Jälkikaihi keskustelu

En jaksa Etsiä edellisistä keskusteluista. Sitten kaasukuplasta seurauksena tietysti kaihi, joka operoitiin viime syksynä. Sekin meni silmälääkärin mukaan paremmin ku hyvin. En tiedä mine kirjoittaa asiasta. Minulle tehtiin n 2kk sitten laserilla jälkikaihin poisto!


Meni päivää ja huomasin ettei näköni ollut parantunut yht. Jälkikaihin alku 8:n vuoden jälkeen. Kävin viime viikolla pikaisessa toimenpiteessä jossa toiseen silmääni pitkän ajan jälkeen ( 8v ) ilmestynyt jälkikaihin poikanen laseroitiin. Ei siitä vielä varsinaista haittaa ollut mutta olisi se kai hiljalleen huonontunut. Alkavaa ikärappeumaa on melkein kaikilla ikäisilläsi, joten ei kannata panikoida, ennenkuin lääkäri tarkentaa rappeuman laatua.


Jos näkö nopeasti huononi kaihileikkauksen jälkeen, voi kyseessä olla jälkikaihi , joka on helppo poistaa laserilla ihan lääkärikäynnillä. Mutta toki monesta muustakin asiasta, . Kun tämä kupru saatiin korjattua, ilmestyi molempiin silmiin jälkikaihi (omat solut kasvavat linssin päälle) aiheuttaen edelleen epätarkkaa näköä - tämä komplikaatio korjattiin uudella laseroinnilla Tampereella nyt marraskuussa. Jälleen odotellaan silmien näöntarkkuuden kehittymistä ja ensi viikolla taas . Voiko jälkikaihi myös pysähtyä niin ettei tarvitsekaan poistaa. Todettiin jälkikaihi eilen ja hoidetaan noin kuukauden päästä.


Ultsi et sulla olis ollut ja OlgaO:lla myös. Lueskelin netistä että siihen liittyy verkkokalvon irtauman riski. Kaihileikkaus viestiä 15. Laseroinnista vielä viestiä 21.


Arat silmät ja laserointi viestiä 6. Silmänpohjan muutokset viestiä 27. Lisää tuloksia kohteesta keskustelu. Uutta leikkausta ei kuitenkaan tarvita, sillä jälkikaihi hoidetaan vastaanottokäynnillä. Samentunut kapselipussi avataan laserilla. Ajoissa tehty kaihileikkaus helpottaa ajokortin, työ- ja toimintakyvyn sekä itsenäisyyden säilyttämistä.


Hoitamattomana kaihi voi johtaa jopa sokeuteen. Kunnalliselta tuli vastaus päivättynä 17. Ongelman voi helposti hoitaa laseroinnilla.


Jopa puolelle kaihileikatuista voi leikkauksen jälkeen ilmaantua jälkikaihiksi kutsuttua samentumaa. Varsinaista hoitotarvetta se aiheuttaa noin neljänneksellä kaihileikatuista. Silmätautien erikoislääkärin Päivi Rannan mukaan jälkikaihi ei ole seurausta pieleen menneestä leikkauksesta, vaikka ihmiset niin . Mitä oireita kaihi aiheuttaa? Entä leikkauksen jälkeen? Saat vastauksen näihin ja muihin kysymyksiin näiltä sivuilta.


Mikäli et löydä vastausta mieltäsi askarruttavaan kysymykseen ja haluat jutella leikkaavan lääkärin kanssa , niin . Keskustelu jatkuu alapuolella. Vastaa Ilmoita asiaton viesti. Esitarkastelussa ja suunnittelussa pohditaan näitä asioita potilaan kanssa. Joskus suoritetaan vain kaihileikkaus ja ikänäköä korjataan silmälaseilla. Toiseen silmään on nyt kehittymässä jälkikaihi ja toivon, että näköni leikauksen mukanan parantuu.


Miten erottaa normaali ikänäkö silmäsairaudesta? En ole vielä ottanut selvää jälkikaihileikkauksesta. Kummatkin leikkaukset meni muuten hyvin , ei mitään vaikeuksia jälkeenpäin. Helpot leikkaukset , ei mennyt montaa minuuttia.


Tilasin tämän keskustelun innoittamana uuden satsin ja ne kolahtaa postilaatikkoon joskus ensi viikolla. Auringon paisteessa kaikki hyvin, kun menee pilveen, tai kauppaan, erilaisiin sisätiloihin, silmät sumussa, aivan kuin olisi veden alla. Näkö ylipäätään hyvä, niinkuin lääkäri (t) sanoo, .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit