Lasikuitutapetin paikkaaminen

Mitenköhän onnistuu lasikuitutapetin paikkaaminen ? Lemmikkimme päätti elävöittää asuntomme seinää repimällä tapettia pieneltä alueelta. Gyproc Kipsilevypaikka on kätevä ja helppo tapa korjata kipsilevyn tullut reikä. Reikä voi olla seurausta esimerkiksi oven kahvan lujasta osumasta, tai jos seinään on jäänyt ylimääräinen rasianreikä, joka halutaan piiloon. Näin tasoitat lasikuitutapetin maalaamista tai tapetointia varten. Katso Tikkurilan Maalilinjan.


Voiko vanhan lasikuitutapettiseinän koolt paikata tasoitteella ja laittaa uuden lasikuitutapetin vanhan päälle? Laitetaankio kiinni samoin. Mikä olisi paras, vielä helppo ja nopea tapa laittaa lasikuitutapetin päälle uusi tapetti? OPETTELE TASOITTAMAAN: REIÄT LASIKUITUTAPETISSA. Opettele tasoittamaan, 1. Voit käyttää joko valmiiksi sekoitettua massaa tai sekoittaa sen itse vedestä ja jauheesta.


Reikä on nyt täytetty, mutta korjausjälki näkyy vielä. Puhdista massa pois kostealla sienellä . Sen edessä reipaskin remontoija lannistuu. Lasikuitutapetin irrottaminen on erittäin hankalaa hommaa.


Tapetti on usein liimattu vahvalla seinäliimalla. Entistä tiukemmassa lasikuitutapetti on, jos alustana on maalaamaton levy. Tällöin tapettiin jää vain hieman koukkua suurempi tapetiton aukko, joka on helppo paikata samalla tapetilla (oletan, että sitä on jälellä, tai saatavana kaupasta).


Meillä kissa repi lasikuitutapetista vähän enempikin ja tällä tekniikalla tehtiin paikkaukset. Päällemaalauksen jälkeen en enää osannut sanoa . Maalattava Ässätex- lasikuitutapetti on pintaa vahvistava seinänpäällyste, joka kestää murtumatta iskuja ja kolhuja. Sillä saa peitetyksi seinän pieniä halkeamia ja epätasaisuuksia, ja se antaa kestävän ja viimeistellyn, luonnollisen oloisen pinnan. Ensimmäiset työt on olleet lasikuitutapetin tasoitusta. Ja kyllä - tämä oli ihan mahtava uutinen kun kuulin että Tikkurilalla on valmista Presto R vihreä - telattavaa tasoitetta, jolla lasikuitutapetin saa helposti ja nopeasti pois ongelmalistalta.


Kaikki te, joilla kotona on tuota kyseistä kammottavaa seinämateriaalia - suosittelen . Jos lasikuitutapetin poistaminen ei onnistu, mitä suosittelisitte tehtäväksi? Onnistuuko lasikuitutapetissa olevien reikien paikkaaminen ? Kyseessä poratut noin 6-mm. T:Jari (Aloitteleva remontintekijä). Kokemuksia lasikuitutapetin hyvistä ja huonoista puolista kaipailen. Olohuoneen seinissä on tällä hetkellä (ja ikuisesti) lasikuitutapettia , jonka poistaminen ei ole vain hankalaa, vaan se on mahdotonta.


Tällainen ropoinen tapetti ei miellytä omaa silmääni ja kun tapetti on täynnä reikiä, joiden paikkaus ei jättäisi lasikuitutapetin kuviota samanlaiseksi, ei vaihtoehdoksi jäänyt . Maalaus on helppo tapa pitää koti viihtyisänä ja persoonallisena erilaisilla väreiilä ja sävyillä, maalilla voi myös paikata esimerkiksi seiniin tulleita jälkiä nopeasti. Paksu tasoitetapetti peittää alleen pienet epätasaisuudet seinässä, esimerkiksi vanhan lasikuitutapetin. Vanhaa lasikuitutapettia tuskin saat irti. Pese ja huuhtele seinä, tasoita, hio ja esiliisteröi. Voit laittaa lasikuitutapetin päälle myös tarkoitukseen suunnitellun tasoitetapetin.


Voit aloittaa tapetoinnin, kun seinä on kuiva, puhdas, tasainen, sileä ja kiinteä. Käytä pohjustusainetta, jos käteesi tarttuu seinästä . Haluasimme kysyä mikä vaihtoehto on parempi seinien tasoittamiseen. Muutamissa kohdissa jouttuu paikkaamaan isoja reikiä ja epätasaisuuksia varmaan jollain muuraus laastilla. Helpoiten irtoaa vesiliukoisella liisterillä kiinnitetty tapetti, mutta miten irtoaa muoviliimalla kiinnitetty kangas- tai lasikuitutapetti ? Muoviliimalla kiinnitettyjen tapettien irrottaminen on.


Likaantuneen kohdan voi paikata , jos sattuu löytämään tapettia samasta erästä. Ja kuitenkaan ei haluttu noita lastulevyseiniä maalata suoraan lastulevylle, koska se on kyllä vielä paljon kolkompaa kuin tuo lasikuitutapetti. Ja vessan seinää kun pesin. Ja on olemassa myös tasoitustapettia, jolla vanhan lasikuitutapetin voi eliminoida. Jos pienet rypyt ei haittaa, niin revenneet kohdat voi paikata näin kevättalvella.


Kesällä voi tulla pieniä ryppyjä, mutta eipähän ole sitten rakoja. Minulla on vielä muutama halkeama paikkaamatta , kun levyt on .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Asuntovaunu purkaamo keijo salo lapua

Lattiakaivon tiivisteen vaihto