Clt omakotitalo

Blogi uniikin CLT - omakotitalon rakentamisesta kahden ummikkorakennuttajan kertomana. Välimuistissa Tilaa uusi terveellinen muuttovalmis omakotitalo Hymykodit Oy:ltä. Kestävä ja hengittävä koti. Celt toimittaa yksilölliset CLT-talopaketit haluttuun valmiusasteeseen saakka asennettuna. CLT - omakotitalo toteutetaan yleensä Celt Suurelementeistä, jotka ovat rakenteeltaan joko pelkkää massiivipuuta hirsirakenteen tapaan (Solid Suurelementit) tai lisäeristettyjä elementtejä (Eristetyt Suurelementit), joissa CLT- rungon . CLT tulee englanninkielisistä sanoista Cross Laminated Timber.


Se tarkoittaa ristiin liimattua massiivipuulevyä. Clt -taloista on runsaasti kokemuksia muun muassa Itävallasta, Saksasta ja Kanadasta, mutta Suomessa rakennustapa on varsin uusi. Clt -talon ulko- ja väliseinät sekä yläpohja tuodaan työmaalle . Tarinoilla on yleensä opetus.


Me emme tiedä mikä tämän tarinan opetus on, sillä kertomus on vielä kesken. Tämä on kuitenkin tarina siitä kuinka me rak. Evesa-talot tekee jatkossa yhteistyössä HOISKO:n kanssa rakenteellisesti järkeviä ja nykyaikaisia koteja kotimaisesta massiivipuuelementistä.


CLT -massiivipuuelementtitalo Evesa-taloilta on markkinoiden tervein ja nykyaikaisin tapa tehdä itselle koti, jossa on hyvä olla ja hengittää. Ristiinlaminoitu massiivipuuelementti . Tuli käytyä asuntomessuilla Vantaan Kivistössä. Talokuume se vaan kohoaa, mutta ajatukset jokseenkin vielä harhailevat, joten emme ole mihinkään todellisiin toimiin vielä ryhtyneet.


Pohjatutkimus on oikeastaan ainoa juttu, mitä ollaan tehty tontin ostamisen jälkeen. Talopaketti, tarjousvaihe, CLT , Celt Oy kokemuksia, Hoisko CLT , Hoisko kokemuksia, Omakotitalo , raksablogi. Kotimaiset massiivipuu- CLT -elementit Suomen suurimmalta CLT -valmistajalta.


Uusi, terve tapa rakentaa kaikkien ulottuvilla. Laurin talojen mallin mukaan tulee jatkossa olemaan terveellinenkin tapa rakentaa, Suomeen on nyt tullut kaksi isoa CLT tehdasta ja kolmatta tehdään, tu. Talojen sisustuksessa noin on puupintaista, joka CLT -talossa on pääsääntöisesti CLT -puupintaa ja puurankatalossa paneelia. Talo on toteutettu CLT -rakennustekniikalla.


CLT -levyt ovat massiivipuusta valmistettuja rakennusmateriaaleja, jotka koostuvat vähintään kolmesta ristikkäin liimatuista lamelli- eli puulevykerroksista. CLT on tulevaisuuden rakennusmateriaali. CLT :tä valmistetaan suurina, x m:n levyinä.


Rakennuttaja halusi välttää isänsä aikanaan tekemät rakennusvirheet ja valitsi taloonsa ristikkäisistä puulevykerroksista koostuvan CLT -rungon. Tehdasvalmisteisten CLT -elementtien (6 ja 1mm) puolesta puhuivat muun muassa hengittävä rakenne, kosteuden tasaamiskyky, valmiit sisäpinnat ja runsaan viikon . Riittävä ja sopiva ääneneristys saadaan aikaan rakentamalla ja suunnittelemalla huolellisesti – saumoissa käytetään vaatimustenmukaisia, riittävän joustavia tiivistemassoja ja laasteja. Testit ovat osoittaneet, että CLT -taloissa on hyvä ääneneristys edellyttäen, että suunnittelu ja asennus on toteutettu oikein. CLT -elementti (Cross Laminated Timber) on massiivipuuta ja sillä on kaikki puun luontaiset hyvät rakennustekniset ominaisuudet.


Käytämme massiivipuuelementtiä pientalojen kantavana rakenteena sekä sisäpintana ja eristämme ulkopuolelle käyttäen selluvillaa. Tuulensuoja, eristys ja ulkovuori asennetaan käsityönä . Valmiiksi pystytetty CLT - talo josta toteutat unelmiesi kodin. Tervetuloa tapaamaan meitä, ideoidaan yhdessä miltä sinun uusi Alvardag-kotisi voisi näyttää. Lapponia House on yksi Suomen kokeneimmista puutalotoimittajista.


Lapponialta saat talot luxusluokan huviloista aina puurakenteisiin tilamoduuleihin asti.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Asuntovaunu purkaamo keijo salo lapua

Lattiakaivon tiivisteen vaihto