Hirvenlihaa netistä

Myydään peuran- sekä hirvenlihaa joko kokonaisina ruhoina tai lihat pakattuna ja paloitettuna “lihalaatikkona”. Yhdestä peurasta tai hirvestä saadaan sisäfilettä, ulkofilettä, entrecotea, paahtopaistia, sisäpaistia, . Otamme vastaan varauksia. Meillä on varastossa pakattua lihaa koko ajan. Voimme tarvittessa toimittaa Helsinkiin, Turkuun ja Tampereelle.


Myyn hirven lihaa pakasteena fileitä ja paistia n. Hirvenlihassa on varsin mieto riistanmaku. Välimuistissa Samankaltaisia Lapin Kaamosliha Oy on Lohinivalla toimiva yritys, joka myy kotimaista riistalihaa. Laajaan tuotevalikoimaamme kuuluu laadukas riistaliha eri muodoissa.


Lapin parasta poronlihaa saat verkkokaupan laajasta valikoimasta, pakastekuljetus noutopisteeseen lähelläsi. Kysythän meiltä mahdollisista muista tuotteista, . Olisin halukas ostamaan hirvenlihaa. Tietääkö joku mistä sitä saisi Tampereen seudulla? Onko joku halukas myymään sitä jos on vaikka itsellä niin ette. Kotimainen hirvenliha pysyy vaikeasti ostettavana herkkuna.


Minulla oli tuossa semmoinen 3-kilon paisti. Suolaa paisti molemmin puolin reilusti suolalla,sillä liha imee suolaa. Ota paisti ja pyyhi siitä paperilla enimmät veret pois. Laita paisti kinkkupussiin,ja nokare rasvaa päälle. Umpiointiin käy hyvin käytetyt peltikanneliset lasipurlit, itse ostin Savo-Set oy:ltä ,dl purkkela ja niihin mahtuu 3gr lihaa on myös olemassa lasikantisia purkkeja joissa on kumitiiviste mutta ne ovat aika kalliita verrattuna peltikanneliseen purkkiin ja ei kannata käyttää kovin isoja purkkeja kun avaa lihapurkin niin se . Gluteeniton, sokeriton, kananmunaton, maidoton.


Reseptin tekijä: heppukepu. Pilko lihat sopivan kokoisiksi paloiksi. Kuori porkkanat ja pilko nekin valmiiksi. Ruskista kaikki lihat (sianliha,poronliha, hirvenliha ) uunissa 2asteessa tunnin ajan,kääntele lihoja välillä ja lisää sen jälkeen pilkotut porkkanat,sipulit,laakerinlehdet,katajanmarja ja suola.


Jatka ruskistusta 2asteessa . Saatavissa kaikkia ruhonosia: sisäfile, ulkofile, paisti, uunipaisti sekä jauheliha ( rasvaa alle ). Jääkaapissa kannattaa sulattaa, ettei vaan käy mitään. Jos se on iso luuton pala, uskoisin paistiksi? Ei kannata edes lähteä leikkelemään, jos et tiedä mitä olet tekemässä, saat vaan sitkeää lihaa aikaiseksi. Nappaa netistä helpon tuntuinen paistiohje ja tee uunissa ohjeen mukaan. Lihamestari Kari Hirvonen.


Taimi: Joka talossa oli omasta takaa, pikkuvasikat teurastettiin heti kun net synty, jos niitä ei jätetty (kasvamaan). Eino: Porojahan oli usiampia satoja. Sielloli sitten,yksi mökinakka sitte saanu vähän semmosta vihiä että ne on saanut hirviäja niillon hirvenlihaa paljon, se menija tahto. Sitä on, ja sitä pitää olla . Suhteeni hirvenlihaan parani totaalisesti tämän ohjeen myötä. Lapsenlapsikin söi ja kehui,että onpa tummu tehnyt hyvää lihaa.


Tein sen uunipellille valuneesta nesteestä lisäsin hieman vettä ,suurustin jauhoilla ja lisäsin pippurikerman ja mustapekka juustoa puolikkaan verran. Tästä huolimatta kaupallisille markkinoille tuleva hirvenlihan määrä jää muutamaan prosenttiin vuosittaisesta saaliista ja hirvenlihaa myydään siksi kaupassa hyvin korkeaan hintaan. Laktoositon ja gluteeniton hirven täyslihasäilyke.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit