Nonwoven tapetti vanhan päälle

Vanhan tapetin päälle tapetoitaessa haittapuolena on myös se, että ei voida varmasti tietää, kuinka hyvin se on alustassaan kiinni ja kuinka uusi tapetti. Helpoimmalla tapetoinnissa pääsee, jos valitsee kuitutapetin eli non - woven - tapetin , joka valmistetaan selluloosasta ja vahvistetaan polyesterikuidulla. Seinän uudelleen tapetointia – vanhan tapettipinnan päälle ei yleisesti suositella, sillä seinässä oleva vanha tapetti saattaa reagoida ei toivotulla tavalla kiinnityksessä käytettävään liisteriin tai pohjamaaliin.


Tästä syystä onkin syytä selvittää onnistuu tapetointi vanhan tapetin päälle – vai onko seinän uudelleen tapetointi. Kyllä vanhan tapetin päälle voi tapetoida jos haluaa. Kovin montaa päällekkäistä tapettikerrosta en suosittele.

Itse kyllä poistaisin tuon vanhan tapetin ennen kuin alkaisin tapetoimaan uutta päälle. Omassa asunnossani on myös osa seinistä Cyprocia ja tapetit on poistettu niistä onnistuneesti. Vinkkinä poistoon: Hanki . Vanha tapetti poistetaan aina ennen uuden tapetin asentamista. Tämä siksi, että kahden tapetin välissä oleva tapettiliima voi muhittaa entisen tapetin kuprulle.


Nykyiset tapetit ovat yleensä niin sanottuja non woven - tai easy up - tapetteja. Niiden ei tarvitse vettyä. Pieni tietoisku modernimmasta tapettimaailmasta : Non - woven - tapetin painopohjana on yleisimmin po- lyesteri- ja selluloosakuiduista tehty hyvin huokoinen kuitukangas.

Jos käyttää vanhanajan paperitapettia, miten estää kuvion sotkeentuminen liisteriin, kun eivät kuulemma kestä minkäänlaista kosteutta kuvioiden leviämättä ? Non - Woven tapetti ei vaadi vettymisaika (ei liisteri tapetin päällä ), siksi on tärkeä että seinäpinta on imeytyksen estetty ennen tapetointi. Meillä on tapetointiprojekti tulossa ja ollaan tykästytty tuollaiseen simppelikuvioiseen Borosanin nonwoven tapettiin. Liikkeessä kertoivat ettei tätä tapettia suositella liimattavan vanhan tapetin päälle , eivät sitä tosin jyrkästi kieltäneetkään mutta eivät voi suositella sitä valmistajan ohjeiden vastaisesti. Sitä vain sekoitetaan vateen, vanha tapetti kastellaan sillä ja hyvin lähtee:) Halkeiluongelmasta. Meillä samaa vikaa, vallankin talvella tietty kohta . Perinteinen materiaali, jonka ominaisuuksiin vaikuttavat paperin paksuus ja pinta- käsittelyt.


Akrylaattikerroksen ansiosta tapetti hylkii likaa ja kestää. Kuitutapetti eli non - woven - tapetti. Tapetin tuoteseloste kannattaa lukea hyvin, sillä siinä kerrotaan tapetin ominaisuudet: kohdistusetäisyys ja sopiva liisteri tai liima. Jos vanhoja tapetteja ei ole paria kerrosta enempää ja ne ovat hyvin kiinni seinässä, uudet tapetit voi kiinnittää niiden päälle. Huonokuntoiset tapetit tulee irrottaa repimällä tai . Minä olen kiltisti poistanut aina vanhan tapetin ja kuluttanut siihen aikaa kertaa sen mitä uuden tapetin laittoon menee.


Nyt oli yksi hakala kulmapaikka, johon jouduin laittamaan osittain vahnan tapetin päälle. Kohdasta tuli yhtä siisti kuin puhtaalle seinälle tapetoitu. Maalaustapeteissa pohjana käytetään palstautumatonta non woven - kuitumateriaalia, jolle painetaan akryyli- tai PVC-väreillä kuvio. Molempia käytetään samoin: tapetti kiinnitetään seinään ja pinta maalataan.


Kun vanha lasikuitutapettiseinä halutaan saada sileäksi maalausta tai tapetointia.

Miten irrottaa vanha tapetti seinästä? Tapetinpoistotavat riippuvat siitä, millaisesta tapetista on kyse: Jos seinässä on perinteinen paperitapetti , sekoittakaa hiukan liisteriä veteen. Levittäkää liuos tapetin päälle.


Noin minuutin kuluttua tapettikerrosten pitäisi irrota. Jos kyseessä on vahva muovitapetti , niin osassa tapeteista. Eli onko joku tapetoinut vanhan tapetin päälle ja mikä oli lopputulos? Olemme näet muuttamassa, mutta muutto tapahtuu sellaisella aikataululla että sitä ennen ei kerkiä tekemään remonttia.


Entä voiko sellaisen non wowen tapetin laittaa vanhan tapetin päälle ? Paperipohjaisten tapettien päälle ei tule maalata, sillä ne eivät yleensä kestä maalin kosteutta. Vanhan tapettiseinän päällemaalausta kannattaa kokeilla pienellä alueella ja odottaa yön yli. Tämän videon avulla tapetointi on helppoa!


Maalari näyttää, kuinka seinät tapetoidaan näyttävän lopputuloksen aikaansaamiseksi. K-raudan ohjeilla maalaus tasoitetapetin päälle onnistuu jokaiselta. Työkalut ja tarvikkeet löydät lähimmästä K. Lasikuitutapetin päälle voidaan kiinnittää ns.


Tasoitetapetin liimaaminen käy helposti Kiilto Tasoitetapettiliimalla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit