Parketin pesu etikalla

Parkettilattia on usein monista vaihtoehdoista se näyttävin, mutta vaatii huolellista hoitoa. Puhdistus etikalla on ympäristöystävällistä koska etikka ei sisällä mitään kemikaaleja. Lue, miten etikalla siivotaan ja miten valmistat puhdistusaineiksi etikkaveden ja etikka -suolapuuron.


Maalatun puulattian voi huuhtoa etikkavedellä (½ dl etikkaa sangolliseen vettä), muista jälleen että käytät nihkeää liinaa, etkä lotraa vettä lattialle. Imurointi ja kuivamoppaus ovat päivittäistä parketin siivousta. Nihkeää liinaa tai moppia käytetään siivoukseen kerran viikossa.

Monessa niksissä on mainittu etikka. Ja totisesti se on pätevä pesuaine ja hajun poistaja. Asuimme jonkin aikaa vuokralla asunnossa, jonne omistaja oli jättänyt ison lasimaljan, joka oli toiminut tuhkakuppina. Tarkastelin lasimaljaa, ja huomasin siihen kaiverrertu tekstin Pentik.


Hoito-ohjeet lakatulle ja öljytylle parketille I Parla. Kiilto Parkettipesu jättää . Puhdistukseen käytetään haaleaa vettä, johon voi lisätä lattian puhdistukseen tarkoitettua pesuainetta , noudattaen pesuaineen annostelu- ja käyttöohjetta. Tahrojen poisto Nesteet kuten etikka , punaviini ja gini voivat läpäistä öljypinnan.


Sitruuna, etikka ja ruokasooda ovat edullisia siivousaineita.

Kohde 1: Pesuhuoneen lattiakaakelit. Halkaisen sitruunan, hieron sitä kuivaan lattiaan,. Soodalla en uskalla kuitenkaan ruveta hinkkaamaan irti tahroja parketista tai puuhuonekaluista. Vessa puhtaaksi etikalla.


Mieto yleispuhdistusaine korvaa myös WV-pöntön pesuun tarkoitetun puhdistusaineen. Vedestä voi tulla myös kalkkisaostumia, ja niiden puhdistamiseen tarvitaan hapanta pesuainetta , siihen esimerkiksi . Herkullisen ruoanlaiton lisäksi etikka soveltuu mainiosti monenlaiseen puhdistamiseen. Toisin kuin teollisista kemikaaleista, etikasta ei synny jäämiä luontoon. Oikein annosteltuna etikalla puhdistamisesta ei jää myöskään etikan hajua. Väkiviinaetikkaa voi käyttää esimerkiksi kodinpuhdistuksessa yleispuhdistusaineena, . Perinteisin lienee valkoviinitahrojen poistaminen matosta tai sohvasta, mutta etikka toimii myös loistavasti esimerkiksi lattioiden pesuun.


Sekoita 1-dl etikkaa ämpärilliseen lämmintä vettä. Mikäli etikan haju häiritsee, voit puristaa joukkoon hieman . Laatta-, kivi- ja muovilattiat kestävät paremmin märkää. Niitä voit välillä pyyhkiä kostealla, mutta kuivaa lopuksi.


Käytä varsinaista märkäpyyhintää vain kosteiden pesutilojen puhdistuksessa. Lattiavahat ehkäisevät likaantumista ja helpottavat lian irtoamista. Samalla ne kohentavat lattian ulkonäköä.

Eri lattiamateriaaleille on . Paksummat kalkkisaostumat voi ensin kastella etikalla tai sitruunamehulla ja antaa aineen vaikuttaa noin viisi minuuttia. Laminaatti- ja lakatun parkettilattian puhdistaminen onnistuu höyryllä (ei öljytyille eikä vahatuille parketeille ) Käytä kahta puhdistusliinaa (kerrosta), jolloin pintaan kohdistuvan höyryn määrä on . Kun kupliminen lakkaa, huuhtele viemäri vielä kiehuvalla vedellä. Toista käsittely tarvittaessa. Suihkuverhojen puhdistus.


Keittiön kaapissasi on monia luonnonmukaisia puhdistusaineita kuten suola, sitruuna, viinietikka, sooda ja etikka. Olen käyttänyt jo pidemmän aikaa keittiön puhdistukseen fairy-vesiliuosta. Nyt loppui yleispuhdistusaine ja kylpyhuoneenpuhdistusaine ja mietin onko tuo fairy- vesiliuos soveltuva keittiön lisäksi ihan kaikkien pintojen ja nurkkien putsaukseen ? Ei ole eka kerta kun on pissaa ollut parketilla , mutta aina on lähtenyt ihan pesuaineella ja talouspaperilla pois. No jos se on imeytynyt sinne puuhun, niin eihän sitä pois saa millään muulla kuin vaihtamalla parketin siitä kohti.


Laimennetulla etikalla lähtisin itse liikkeelle. Tahrat saa poistettua Monitoimimopilla ja nihkeällä mikrokuituisella laminaattipyyhkimellä tai mikrokuitumopilla. Kosteutukseen riittää esimerkiksi muutama suihkaus suihkepullosta. Jos haluat käyttää jotakin pesuainetta , tee liuos valmiiksi suihkepulloon. Laminaattilattian voi pyyhkiä vaihtoehtoisesti myös Tehomopilla tai . Lattianpesuveteen lisätty etikkakupillinen poistaa lattiasta pinttymät, jättää raikkaan tuoksun, ja tekee hyvää puu- ja parkettilattian pinnalle.


Etikkahuuhtelu irrottaa myös.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Asuntovaunu purkaamo keijo salo lapua

Lattiakaivon tiivisteen vaihto