Screeni koripallossa

Koripalloa seuratessa kuulee usein termin screeni. Se onkin koriksen hyökkäämisen yksi perusasioita. Taitavat hyökkääjät pystyvät tekemään tämän ilman . Skriini eli screen eli pick eli pikki – Hyökkäävän pelaajan liike, jossa hän asettuu paikalleen estääkseen tiettyä puolustajaa puolustamasta omaa miestään. Sulkeminen eli box out – Kun puolustaja asettuu vastustajan eteen korin ja pelaajan väliin saavuttaakseen paremman levypalloaseman. Syöttö eli passi – Kun pelaaja . Helsingin Sanomien koripallosanasto keroo mikä kaksoiskuljetus, aikarike tai Blokki.


Tässä tekstissä on käytetty kansainvälisten otteluiden ja NBA:n sääntöjä, jotka ovat melko yhdenmukaisia esimerkiksi suomalaisten sääntöjen kanssa. Peliasento ja liikkuminen s. Valmentaja– ja ohjaajakoulutus. Ydinkohdat, mallikuvat, opetusvinkkejä . Vapaimmat korintekopaikat pystyttiin luomaan suoraan syötöstä ja screen -pelien seurauksena. Eniten rikottiin hyökkäyslevypallosta seuranneissa heittoyrityksissä.


Tutkimuksen mukaan palloa tulisikin pelata nopean hyökkäyksen seurauksena syöttämällä korin lähellä leikkaavalle pelaajalle puolustuspaineen . Screenien tarkoitus on tulla yllättävästi ja sen vuoksi ensimmäinen tapa sen estämiseksi on . Screen ” Hyökkääjä estää puolustajaa sääntöjen mukaisesti niin, että pelikaverin puolustaja jää jälkeen. Pelaajan virhetili on täysi. Korirenkaasta riippuva narukehikko.


Heitto menee koriin koskettamatta korirengasta tai taustalevyä. YMCA Heinolan valmentajien opas. Oppaassa keskitytään koripallon perustaitojen kehitykseen 4--vuotiaana, eli supermikroista A-junioreihin.


Oppaan alussa on yleistä teoriatietoa taidon oppimisesta, valmentajan . Susijengin suurin sankari: ”Markkasen screeni oli vain harhautus”. Laurin screeni oli vain harhautus, oli tarkoitus, että se antaa minulle hiukan tilaa ja pääsen ajamaan korille, Wilson hymyili. Sosiaalisessa mediassa naureskellaan amerikkalaisparille, joka päätyi koripallo - ottelussa pusukameraan, eli Kiss Camiin. Wilsonin mielestä Suomen voiton avain oli puolustus, . Amerikkalaisparin kuva heijastettiin suurelle screenille ja heidän odotettiin suutelevan.


Kiusallisesta tilanteesta kuvatulla videolla nähdään, kuinka tyttöystävä katsoo toiveikkaana . Subscribe to this channel for more sports tutorials! Viimeisimmästä kerromme Screeni –kappaleessa. IVP-leikkauksen tarkoitus yksinkertaisimmillaan on päästä vapaaksi hyvään syöttöpaikkaan. Taktisesti koripallossa jokaisen syötön tulisi parantaa hyök- käävän joukkueen korintekomahdollisuutta. Tämän vuoksi pelaajan on ym- märrettävä, ettei pelkkä itsensä vapaaksi . Motto: ”Kokonaisuus syntyy pikkujutuista ja kokonaisuuksista täydelisyys.


Ja niin, täydellisyys ei olekaan enää mikään pikkujuttu. Osaaminen koripallossa syntyy useiden asioiden yhdistelemisestä ja samanaikaisesta toteuttamisesta. Tarkoituksena on yrittää saada pisteitä heittämällä pallo kentän päädyissä olevan ympyränmuotoisen renkaan läpi koriin (yläkautta) ja puolustaa oman . Puuttuu: screeni screen englannista suomeksi - Sanakirja. Samankaltaisia Some ambitious men seem as screens to princes in matters of danger and envy. They left me with the impression of a well-delivered stereopticon lecture, with characters about as life-like as the shadows on the screen , and . Voisikohan joku viisas valaista minulle tuota koripallotermistöä?


Ja kaikki muutkin termit mitä nyt yleensä koripallossa käytetään. Mielellään termistöä jota pelaajat käyttävät, ja selostajat.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit