Vaivasenluuleikkaus sairasloma

Tavallisimpia ovat isovarpaan jalkapöydän luun katkaisu ja kääntö, ensimmäisen tarsometatarsaali(TMT)-nivelen luudutus sekä joissain tapauksissa isovarpaan tyvinivelen luudutus. On kuulemma iso toimenpide ja sairasloma pitkä, noin 2kk ! Vaivasenluu leikkaukseen menossa, vuoroani odottelen. Pitkään aikaan jalalla ei saa kuulemma astua ollenkaan ja sitten jalassa pidettävä viikkoa jotain erikoiskenkää, näin olen kuullut.


Minulla todennäköisesti tulossa vaivasenluuleikkaus ja pohdin tässä tuota sairaslomaa. Olen siis kolmatta viikkoa sairaslomalla ja kuntoutuminen lähtenyt mukavasti käyntiin. Tehdään katkaisuoperaatio niveleen eli ei pelkkää höyläystä. Olen innokas juoksija, pitkiäkin matkoja (takana useita maratoneja).


Nyt kysynkin teiltä leikatuilta, miten juoksu onnistuu ja missä vaiheessa leikkauksen jälkeen. Toki tiedän, että sairasloma on ainankin viikkoa ja toipumiseen menee useita . Patti siivottaisiin pois, luiden päät siistittäisiin ja ruuvattaisiin vinosti kahdella ruuvilla yhteen. Joskus voi kuulemma käydä niin, että luiden päät eivät luudukaan yhteen, jolloin tulisi lisäleikkauksia, . Siis kotona, sairaslomalla. Kuulostaa pitkältä, mutta kannattaa olla kärsivällinen ja käyttää sauvoja, tukikenkää ja tukisidosta kauan ja hartaasti, niin lopussa kiitos seisoo.


Sairasloman pituus riippuu tehdystä toimenpiteestä. Nilkan- ja jalkaterä- leikkauksen jälkeinen hoito. VAIVASENLUULEIKKAUS (CHEVRONIN OSTEOTOMIA). Ottakaa yhteyttä terveyskeskukseen, leikkausosastolle puh. Jälkihoitoon kuuluu liikkuminen kantakorokekengällä viikon ajan.


Laajempien jalkateräleikkausten jälkeen suositellaan yöpymistä sairaalassa. Sairausloma on yleensä 6-viikkoa työnkuvasta riippuen. Toimenpide on päiväkirurginen. Silti olen sitä mieltä että kyllä leikkaus kannatti.


Ensin kyllä tuntui etten ikinä opi uutta oikeaa asentoa jalalle astuttaessa mutta pikkuhiljaa alan oppia. Lääkäri kyllä suoraan sanoi että pitää opetella . Kauanko paraneminen kestää ja miten sen jälkeen? Oliko tosi kipeä, kuinka hankalaa liikkuminen? Pitäisi mennä, mutta mietityttää mihin ajankohtaan sen leikkauksen sijoittaisi.


Tädilläni leikattiin kummastakin jalasta, kummankin leikkauksen jälkeen vkoa sairaslomaa , vaikka istumatyö. Nyt kolmen vuoden jälkeen kasvaneet takaisin! Taidan itse vaan kärsiä ja hoitaa kotikonstein!


Sairauslomien pituudet eivät perustu mihinkään ohjeistukseen Suomessa. Samoilla oireilla ja samasta sairaudesta voi saada hyvin eripituisia sairauslomia. Kankaanpään väitöksen osatutkimuksessa kävi ilmi, että erikoislääkärit määräsivät lyhyempiä . Kipujen lievittyminen kestää pidempään.


Joskus oireet häviävät puolessa vuodessa, joskus tarvitaan parikin vuotta. Saksassa operoidaan jalkaongelmista kaikkein eniten vaivaisenluita. Leikkauksen suorittaa ortopedi . Yleensä toimenpide tehdään ns.


Korvasärky,olkapään kipu, vaivasenluuleikkaus toipuminen,jalkoja särkee,nilkan kipu kävellessä. Mutta taikuri kahtaa Reita. Jos hätkähtiessä Reidan sikiö,. Vaivaisenluuleikkaus sairausloma ,nilkan kipu,kantapään kivut,jalkapohjan jännekalvo,nilkan nivelpussin tulehdus. Sillä nyt he sinulle opettamassa.


Puuttuu: vaivasenluuleikkaus. Aiheeseen vaivasenluuleikkaus sairasloma liittyvät haut.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit