Epoksi puulle

Kun seokseen lisätään täyteaineita, epoksista saadaan erinomainen liima tai pakkeli. Valitsemalla nopea tai hidas kovettaja, pystytään vaikuttamaan epoksin työskentelyaikaan ja käyttöympäristöön. SP 3on kirkas epoksihartsi , . Ostettiin SP epoksia ja siinä ei hirveitä ohjeita ollut. Epoksipinnoite ja värjäys 4. Vanerin pinnoitus epoksilla.


Mistähän saisi tietoa epoksin käytöstä puun pinnoituksessa? Olisi kaksi eri kohdetta joiden suojaamiseen ja käytön helpottamiseen olen ajatellut epoksipinnoitusta. Kohde on vanha mahonkivene joka on entisöinnissä, mutta ajatuksena olisi kuitenkin pinnoittaa runko epoksilla.


Kaksikomponenttinen epoksiliima saumaamiseen, täyttämiseen, kiinnittämiseen ja paikkaamiseen. Liimaa useimpia materiaaleja erittäin kestävästi, kuten muovia , kiveä, lasia, metallia, keramiikkaa, puuta ja lasikuitua. Esimerkiksi kiinnittämiseen ja muovin, pesualtaiden tai veneiden korjaamiseen.


Miten epoksi kestäisi jousen rasitusta? Jousta siis taivutetaan kohtalaisen paljon, joten kestääkö epoksi puun taipumista? Luultavasti epokseissa on eroja, ja joudun tämän vielä käyttämälläni epoksilla ennen jousen päällystämistä testaamaan, mutta näin teoreettiselta pohjalta on hyvä lähteä liikkeelle.


Mulla on tässä työn alla eräs projekti, jossa on tarve saada puu käsiteltyä mahdollisimman vedenkestäväksi. Rupesi vain tuossa mietityttämään, miten nuo ainekset. LOCTITE Power Epoxy Universal epoksiliima 26g.


Superluja ja läpinäkyvä kaksikomponenttinen epoksiliima. Tieto siitä, että WEST SYSTEM - epoksi on kehitetty merivesiolosuhteisiin – poikkeuksellisen ankaraan ja vaativaan ympäristöön – edistää syvää luottamusta. Liimaa terästä, puuta , alumiiniä, keramiikkaa, betonia, tiiltä, lasia, kiveä jne. Sopii huokoisten ja imevien materiaalien liimaukseen.


Puuliimaus on kehittynyt viime aikoina monella tavalla. Luotettavuus on kasvanut ja kustannukset laskeneet. Kovettumisajat ovat lyhentyneet tunneista minuutteihin. Tietyt liimat ovat täyttäviä ja . Osaisiko kukaan sanoa, miten puu (kuusi) pitäisi petsata, jotta väri säilyisi hyvin epoksipinnoitteen alla. Käykö ihan tavallinen vesi- tai sprii-ohenteinen petsi?


Entä petsilakka - ottaako epoksi enää siihen? Käyttökohde olisi kanootti, joka siis on ajoittain vedelle alttiina. Kun epoksipinta on ehjä, ongelmia tuskin tulee, . Uusien ja vanhojen betonilattioiden maalaukseen. Soveltuu myös aikaisemmin epoksimaaleilla ja pinnoitteilla käsitellyille betonilattioille. Voidaan käyttää myös sisätiloissa betoni-, tiili- ja mineraalilevypinnoilla.


Erittäin nopeasti kovettuva 2-komponenttiepoksiliima. Liimaa metallia, puuta , lasia, keramiikkaa, nahkaa, kumia ja useimpia muoveja. Liimasauma on vesitiivis ja kestää useimpia liuotinaineita.


Solukkorakenteen vuoksi valo läpäisee läpinäkyvän puun aina tietyssä kulmassa, eikä tulokulma vaihtele hetki hetkeltä kuten lasilla. Tämä pitää luonnonvalaistuksen tasaisempana päivän eri aikoina. Tutkimus läpinäkyvästä puusta julkaistiin .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit