Betonilattian lakkaaminen

Kuultovärjäys suoritetaan Ensi uretaaniöljyllä, johon sekoitetaan sävytettyä Betolux lattiamaalia. Meille tehdään takkahuoneeseen betonilattia jossa vesikiertolämmitys. Haluaisin mielipiteitä betonilattian lakkauksesta? Koska se tulisi suorittaa ja mi.


Suolahappopeittaus tehdään laimennetulla liuoksella (osa väkevää suolahappoa, osaa vettä). Poista hionnan jälkeen sementtipöly. Peitattu lattia huuhdotaan runsaalla vedellä. Käytetyimmät betonilakkatyypit ovat kaksikomponenttiset TEMAFLOOR 2epoksilakka tai TEMAFLOOR 4epoksilakka. Epoksipohjaiset lakkaukset kestävät mekaanisen rasituksen lisäksi hyvin myös kemikaalirasituksia.


Tiivis betonilattia lakataan normaalisti kahteen kertaan. Pohjustuksessa lakka ohennetaan tyypistä . Betonilattioiden maalaus ja lakkaus. Lakatuiksi tai maalatuiksi betonilattioiksi kutsutaan lattioita, joiden pintaan on tehty lakka - tai maalituotteella lattian kestävyyttä, ominaisuuksia sekä ulkonäköä parantava kalvo, jonka paksuus on tyypillisesti 1–mm.


Lakkoja sekä maaleja on saatavana . Epoksilakalla käsitellyn betonilattian lakkaaminen vesiohenteisella epoksilakalla. Rasva, öljy, kemikaalit ja muut epäpuhtaudet poistetaan Maalipesulla. Hilseilevä lakkapinta poistetaan hionnalla, jyrsimällä tai sinkopuhdistuksella. Käsinhierretyn betonilattian sementtiliiman poistoon saattaa menetelmä olla liian tehokas.


Tässä kuva edellisestä asunnostamme johon toteutimme ensimmäisen betonilattian. Pyrkimyksenä olisi saada keittiöön ja eteiseen normaalia kulutusta kestävät betonilattiat. Voi olla eri kun se on lakattu ( lakka sitoo hiekka).


Ennen lakkaamista pyyhin Rahinalla piikikkyyden pois pinnasta jottei lakkaan tulisi kulutuksessa pikku reikiä. Haluamme jättää kellarin betonilattian betoninnäköiseksi, joten se olisi tarkoitus vahata tai lakata. Lakkahan olisi ainakin helppo ratkaisu, ja sitä voisi sävyttää vähän, että saisi lattiasta tummemman, mutta pysyykö se . Asuintiloihin jäävät betonilattiat on aina pinnoitettava esimerkiksi lakkaamalla , jotta betonilattiasta ei irtoaisi hengitysilmaan epäpuhtauksia eikä toisaalta taas betonilattian huokosiin tarttuisi lika. Riippuen betonilattian koosta ja paikasta, johon betonilattia toteutetaan, tehdään . Lakkaus kannattaa suorittaa aika pian maalaamisen jälkeen, mutta kuitenkin niin, että pinta ei lähde krakeloitumaan. Ja jos vaan jaksat, niin olisi aivan mahtavaa saada lukijoiden . Lattian tekoa oli odotettu.


Aikaisemmassa jutussa kerroin miten valmistauduimme edellisenä päivänä lattian teon aloitukseen. Aamulla olo oli jännittynyt ja odotimme innolla betonilattian valmistumista. Kaikista pitävin pinta nesteitä ja tahroja vastaan saadaan 2-komponenttisella lakalla (saatavilla kiiltoasteet matta,satiini ja kiiltävä) , mutta lakka vie osan betonilattian ns. Työhuoneeseen haluan aika industrial-sisustuksen pintojen osalta, eli betonilattian ja väliseinän pinnaksi on tulossa vaneri tai osb-levy. Sitä mietinkin tänään, mutta koska meillä on siellä jo tavaraa sisällä, ei koko lattian lakkaus enää oikein houkuttele :-D.


Tarkoituksena oli tehdä pikaisesti muutama paikkaus ja lattia olisi ollut valmis. No, ei se ihan niin mennyt. Joo, lakka voi olla myös vaihtoehto. PU-lakat ovat pinnankäsittelyaineita, olemme kehittäneet kolminkertaisen lakkauksen menetelmän, jossa peitämme pinnan ensin pohjalakalla, sen jälkeen .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Asuntovaunu purkaamo keijo salo lapua

Lattiakaivon tiivisteen vaihto