Konkelon laukaiseminen

Yksin metsässä moottorisahan kanssa on isojen puiden kanssa vaarallista ja etenkin jos puu jää konkeloon! Video näyttää miten lievästi toiseen puuhun nojaavan puun saa kaadettua. Kokemattoman puun kaatajan. Sahaa tai hakkaa kirveellä puun tyvi irti kannosta.


Käytä kaatoraudan koukkua tai puukankea apuna vääntämään tyvi kannon kohdalta sivulle ja jatkamalla vierittämistä. Aseta toinen jalka puuta vasten vääntäessä pitkällä varrella. Konkelo voi laueta saman tien.


Joskus konkelo voidaan laukaista myös niin, että kaadetaan . Myös hankalan konkelon laukaisu on ammattilaisen työtä. Tosin, nykyisin kuljen hakkuulle traktorin ja kuormaajakärrypaketin kanssa, jolloin konkelon laukaisu käy nosturin avulla turvallisesti ja nopeasti. Vaatimattomankin ajokoneen apu yleensä riittää. Lähtökohta on että, älä koskaan yritä laukaista konkeloa kaatamalla toinen puu konkelon päälle.


Vaikka konkelo saatetaan saada laukaista myös niin, että kaadetaan uusi puu konkelon päälle riittävän kauas tyvestä, epäonnistuessaan tämä ratkaisu tuo vain lisää sotkua kahden puun ollessa konkelossa ja . Palvelun kuva ei ole painokelpoinen. Kuvatilauspalvelu voi olla . Jos tuosta latvapätkän katkaiset niin saattaa kyllä mies lentää kaaressa. Löytyykö vierestä mahdollisimman isoa puuta jonka kaataisi siihen konkelon päälle jotta se laukaisee konkelon ja jos ei laukaise , pitää se ainakin sen konkelon rungon . Paikalla suoritettujen tutkimuksien yhteydessä todettiin seuraavaa: NN.


Mänty oli kaatunut konkeloon toista, suurikokoista mäntyä vas- ten. Hän ei kuitenkaan onnistunut tässä, mutta konkelo putosi kannoltaan maahan. Lzää menemästä lähelle konkeloa sen kaatumissuun- taan. Myrskyn kaatamat konkelot ja muut huonosti kaatuneet puut Ari Äijö suosittelee jätettäväksi ammattilaisen katkottavaksi.


Tällaisen puun katkaiseminen eli konkelon laukaiseminen on riskialtista, koska konkelo voi lauetessaan vapauttaa . Männyn kaatuessa oli konkeloon jäänyt mänty kaatunut N. N: n päälle iskien häntä päähän. N:n kypärä löytyi rikkoutuneena mzn päässä. Hänen jalkansa päällä oli vänkkäri. N:n moottorisaha oli lumeen uponneena . Tämän jälkeen hän oli todennäköisesti kaa-. On myös mahdollista, että N. N on yrittänyt puulla nro laukaista konkeloa (puu nro 1).


Myrskytuhoalueella työskentely vaatii erityistä huolellisuutta ja kokemusta. Kokeneenkin metsurin on terästettävä huomiokykyään ja harkittava tilanteeseen sopivin työtekniikka. Työvälineet on oltava ehdottomasti kunnossa töihin ryhdyttäessä. Konevoimaa kannattaa käyttää aina kuin mahdollista. Kauhuissani katselin tuota Amerikan ihmemaan metsurien hommia sarjassa metsien miehet.


Ainakaan siitä miten konkelo laukaistaan. Käsipuoli metsuri meni tyynesti sahailemaan puuta jonka . Tekijä: Wallenius, Pauli. Ajanjakso: Chronological period. Instituutio: Lusto - The Finnish Forest Museum.


Tarjoaja: National Library of Finland. Minä olen laukaissut konkelot joko vänkärillä pyörittämällä ja jos se ei auta niin kangella tyveä taakseppäin vipuamalla. Tänään ei ole mun päivä, konkelon laukaisu Sisältää Tänää ei ole mun päivä, sisältää paljon kiroilua.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit