Saunan penkin tekoohjeet

Voiko joku viisas laittaa saunan alapenkin tekohjeet (laudat pitkittäin)? Tällä kertaa Tee Se Itse -artikkelissa rakennetaan muutamaa ihmistä kannatteleva penkki. Mukavasti istumapaikkoja pihalle tai terassille antava penkki.


Jämäkkä penkki sopii mökin pihalle tai saunaan. Katso Meidän Mökin ohjeet ja tee siisti penkki sahatavarasta.

Tee itse penkki pesutilaan. Kylpyhuoneessa tai saunan pesuhuoneessa on jakkaralle monta käyttöä. Käsittele öljyvahalla pakkauksen ohjeen mukaan puupinnat vähintään kolmeen kertaan, ja imeytä jalkojen alapintoihin reilusti öljyä. Ruuvaa jalkoihin kumi- tai . Katso videolta, miten voit itse tehdä patinoituneen, elämää nähneen pinnan puiseen kalusteeseen.


Samalla näet, miten helposti yhdestä leveästä raakalaudasta valmistuu näppärä penkki. Tekovaiheet : Penkin valmistus: 1. Mittaa ja sahaa penkin osat.

Kiukaan upotusta varten piti laudepuusta tehdä viiden laudelaudan leveä moduli valmiiksi ja sahata siihen Harvian ohjeiden mukainen aukko. Pitkään mietin, että miten ylälaude tulisi tehdä mutta lopulta otin vain saunasta mitat ja tein ylälauteeksi tuommoisen penkin autotallissa. Muuten: penkille sopivan ruokapöydän teko-ohjekin löytyy.


Seuraava teko - ohje on tehty mm:n paksuiselle tammiliimapuulevylle ja selostetuille kulmaraudoille. Perjantaipäivän puhteena pieni saunapenkki. Syysloma alkaa valitettavasti. Osalle oppilaista oman työn suunnittelu ja toteutus on vielä hieman haastavaa ilman valmiita ohjeita.


Kunkin saunan - ja pesutilan sisustukseen on valittavissa sopivaa puumateriaalia ja tyyliä oleva penkki. Kaikki penkkimallimme ovat saatavina säätöjaloilla, jolloin ne soveltuvat hyvin kosteisiin tiloihin. Kun saimme saunan valmiiksi oli.


Pukkijalkapenkkejä syntyi silloin saunan terassille ja ne ovat olleet kovassa käytössä. Olin joskus leikilläni sanonut,. Kirjakaupasta bongasin kirjan, jossa oli kuva ja teko - ohje (kylläkin virheellinen).


Vanhassa mökkisaunassa oli aikansa elänyt panelointi. Samalla saunavahakäsittelyn sai kaksi pientä jakkaraa sekä kaikki saunan seinät. Penkki haluttiin kunnostaa. Pakkauksen nettopaino, kg.

Pintakäsittely, Puuvalmis. Käyttövalmiin tuotteen mitat, x 1x cm. Heti saatavilla myymälässä Tarkista . Valmistamiamme saunan lauteita. Ennen tehtiin pitkä penkki tupaan yhdestä suuresta lankusta, jalat porattuina läpi kannesta hiukan viistoon.


Nyt pitäisi saada ohjeita mokoman tekoon , sellaisia tarvitsisi saunaan. Vaikka nykyään peseydyttäisiin saunassa , se tapahtuu lauteiden ulkopuolisessa tilassa, lattiatason viileydessä. Peseytymistilan merkitys laudesuunnittelulle tuleekin vastaan lähinnä koko löylyhuoneen mitoituksessa, josta sille pitäisi varata lattiapinta-alaa vähintään neliö, mukaan lukien penkki. Istuimen reunat on tyylikkäästi pyöristetyt. Puinen Selene-jakkara soveltuu erinomaisesti saunaan tai pesuhuoneeseen.


Vain kahta eri kokoista puutavaraa ja yksi ruuvikoko. Tätä helpommalla tai edullisemmin ei juuri voi päästä. Saunaistuin Selene leppä. Istuinlaudat ja alin sarja (ohut ja pitkä) on liimattu ja ruuvattu kiinni.


Selkänoja on kiinnitetty lukkokantapulteilla. Pellavaöljymaali imeytyy . Välimuistissa Samankaltaisia 7.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Asuntovaunu purkaamo keijo salo lapua

Lattiakaivon tiivisteen vaihto