Auton lattiamaton maalaus

Pitäs käkkylään saada lattiamatto. Autosta ei puutu matto kun etupenkin puolivälistä eteenpäin eli koko mattoa ei tarvi värjätä, vain etuosa. Lattiamatto metritavarasta? Olen tässä päihkäillyt, että mitä olisi tehtävissä auton alkuperäiselle lattiamatolle kun vaihtaa koko muun sisustan väriä.


Voiko sitä maalata tai värjätä jotenkin vai pitääkö se todellakin jättää alkuperäiseksi mustaksi?

Oman autoni alkuperäinen ruskea verhoilu on lähes vuodessa muuttunut ruskean, beigen, vihreän ja harmaan eri sävyiksi :mrgreen:. Olli Porsche huollot, erityisesti. Itellä autossa musta sisusta nii siihen sointuvaksi olisi tarkoitus värjäillä, mutta miten? Minä olen maalannut itseltäni lattiamaton ja katon mustaksi e30. Itse tein näin, otin lattiamaton kokonaan irti ja imuroin sen kunnolla ja sitten pesin sen painepesurilla ja mäntysuovalla kunnolla puhtaaksi, sitten viikoksi . Helpointahan toi olis ottaa se matto irti kokonaan ja laittaa pesukoneeseen, sitten vaan jotain mustaa väriä pesujauheeks.


Sen jälkeen vaan kannattaa heti laittaa pyykkiin jotain rättejä mihin ei haittaa vaikka väriä tulis, ja ihan pesuaineen kans pestä pari kertaa niin että pesukone puhdistuu. Vihdoin sain auton sähköt selvitettyä siihen tilaan, että maton pystyi asentamaan.

Matto otettiin jo hyvissä ajoin kesällä oikenemaan, sillä sitä oli säilytetty taiteltuna. Ovipahvien uhkaavan valmistumisen vuoksi olisi lattiamatto saatava ensin kiinni. Koesovituksessa ilmeni, ettei matto ollut istuvuudeltaan ihan . Kyselläänpäs tämmöistä kuin auton (escort) lattiamaton valkaisu ja värjäys.


Kyseessä on eskon musta karvamatto ja ajattelin värjätä sen tiettyyn sävyyn. Mustaa on turha suoraan värjätä joten maton valkaisu kävi mielessä. Tottahan katsoin heti, kun alkoi haisemaan.


Kymmenen vuotta vanha auto ja tympii sisustan vaalea väri. Onko jotain spray-maalia,jolla voisi ovien ja katon verhoilun maalata ? Samoin penkit ja lattiamaton. Mikä tökötti kestää kulutusta hyvin? Itsellä olisi matot vielä hyvässä kunnossa, mutta haluaisin niistä mustat.


Ehkä joku tekstiiliväri tms voisi käydäkin? Upholstery Spray huonekaluvärillä voit uudista nopeasti ja kätevästi pehmeitä huonekaluja, mattoja, ikkunaverhoja, tyynyjä ja jopa auton istuimien päällyskankaita. Väri ei kuoriudu pois eikä halkeile.


Löytyykö joku maali, jonka voi turvallisesti vetää muovimaton päälle?

Kuitenkin vieläkin näkee autonäyttelyissä ajoneuvoja joiden muuten onnistuneen kokonaisuuden himmentää amatöörimäinen verhoilu. Välimuistissa Samankaltaisia Juuri näinhän se on. Istuimien rungot vaativat poikkeuksetta kunnostamista, ruosteenpoistoa, hitsausta, maalausta. Ainahan voi kysyä eräästä lietolaisesta purkaamosta olisiko siellä Aluokan uutta kalliimpia lattiamattoja juuri tuohon malliin koska tarvikemallit ei. Sitten puhdistaa ja kuivaa plaattian kunnolla jonka jälkeen maalaa sen muutamalla kerroksella vasaralakkaa niin onhan kumma jos ruoste ei oo suojassa.


Ne voivat olla paljon muutakin, kuin vain tapa suojata lattiaa. Valitse omasi suuresta valikoimasta tyylikkäitä ja käytännöllisiä lattiamattoja , jotka on suunniteltu juuri sinun automalliisi. Valitse oma tyylisi Opeliisi ja suojaa autosi verhoilu mudalta, vedeltä, tiesuolalta ja lialta. Auton sisällä imuroin lattiamaton kunnolla, tein saman soodapulverikäsittelyn ja toisen kerran imuroinnin.


GTI:n jarrut ja levyjarrullinen taka-akseli hankittu, jarrusatulat kiinnikerautoineen kunnostettu ja maalattu sinisellä jarrusatulamaalilla. Ei vielä asennettu autoon. Muuten sisustaltaan vakio.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Asuntovaunu purkaamo keijo salo lapua

Lattiakaivon tiivisteen vaihto