Rakennuksen energialuokka

Todistukseen merkitty energialuokka tulee ilmoittaa esimerkiksi . Talon energialuokka auttaa arvioimaan asumisen kustannuksia ja rakennuksen taloteknisiä ominaisuuksia. Mikäli rakennusryhmässä - esim. Koska vertailun kohteena ovat rakennuksen ominaisuudet, asukkaiden energiankulutustottumukset eivät vaikuta energialuokkaan.


Kyseiselle rakennukselle tehdyt energiansäästösuositukset mukana todistuksessa.

Energiatehokkuusluokan avulla . Myynti- ja vuokrausilmoituksiin esille energialuokka (A-G) . Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan rakennukset kuluttavat Suomessa käytettävästä energiasta, josta puolet kuluu asuin- ja palvelurakennuksissa. Kodin energiankulutuksesta noin puolet kuluu lämmitykseen, jonka tarvetta voidaan vähentää parantamalla asunnon eristystä ja ilmatiiviyttä. Viimeisimpänä kehityshankkeenamme on ollut energiatodistuspalvelu.


Palvelun avulla voit nyt laatia kaukolämmöllä lämpenevän kiinteistön energiatodistuksen. Tarvitset vain tiedot vuoden energiankulutuksesta sekä rakennuksen bruttoalan .

Rakennus , joka on täyttänyt juuri ja juuri vuoden. Uudisrakennusten tyypillisiä energialuokkia. B-energialuokkaan pääsee C:stä noin viiden prosentin lisäinvestoinneilla, A- rajan alitus vaatii omaa energiantuotantoa. Heidän mielestään nykyinen energiatodistus ja sen teoreettisiin laskelmiin perustuva energialuokka eivät kerro totuutta kotien energian kulutuksesta tai siitä ,. Lain mukaan energiatodistuksen laatijan pitää käydä paikan päällä kohteessa toteamassa, että rakennus on tehty niin kuin paperit ja omistaja . A- energialuokka edellyttää, että pientalon energiatehokkuusarvo (ET-arvo) on alle 1kilowattituntia bruttoneliötä kohden vuodessa.


Rakennuksen energiankulutus on Jyväskylän säätietoihin sidottu laskennallinen arvo. Suomen luokitus on monia Euroopan maita löyhempi. Ruotsissa ET-maksimiarvo saa . Asuntojen myynti- ja vuokrausilmoituksissa pitää näkyä rakennuksen energialuokka. Pikainen silmäys osoittaa, että varsin moni olemassa oleva talo on energialuokassa E tai D. Joissakin ilmoituksissa on energialuokaksi merkitty H, mutta sellaista kirjainta ei energiatodistusten energialuokitus näytä . Rakennusten energiatehokkuutta kuvaamaan on kehitetty rakennuksen energiatodistus.


Tämän opinnäytetyön tarkoituksena on perehtyä energiatodistusta määrittävään normistoon ja tiivistää energiatodistuksen pääasialliset tavoitteet ja tehtävät. Lisäksi opinnäytetyössä selvitetään esimerkkirakennuksen energialuokka. Lämpöä hukkaantuu rakenteiden läpi ja ilmanvaihdon puhaltamana ulos.

Laskennan lähtöarvoina on käytettävä rakennuksen rakennusosien ja teknisten järjes- telmien selvitettyjä, rakennuksen ominaisuuksia todistuksen laadinta- ajankohtana par- haiten kuvaavia arvoja silloin kun lähtöarvoille ei ole laskentasäännöissä muuta sää- detty. Lähtöarvot voivat olla rakennuksen suunnitteluarvoja, . Se on lisäksi oltava nähtävissä asunnon myyntiesittelyissä ja se on annettava ostajalle viimeistään kaupanteon yhteydessä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit