Pieni vesiaihe

Ruukkuun rakennettava vesiaihe on nopea ja edullinen tapa päästä nauttimaan veden solinasta vaikka parvekkeella. Perinteisessä toteutuksessa vesi valuu ruukun reunaa pitkin alas, josta pumppu nostaa sen taas ylös. Tällöin tarvitaan ruukun lisäksi valuma-allas ja ruukun pohja . Katso Viherpihan vinkit ja suunnittele vesiaihe , joka yhdistyy kauniisti pihasi mittakaavaan ja tyyliin.


Vesi on haluttu puutarhan elementti.

Vesiaiheen suunnittelussa on hyvä muistaa . Soliseva allas tai virtaava pieni puro elävöittävät pihaa heijastuksellaan ja virtavan veden rauhoittavalla solinalla. Vesiallas kerää pihaympäristöön lintuja, jopa sammakko saattaa ottaa altaan omaksi kodikseen ja asustella altaassa vuosia. Vesielementti tuo pihaan kaunista peilaavaa pintaa. Puutarhan vesiaihe voi olla pieni keraaminen malja, soliseva puro tai näyttävä suihkulähde. Näyttävät kasvit kruunaavat vesialtaan.


Soliseva vesi rauhoittaa mieltä ja luo puutarhaan, terassille ja parvekkeelle rentouttavan tunnelman.

Suihkulähteet ja altaat sekä suihkulähdepumput tuovat veden suloisen liplatuksen puutarhaasi. Rakenna vesiaiheen ympärille ihana, paratiisimainen ympäristö kauniilla, vehreillä istutuksilla ja tunnelmaa luovalla . Pihaan ja puutarhaan on tarjolla paljon erilaisia vesiaiheita pienistä ja kevyistä suihkulähteistä suuriin altaisiin. Parvekkeelle ja terassille voi hankkia esimerkiksi pienen solisevan . Suihkulähde sisälle tai ilmankostutin tuo kotiisi luonnollisen rauhan ja luo toisaalta rentouttavan, toisaalta eläväisen ilmapiirin, joka tuottaa harmoniaa. Ulkolähteillä tarkoitamme niitä vesilähteitä, joiden sähköistys on suunniteltu myös ulkokäyttöön.


Useat näistä vesiaiheista ja suihkulähteistä soveltuu mainiosti myös sisätiloihin. Luo terassille tai puutarhaasi kaunis, omaleimainen, rauhallinen rentoutumispaikka. Anna rauhoittavan veden solinan tasapainottaa mielesi.


Pumput on suunniteltu jatkuvaan käyttöön, minkä ansiosta niiden sähkönkulutus on erittäin pieni. Allaspumppua hankkiessa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, millaisia elementtejä puutarha-altaaseensa haluaa. Viherlassilan puutarha- asiantuntijoilta saat aina apua sekä sopivan vesi- tai allaspumpun että allasmuovien . Lammen pohja porrastetaan eri tasoihin, jolloin syvimmässä tasossa menestyvät pitkävartiset uposkasvit.


Piha-altaan tai -lammen päällä aurinko saisi paistaa 4–tuntia päivässä. Iso lampi, puro tai allas kannattaa sijoittaa olopaikkaa hieman kauemmas, mutta pieni koristeallas sopii myös olopaikan lähelle .

Elävä vesi on tulossa kotipihoille ja puutarhoihin. Suunnittelu ja tiedon hankkiminen on tärkeää ennen vesiaiheen toteuttamista. Toiveet ja tarpeet ratkaisevat altaan koon, syvyyden ja kasviston. Tuuhea lajirikas kasvusto vaatii noin neljän tunnin päivittäisen auringonsäteilyn kevät ja . Multasormen parvekeosasto kiri voittoon Näyttelyssäkävijöitä näytti viehättävän Multasormen osaston runsas kasvillisuus ja lukuisat yksityiskohdat, muun muassa pieni vesiaihe , pajuristikkokatto ja ruukkuihin istutetut kielot. Osaston tunnelmaa kuvailtiin kotoisaksi, hillityksi ja tyylikkääksi.


Tietääkö kukaan miten voisi vähällä rahalla saada vesiaiheen parvekkeelle? MTV3:n ohjelmassa oli kiva pieni vesiaihe mutta sekin maksoi jotain 2euroa. Joskus vain on sellaisia ikuisuusprojekteja, joiden aloittamisessakin kestää ikuisuus. Pieni vesiaihe kiviteemalla.


Hankin pumpun ja vesiputousvesiaiheen jo silloin kun tänne muutimme, eli yli seitsemän vuotta sitten. Ei vain ole ollut sellaista kohtaa pihalla, johon raaskisi tehdä mitään erityisen kiinteää . Poimi parhaat vinkit ja perusta oma vesikeidas. PERUSTA ENSIN PIENI VESIAIHE , niin huomaat kuinka paljon iloa siitä koituu. SIJOITA vesiaihe oleskelualueelle tai sen lä-.


Haaveilen ja ukko haaveilee. Mutta meidän piha on niin iso, että pieni lätäkkö olisi naurettava, pitäisi olla edes vähän isompi lätäkkö. Mä teen sen, kun poitsu ei oo hukkumisvaarassa enää :) Itse haluan sellaisen, mihin voi lattaa reunoille vesikasveja. Kyllä ainakin yksi lumme pitää olla. Puutarha saa uuden ilmeen ja kaunis lähde houkuttelee pysähtymään.


Tuo ylellisyyttä pihallesi tai puutarhaasi sijoittamalla vesiaihe. PIKKUINEN VESIAIHE PIHALLE. Tulinpahan taas kertomaan pihahommista. Täytyyhän niitä jossakin kertoa, eikö vain.


Kerron nyt täällä sellaisen asian, jota olen saanut joka kesä selittää kymmeniä kertoja. Jouduimme siirtämään yhdestä paikasta .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit