Pakurikääpäjauhe käyttö

Jos haluat suosia suomalaista superruokaa, on pakuri hyvä valinta. Tätä kotimaista superfoodia voi olla jopa takapihallasi, sillä usein koivujen kyljissä näkyvät mustat ”möltit” ovat nimenomaan pakurikääpiä . Perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä pakurikäävän käyttöä. Voi käyttää ulkoisesti myös iholle.


Tuotetta ei ole tällä hetkellä valitettavasti saatavilla, muut pakurituotteet löydät täältä. Säilytä siivilöidyt pakurit jääkaapissa odottamassa seuraavaa käyttöä. Hae metsästä pakurikääpä omista metsistäsi tai metsänomistajan luvalla ( pakurikäävän kerääminen ei kuulu jokamiehenoikeuksien piiriin). Kääpää ei käytännössä voi sekoittaa mihinkään muuhun kääpään, eikä Suomen lajistossa ole myrkyllisiä kääpiä. Hiilenmustan pakurikäävän tunnistamiseen voi . Jätä kommentti omista kokemuksista pakurin käytöstä 16.


Kirja on kattava tietopaketti pakurin historiasta niin Suomessa kuin muualla maailmassa ja se kertoo kuinka tunnistat Suomen metsistä pakurin ja miten sitä tulee . Lahottamisen edetessä pakurikääpä muodostaa elävään puuhun hiilenmustia, pahkamaisia, sienirihmaston aiheuttamia kasvannaisia eli pakureita. Selvitimme, miksi kääpien musta lammas on noussut niin terveys- kuin kauneusintoilijoidenkin suosikiksi. Valinnalla halutaan ”nostaa arvostusta perinteisten luonnonlääkkeiden käyttöä kohtaan sekä muistuttaa rohdosten laajasta . Evira ensin kielsi käytön , mutta joutui sitten vahvan painostuksen edessä myöntymään. Kohuttu luontaistuote pakuri on ollut suomalaisille tuttu jo vuosikymmeniä.


Näin tietää kertoa. Yleisimmin koivujen kyljestä tavattava pakurikääpä tuli minulle alun perin tutuksi muutama vuosi sitten. Meidän käyttöömme jäi puoleksi pakurijauheesta täyttynyt vanha oliivipurkki, käävän lahjoittajalle (appiukko) on luvassa pienempi marmeladipurnukka kiitokseksi anteliaisuudesta. Japanissa pakurikääpä on saavuttanut valtavan suosion kosmetiikkatuotteena ihon pigmenttivirheiden korjaamisessa ja ihon eheyttämisessä. Itse en keitä vaan haudutan puuhellalla max astetta.


Pääsin teen avulla kroonisesta päänsärystä joka oli kestänyt vuotta kolmen viikon käytön jälkeen. Ja vielä mitä, mulkku alkoi vaatia tyhjennystä siemenistä pari kertaa päivässä. Varsinainen potenssilääke ja viakrat sun muut saa heivata mäkeen. Se aiheuttaa merkittävän osan koivikoiden lahovioista etenkin pohjoisessa. Sen rohdoskäytön juuret ovat todennäköisesti idässä, Siperiassa ja Kiinassa.


Vaikka pakurikääpä on Suomessa elintarvikkeena yhä kielletty, tutkija Panu Halme puolustaa pakurikäävän terveysvaikutuksia. Jos pakuria hienonnetaan pieneksi jauheeksi vähänkään enemmän yhdellä kertaa, on hengityssuojainten käyttö erittäin vahvasti suo- siteltavaa. Pieneksi jauhettu pakuripöly on äärimmäisen hienoja- koista ja jää leijumaan ilmaan aiheuttaen . Keitä pakurijauhe ja nauti sellaisenaan, käytä lämpimänä tai kylmänä smoothien pohjana. Pakuri tunnetaan myös Japanin . Voit myös käyttää keitettyä pakurijauhetta nesteen seassa keittojen tai riisin valmistuksessa.


Arktiset Aromit ry on luonnontuotealan (luonnonmarjat, -sienet, -yrtit ja erikoisluonnontuotteet) valtakunnallinen toimialajärjestö, joka toiminnallaan edistää luonnontuotteiden talteenottoa, jatkojalostusta ja käyttöä sekä parantaa tuotteiden laatua. Valmistettu suomalaisesta, omien kerääjiemme pakurikäävästä. Täysin suomalainen tuote.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit