Sous vide kananmuna

Monen asian ymmärtäminen teoriassa ja kokeilu käytännössä tuottivat lukemattomia ahaa-elämyksiä. Asiaan oli tutustuttava kotioloissa ajan kanssa. Molekyylikokkailussa moni sovellutus perustuu optimaaliseen . Vesi kiehuu 1asteessa, mutta monien mielestä kananmuna kypsyy sadassa asteessa aivan liikaa.


Kananmunan valkuaisen hyytyminen alkaa jo asteessa ja keltuaisen asteessa.

Miksi siis keittää kananmunia ollenkaan kiehuvassa vedessä? Sous vide -kokkauksen periaatteet voi ottaa käyttöön . Käytännönläheinen opas sous vide -ruoanlaittoon: ruoanlaittoa hauduttamalla matalassa lämpötilassa vesihauteessa pitkiä aikoja. Taulukko 1: Tiivistelmä resepteistä.


Täydellinen kananmuna 65. Sous Vide -menetelmän ansiosta ruuan maut ja aromit saadaan entistä paremmin esille. Tuotteet kypsennetään vakumoituina käyttäen matalia lämpötiloja ja pitkiä kypsennysaikoja.

Menetelmässä vesi pidetään liikkeessä ja tarkalleen halutussa lämpötilassa uppokuumentimella varustetun pyörittäjän - eli. Molemmat mahtuu vaikka samaan keittiöön. Ongelma on ollut vain siinä, että olen kuvitellut sous vide -laitteiden maksavan tonnin ja olevan litran kattilaa isompia härveleitä. Vaimo on mestari keittämään täydellisiä kananmunia , mutta tämän laitteen ansiosta onnistun minäkin.


Hyvänä esimerkkinä toimi kaikille tuttu kananmuna , jonka valkuainen ja keltuainen koostuvat useista proteiineista, jotka hyytyvät eri lämmöissä. Valmistimme lohicevicheä ja porkkana-korianteriraviolin, vihreällä teellä marinoitua karitsan paahtopaistia sous - vide , parmankinkkurisottoa ja salaattia sekä . Sous - vide - lähetti Kokkaaminen ja reseptit:. Perinteinen esimerkki on 6asteen kananmuna , jossa valkuainen jää hyytymättä, mutta keltuainen hyytyy pehmeän kermaiseksi. Nyt varmasti jo huomaa, että kun innostun jostain, innostun sitten kunnolla. Nyt jos olisi tarpeen syödä tiskiharjaa, niin luonnollisesti vakumoisin sen ensin, sitten tasalämpökypsentäisin ja söisimme sen onnesta pökkyräisinä.


Mutta tiskiharjaa meillä ei vielä ole ollut lautasella, vaan tänä aamuna laitoin . Menetelmällä on omat hyötynsä, minkä vuoksi siitä on tullut hyvin suosittu, selittää Norjan kananmuna - ja lihatiedotuksen MatPratin kananmuna - ja lihaneuvoja Bjørn Tore Teigen. Koska vesihauteen lämpötila pystytään . Millainen se sitten on, se täydellinen muna ? Toiselle se on kuuden minuutin perinteisesti keitetty, toiselle taas uppomuna.

Kolmas paistaa munansa pannulla ja ruokaharrastaja sitten projektoi sen kanssa koko aamun, saaden lopputulokseksi lähes käyttökelvottomaksi kypsynyttä valkuaista ja omituisen, . Tänä aamuna kokeilin tehdä asteisia kananmunia , muttei se vieläkään mennyt ihan kohdalleen. Käytin jostain lukemaani vinkkiä ja keitin lopulta kananmunia hetkisen vielä kiehuvassa vedessä saadakseni valkuaisen hieman hyytyneemmäksi. Siinä ei enää sitten ollutkaan enää mitään järkeä, . Soppasirkus-keittiö siirtyi tänä syksynä sous vide aikaan! Oikeastaan matka alkoi jo.


Seuraavaksi testaan kasviksia kalaa ja kananmunia , niistäkin pitäisi tulla erinomaisia. Sirkulaattorin tehtävänä . Tämmöinen yksinpuhelu täällä käytiin äsken, kun törmäsin kuva-arkistoihini piiloutuneeseen mesjuusto-fanin unelma-aamupalaan. Suolaisen makealla mesjuustolla, rapeaksi paistetulla valkosipulilla ja paistetulla munalla kuorrutettu polenta-annos on minun kirjossani silkkaa ruokapornoa, enkä oikein voi . Vaivattomimmin ja varmimmin nämä kananmunat onnistuvat mikäli sinulla on käytössäsi Sous Vide matalalämpöhaudutin (6astetta), mutta se ei todellakaan ole välttämätön. Kuori ja silppua banaanisalottisipuli pieneksi kuutioksi.


Leikkaa sillinpalat pieneksi kuutioksi ja sekoita sipulien joukkoon. Blogiin liittyvät kiinteästi erilaiset tapaamiset, joissa tehdään aina jokin toiminnallinen ja ruoanvalmistukseen liittyvä koe ja ratkotaan jokin tutkimusongelma tieteellisestä näkökulmasta. Erityisesti sous vide -ruoanlaittoon keskittynyt blogi on esimerkiksi.


Laita röstimassa siivilään ja purista kaikki ylimääräinen neste pois. Kuumenna paistinpannulla voi tai öljy ja paista röstit kypsiksi ja rapeapintaisiksi. Ainekset: Naudanliha , lihaliemi (valmistettu naudan- ja vasikanlihasta ja – luista, sipulista, porkkanasta, selleristä, herkkusienistä, purjosta),Merlot-punaviini (sis. sulfiitteja), punaviini (sis. sulfiitteja), tomaattipyree, valkosipuli, oliiviöljy, pekoni (sis. porsaanliha, nitriittisuola (suola, säilöntäaine natriumnitriitti) , .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Asuntovaunu purkaamo keijo salo lapua

Lattiakaivon tiivisteen vaihto