Ruskealan hautausmaa

Se sijaitsee hautausmaan keskellä, ja sen yhteyteen on koottu vanhoja suomalaisia hautakiviä ja -ristejä omaksi kokonaisuudekseen, joka on rajattu valkoisella lauta-aidalla. Poikamme tutkimassa viholliselta jäänyttä pst-tykkiä Kirkkolahdella_SA-kuva 16-7-. Jalustassa ovat sodassa kaatuneiden ruskealalaisten nimet. Myös hautausmaata on kunnostettu ja rakennettu uusi kappeli. Hautausmaa on myös nykyisten asukkaiden käytössä hautausmaana.


Säilyneitä suomalaisten hautakiviä on koottu yhteen. Kävelimme hautausmaalla , jonne on haudattu ja haudataan venäläisiä ihmisiä. Vanhat suomalaisten kivet on . Sillä reissulla kuvasin sekä suomalaisten että nykyvenäläisiä hautamuistomerkkejä ja hautoja.


Suomalaiset miehet ovat käyneet raivaamassa talkoilla hautausmaata, johon tehtävään myös aina avulias. Taloja on maalattu, hautausmaata on kunnostettu . Ruskealan suuri puukirkko oli sodan. Sotatoimi: JR valtasi Lahdenpohjan edeten Laatokan rantaan. Poliittinen toiminta: Suomi katkaisi diplomaattisuhteet Isoon-Britanniaan.


Mutta sitä ennen ajoimme pätkän Mustille kiville menevää tietä, . Vihkimisen toimitti Inkerin kirkon piispa Aarre Kuukauppi avustajineen. Esko Kangas, valokuvaaja. Tallennettuna: Aineistotyyppi: Valokuva. Tarjontaa oli paljon ja suomalaisittain halvalla. Oikealla Muurmanskin vuonon rannalla kaupungin laidassa oleva Aljosha niminen kymmeniä metrejä korkea sotamuistomerkki.


Säkkijärven kenttähautausmaan muistomerkki. Pystyttänyt Suomen Valtio. Yllä lisävivahde taannoiseen patsaskeskusteluun. Willimies on kuin tykistökeskityksen läpikäynyt.


Kuulo odottaa palautumistaan ja ehkä jo lähipäivinä se on entisellään. On meinaan hemmetin rasittavaa aloittaa syksy sairastelemalla, etenkin kun nyt korvatulehduksen päälle tuntuu kehittyvän vielä kunnon flunssa. Toivottavasti palaan kuntoon kohtuullisen . Lapsuuteni Venäjän raja oli suljettu. Kotini on kuusi kilometriä rajasta, sukulaisia asui rajavyöhykkeellä. Lapsena minua kiehtoivat vanhat oppikirjat, joissa oli kuvia Sortavalasta, Käkisalmesta ja Viipurista.


Ne olivat niin lähellä, mutta silti tavoittamattomissa. Lähellä ollut kirkko on tuhoutunut aikoinaan, kirkko sijaitsi lähellä nykyistä hautausmaata.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit