHJEISTUS-PROJEKTI – BEPO.


Betonin kosteus on viime vuosina ollut kovasti kes- kustelua ja joskus jopa tunteita herättävä aihe. Eri- tyistä huomiota ovat saaneet osakseen betonin kui- vumisnopeus, kosteusraja-arvot sekä kosteuden- mittaus. Viime kerralla tarinoin betonin kuivumisesta.


Tällä kertaa tarinan aiheena on betonin kosteuden mittaus. Jatkan tässä tarinassa pohdiskelulinjalla ja keskityn siihen, kuinka betonin kosteutta tulee ohjeiden mukaan mitata. Pohdinta koskee tosin ainoastaan porareikämittausta, muilla mittaustavoilla kun ei ole . Tässä tarinassa keskityn tutkailemaan sitä, miten betonivalu kuivuu ja . Rakenteiden kuivuminen tapahtuu eri kosteudensiirtoilmiöiden vaikutuksesta, katso teksti Kosteuden siirtyminen.


Liittolaatan pohjassa oleva vesihöyryä läpäisemätön teräslevy estää betonin kuivumisen alaspäin. Kosteusmittaus varmistaa, että betonivalu on riittävän kuiva päällystämistä varten. Etenkin kosteina vuodenaikoina betonin kuivuminen voi hidastua merkittävästikin. Jos päällyste asennetaan valun päälle, joka ei ole päässyt kuivamaan tarpeeksi, voi seurauksena olla kosteusvaurio.


Betonin valmistamiseen käytettävästä vedestä osa muodostaa sementin kanssa sementtiliiman, joka sitoo runkoainepartikkelit toisiinsa betonin kovettuessa. Reaktio tapahtuu pitkien. Ensimmäinen mittaus tehdään, kun rakennuksen vaippa on saatu suljettua ja kuivattaminen aloitettu. Ensin mittasi pinnasta ja sitten teki. Talomme lattia(noin 8cm) valettiin ja liipattiin hyvissä olosuhteissa 1. No, lattia hierrettiin auki kuivumisen nopeuttamiseksi.


Lattilämmitys vesi on noin asteista, sisällä on siis lämmin, ei kostea. Porareiän on ulotuttava riittävän syvälle betoniin edustavan kosteustilanteen saamiseksi. Porareiän oikeaan syvyyteen vaikuttavat betonirakenteen kuivumisolosuhteet: - Kun kuivuminen tapahtuu vain toiselta puolelta, mittaussyvyys (d) on laatan syvyydestä. Menetelmän luominen edellyttää muun muassa eri betonien ja päällystemateriaalien kosteudensiirto-ominaisuuksiin liittyviä tutkimuksia.


Asiasanat : betonilattia , lattianpäällyste, kosteus, kosteusmittaus , kuivuminen. Se on Suomessa kehitetty ja työmaaolosuhteisiin suunniteltu ratkaisu, joka on tehty helpottamaan ammattilaisten työtä mittausten suunnittelusta raportointiin asti. SolidRH-järjestelmän avulla ohjeiden mukainen betonin kuivumisen seuranta on kustannustehokasta, ja langaton teknologia mahdollistaa rakenteiden . Vedeneristystyömailla on tarve saada käyttöön helppokäyttöisiä, luotettavia ja nopeasti mittaavia ainetta rikkomattomia beto- nin kosteuden mittausmenetelmiä.


Tutkimuksen tavoitteena oli tutkia uusien betonikannen kosteudenmittausme- netelmien soveltuvuus työmaan mittauksiin , . Ensisijaisesti tulee käyttää materiaalivalmistajan ilmoittamia arvoja. Betonin suhteellisen kosteuden porareikämittausta voidaan käyttää betonin rakennusaikaisen kosteuden kuivumisen seurannassa, vesivuodon kuivumisen seurannassa tai muun kosteusvaurion jälkeen. Yhtiö kertoo tiedotteessa, että Luja SmartConcreten avulla voidaan lisätä rakentamisen kosteusturvallisuutta, ehkäistä sisäilmaongelmia sekä optimoida työmaa-aikataulut.


Reaaliaikaisella seurannalla varmistetaan betonin turvallinen kuivuminen pinnoituksia ja kohteen etenemistä varten.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit