Kasvihuoneen rakentaminen seinustalle

Kierrätysikkunoista saa loihdittua persoonallisen kasvihuoneen. Näillä vinkeillä ja hyvällä perustuksella pääset työn alkuun. Rakenna itse puurunkoinen seinäkasvihuone. Tässä seinäkasvihuoneessa on kapea ja pitkä puurunko. Mitat on sovitettu kahden istutuslaatikon mukaan.


Seinäkasvihuoneen katolla ja etuseinässä on lasiovet lämpötilan säätelemistä varten. Näiden ohjeiden avulla voi rakentaa talon seinustalle kasvihuoneen , jossa on hyvää tilaa kasveille ja mahdollisuus seistä suorassa. Tulos näyttää oikealta kasvihuoneelta eikä huteralta laatikolta.


Tämä kasvihuone ja kahvitteluhuone on tehty purkutalojen vanhoista ikkunoista. Tehokas keino pidentää kasvukautta on rakentaa kasvihuone. Akkuporakone on kasvihuoneen rakentamisessa oiva apuväline, sillä se sekä säästää voimia että aikaa. Suunnittele se mieltymystesi mukaan jatkeeksi puutarhalle, asuinhuoneille tai molemmille!


Kasvihuoneella jatkat kasvukautta molemmista päistä. Jos sijoitat kasvihuoneen täyteen aurinkoon, voit joutua varjostamaan kasveja liialliselta paahteelta. Jos pihan ainoa aurinkoinen ja tuulensuojaisa paikka löytyy talon seinustalta , hanki seinän viereen suunniteltu, pulpettikattoinen huone. Huomioi kuitenkin, ettei kasvihuoneen rakenne kestä talon katolta . Tekninen tuki päätti koota kasvihuoneen minun puolestani.


Näin jälkikäteen kiittelen häntä suuresti moisesta uhrauksesta, vaikka pelkäänkin pahoin, että tämän jälkeen hän ei tee enää minkäänlaisia rakennuspuuhia - ikinä. Itse olin suunnitellut käyttäväni kesäni ensimmäisen viikon kyseiseen hommaan . Pienen kasvihuoneen nikkarointiin vanhoista ikkunoista ei tarvita paljon perusremonteissa opittuja kirvesmiestaitoja kummempaa. Soutamista ja huopaamista sen suhteen tuleeko se mun kasvihuone parvekelaseista vai ikkunoista!


No, nyt näyttää siltä että tulee kuitenkin. Päätyihin tuuletusluukut, sisälle toiselle seinustalle ja päätyyn kiinteät istustuskaukalot, toiselle seinustalle tilaa astiaistutuksille ja ruukutuspöytä. Lattialle sisälle tiiltä tai laattaa . Jostain lehdestä luin lähivuosina rakennusohjeet vanhoista ikkunoista tehtävälle kasvihuoneelle. Mä hain kirjastosta joitain kasvihuoneen rakennusohjeita ja tässä mitä mulle tarttui mukaan:.


Tuo oli kaiken kaikkiaan kiva projekti, mutta ei tässä mitään rakentamisen ammattilaisia tosiaankaan olla. Shelan kiskakin on tosi söde, ja ilmarako kuulostaa kyllä hyvältä ajatukselta, ainakaan asuinrakennuksen seinustalle en uskaltaisi ilman tuuletusrakoa moista rakentaa. Arporaattorin rakennuskuvista ei oikein vielä saa selvää, että minkälainen tulee lopputulos olemaan. Varmaan todella hieno, kun on noin ammattimaisen . Kun suunnittelet kasvihuonetta, mieti huolella, mihin tarkoitukseen ja minkä kokoisen kasvihuoneen haluat. Tarkista oman kuntasi rakennusvalvonnasta kasvihuon.


Puuttuu: seinustalle Siltakulma : Pieni kasvihuone seinän vieressä siltakulma. Välimuistissa Samankaltaisia 24. Me tehtiin tuollainen extempore- kasvihuone talon seinustalle , johon paistaa aina aurinko kun se paistaa. Kasveja ei ole ihan hirveästi, mutta kyllä sieltä kesän yrtit saadaan ja jos hyvin menee niin paaaaljon kesäkurpitsaa. Lisäksi on tomaatteja ja paprikaa, jotka eivät kaiketi saisi olla samassa tilassa(?).


Ovi on vinossa, koska se on keirrätetty rinteessä olleesta huoneesta. Pysyvätkö ruuvinväännin ja niittipyssy hyvin kädessä? Ja sahaaminenkin onnistuu? Rakentamalla oman kasvihuoneen voit säästää selvää rahaa ja saada huoneesta juuri tarvisemasi kokoisen. Eli jos jollain on tosiaan vinkkiä kunnon kasvihuonepohjan rakentamiseen -Suomen oloihin, niin olisin kiinnostunut.


Olisi myös tarkoitus ikkunoista rakentaa kasvihuone , katto pleksistä. Yhdessä mun lempiblogeista Kanelia ja kardemummaa oli postaus kasvihuoneen rakentamisesta ja se tietysti laittoi hiukan tämän emännän päätä sekaisin. Seinusta on hyvä paikka kasvihuoneelle , auringon lämpösäteily lämmittää seinää ja lämpöä säteilee sitten yölläkin, tämä pidentää kasvihuoneen. Unelmana oma kasvihuone ? Tuo arkeesi luksusta tarjoamalla itsellesi ja läheisillesi oman kasvihuoneen tuoreita yrttejä ja vihanneksia.


Lasitusnauhat, ilmankosteusmittarit, varjostusverhot ja istutuspöydät saat K-Raudasta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit