Kaustisointi

Sulfaattimenetelmäksi kutsutaan sellun valmistuksen valtamenetelmää, jossa puuhakkeista tehdään sellua valkolipeän avulla korkeassa lämpötiloissa. Raaka- aineena käytetään kuorittua puuta, tavallisimmin mäntyä. Valkolipeä sisältää noin natriumhydroksidia (NaOH), natriumsulfidia (Na2S), . Meesauuni on pyörivä rumpumainen uuni, jota käytetään kemiallisen sulfaattiselluprosessin kemikaalien talteenotossa. Uunin pituus on tyypillisesti -1metriä ja halkaisija kahdesta neljään metriä. Viherlipeästä valmistetaan valkolipeää kaustisoinnissa.


Pelkistymis- eli reduktioaste ( ) Pelkistymisasteen määritelmä kertoo sen, kuinka hyvin . Sulfiditeetti on nykyaikaisessa tehtaassa yleensä tasolla -. Kaustisointi ja meesauuni. PAINEISTETTU KIEKKOSUODIN. CD-suotimen pitkä puhallus. Yhdistetty pitkä puhallus ja happopesu.


Mitä tarkoittaa kaustisointi. Ilmainen sivistyssanakirja. Kemiallinen massa, Kuitumassa, joka . Meesauuni on uuni, jossa meesa (CaCO3) poltetaan kalkiksi (CaO) ja samalla uudelleenkäytettäväksi kaustisoinnissa. Prosessissa kalkki on kiertävä apukemikaali, jota käytetään soodakattilalta tulevan viherlipeän muuttamiseen valkolipeäksi. Osaatko vastata tähän kysymykseen?


Tästä syystä puolet NaOH:n ainemäärästä . Talteenotto- prosessi: heikkomustalipeä haihdutus vahvamustalipeä viherlipeä kaustisointi valkolipeä meesauuni kalkki. Sellutehtaan talteenottolaitos. Päälaitetoimittajat valittu.


Aiesopimukset Andritzin ja Valmetin kanssa. Kuoren kaasutuslaitteisto. Kotimaisuusaste noin  . Uutta kaustisointi - ja meesauunitekniikkaa Kaukaalla. Tallennettuna: Kieli: suomi. Luokitus: Massateollisuus.


Työn tavoitteena on ollut parantaa Metsä-Botnian Kaskisten tehtaan kaustistamon ohjattavuutta tekemällä ylemmän tason ohjaukset kaustisoinnin tärkeimmille säädöille. Työn kirjallisuusosassa tarkastellaan benchmarkingarviointia, sen eri tyyppejä ja benchmarkingprosessin vaiheita. Osiossa esitellään myös ns. Meesauunin vaipan konepajavalmistus on prosessina hyvin yksinkertainen, mutta toleranssivaatimukset ovat hyvin tiukat suhteutettuna meesauunin kokoon.


Vaippalohkojen valmistus on siirtynyt halpatyövoiman maihin lähelle loppukäyttäjiä, . Nimitykset ovat astuneet voimaan toukokuun aikana. Työmaaorganisaation aluevastaavat ovat: Kyösti Schwartz, puunkäsittely ja kuitulinja. Ari Savolainen, kuivauskone ja konttori.


Matti Salmela, voimalaitos. Kalle Ukonmaanaho, haihduttamo ja kaustisointi. Tommi Rissanen, pumppaamo, jäte- ja vesilaitos.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit