Omenapuun suojaus jäniksiltä

Verkko suojaa hedelmäpuiden ja muiden puiden rungot jäniksiltä ja jyrsijöiltä. Katso vinkit Viherpihasta ja suojaa puut huolellisesti. Paras aika suojata jäniksien ja myyrien ruokavalioon kuuluvat kasvit on juuri nyt ennen lumien tuloa.


Myyrätuhoja on odotettavissa ensi talvena, vaikka aivan huippuesiintymistä olekaan luvassa. Oma riesansa voi paikoin olla isommista . Myyrät ja jänikset pistelevät puut poskeensa, jos niitä ei ole suojattu.

Krannila kertoo kuinka suojata omenapuut syksyllä. Pitää ihan hankkia joku eläinkirja ja tutustua näihin veijareihin. Aika sissi jos tosiaan talven aikanakin pystyy kaivamaan uutta käytävää maan alla!


Liittyyköhän tämän vesimyyrän elintavat jotenkin veteen, eli voiko se ilmestyä ompputarhaan vaikka emme lähellä . Herkät kasvilajit kannattaa suojata talveksi, jotta niistä olisi iloa seuraavinakin vuosina. Talvella rusakoille, jäniksille ja kaneille maistuu ravinnoksi lähes mikä kasvi-, pensas- tai puulaji tahansa. Esimerkiksi nuori omenapuu kannattaa suojata ainakin kuutena ensimmäisenä talvenaan.


Konsteja on monia, eikä kenellekään liene yllätys, että ylipuutarhuri emeritus Arno Kasvi suosii luonnonmukaista talvisuojausta.

Aina näin syyskuussa ilmojen viiletessä kannattaa suojata nuorten hedelmäpuiden rungot rusakoilta ja jäniksiltä. Kuvan pensasmainen suklaakirsikka on ollut kanaverkolla suojattuna koko kesän, koska keväällä metsäkauriit liikkuivat pihalla. Nyt vaihdettiin kirsikalle isompi verkko, sillä se oli kasvanut jo . Ensin kait omenapuut ,luumupuut. Meillä on syöty omenapuiden suojaamisen jälkeen orapihlaja- aidan taimet. Onneksi niin vähän jäniksiä meilläpäin.


Kun käärit rungon ja oksien ympärille alumiinifoliota, niin näistä tuholaisista ei varmasti ole enää ongelmaa. Etenkin nuorten hedelmäpuiden mehukas kuori on myyrien ja jänisten herkkua. Peltomyyrä ryömii apajille lumen alla ja niitä vastaan toimii parhaiten rungon ympärille kieputettava muovisuoja. Supermessut (Tampere) Näin suojaat omenapuun pupuilta - katso video - ESS. Kevätmessut (Helsinki) 20.


Teemat Välimuistissa 20. Nakertaako omenapuusi runkoa kutsumaton vieras? Katso videolta puutarhuri Kirsi Heikkilän vinkit omenapuun suojaamiseen jäniksiltä tai myyriltä.


Mitä pitäisi tehdä, että puut pelastuisivat? Vai pelastaako niitä enää mikään? Jos omenapuun runko on kaluttu ympäriinsä asti paljaaksi, niiden pelastamiseksi ei ole tehtävissä paljon mitään. Ensi syksynä muista talvisuojaus !

Joitakin hajallaan siellä täällä olevia omena- tai päärynäpuita voidaan suojata siten, että kunkin puun ympärille . Ajattelin laittaa pihalle omenapuun. Mainoksissa kehoitetaan suojaamaan jäniksiltä ja myyriltä. Jänissuojaus onnistuu, mutta miten tuo myyriltä suojaus. Miten suojata punahatut pupulta? Lisää tuloksia kohteesta keskustelu.


Jäniksen karkoitus keinot 14. Onko mitään tehtävissä vai k. Hedelmäpuut - SuomiKeskustelut keskustelu. Kunnonnollista suojaustietoa ei löydy mistään. Muut omenapuut ovat alkaneet kasvattaa lehtiä ja kukkasilmuja mutta tämä juroo edelleen. Viime kesänä tein pahimmalle alueelle omenapuun istutuskuopan juuri tuolla verkkosysteemillä ja se puu näyttää maan alta säilyneen, jänikset söivät sitten oksia . Jänisten ruokailutottumuksia säätelevät kysynnän ja tarjonnan kaltaiset reunaehdot.


Jänisten viehtymys omenapuihin on selvästi makukysymys, mutta mikä hyvänsä . Tarkoittanet koivunterva uutetta. Omenapuun suojaamiseen käy hyvin runkosuoja. Mutta kun pienen puun oksatkin on suojattava. Lumen paljoudesta riippuen ainakin 5m korkeuteen.


Ei paljoo lähde keväällä kasvamaan jos oksat on kaluttu ja latvukseen tulee vain muutama lehti. Jos jäniksiä tietää olevan, kannattaa suojata. Meillä pupu söi lähes vuotta vanhan omenapuun hengiltä, kun olin jo jättänyt suojat pois.


Puiden ja pensaiden maanpääliset osat on melko helppoa suojata.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit