Jälkikaihin laserointi

Coronaria Silmäsairaalassa jälkikaihin hoito sujuu nopeasti, tehokkaasti ja kivuttomasti. Ennen laserointia silmä tutkitaan ja näin varmistutaan siitä, että jälkikaihin laserhoito voidaan turvallisesti tehdä. Sinulle on varattu aika jälkikaihin laserhoitoa varten. Toimenpiteessä tehdään laservalolla kapselipussin keskelle pieni reikä.


Laserhoito jälkikaihin poistoon (YAG). Osalle kaihileikatuista potilaista kehittyy jälkikaihi. Toimenpide tehdään silmätautien poliklinikalla. Jälkikaihi on silmän sisäisen kapselipussin samentuma.


Voiko kaihileikkauksen tehdä uudelleen? Harmaakaihi ei kasva uudelleen eli varsinaista kaihileikkausta ei ole tarvetta uusia. Jos näkö tuntuu epätarkalta kaihileikkauksen jälkeen, syynä voi olla ns. Oireet voivat olla samankaltaisia kuin harmaakaihissa.


Kaihileikkauksen jälkeen heikentynyt näkö. Eli torstaina olisi jälkikaihin laserointi edessä. Mietin kuinka pystyn silmän pitämään auki kun kaihileikkauskin piti tehdä nukutuksessa arkojen silmien vuoksi. Laseroinnista vielä viestiä 21. Lisää tuloksia kohteesta keskustelu.


Silmänpohjan muutokset viestiä 27. Mitä oireita kaihi aiheuttaa? Entä leikkauksen jälkeen? Saat vastauksen näihin ja muihin kysymyksiin näiltä sivuilta. Minulle tehtiin n 2kk sitten laserilla jälkikaihin poisto!


Meni päivää ja huomasin ettei näköni ollut parantunut yht. Jos silmäsi oli vrk aiemmin laseroitu jälkikaihen takia niin ei siinä vaiheessa vielä kannata sanoa ettei tehty reikä vielä suurenisi. Valita hyvä ihminen valita, saat sitten käytettyä verorahoja . Kaihioperaatio tehty toiseen silmään vajaa vuosi sitten.


Mikäli havaitaan jälkikaihia. Epäilen, että siinä näkö on hiukan huonontunut jälkikaihin kehittymisen vuoksi. Joskus kaihileikkauksessa silmään asetetun tekomykiön takana oleva takakapseli samenee ja heikentää näköä (nk. jälkikaihi ). Samentuma voidaan avata laserilla.


Tällä pienellä polikliinisellä toimenpiteellä näkö tulee jälleen kirkkaaksi. Ennen toimenpidettä hoitaja tiputtaa hoidettavaan silmään mustuaista. YAG-laser kapsulotomia on tarkoitettu jälkikaihin poistoon. YAG-kapsulotomialla tehdään laserilla aukko linssipussin . Tämän käynnin jymy-yllätys oli se, että minua jo hiukan kiusannut jälkikaihi hoidettiin pois.


Hoito tapahtui täysin kivuttomasti laserilla. Kotihoidoksi sain viikon verran kestävän antibiootti-lääkityksen, joka tapahtuu kertaa päivässä . Jo suunniteltaessa jälkikaihin laserointia huomattiin, että silmän paineeni oli koholla. Pelättiin myös hieman, että laserointi nostaa painetta lisää. Tämän takia aloin käyttämään silmänpainetippoja.


Ja edelleen tänä päivänä on hieman haussa se sopiva lääke. Pääsääntöisesti sanoisin . Minulta leikattiin vuosi sitten harmaakaihi ja kävin vasta silmälääkärillä ja sieltä sanottiin että minulla on jälkikaihi kummassakin silmässä. Laitettiin lähete jälkikaihin poistoon ja haluaisin tietää nytten että tehdäänkö poisto kummastakin silmästä samalla kerralla ja koska käyn koulua niin haluaisin tietää että . Aiheeseen jälkikaihin laserointi liittyvät haut.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit