Laminaatin asennus muovimaton päälle taloyhtiössä

Nyt kuitenkin taloyhtiön hallituksen mukaan nykyiset rakennusmääräykset edellyttävät vanhan muovimaton poistamista. Laminaattien asennusohjeiden mukaan matto pitää poistaa. Vilpolan lautalattian päälle se laitettiiin, mutta mitään eroa ei tunnu olevan lattiassa solumuovin kanssa tai ilman.


Ilmoituksen alaisen remontin saa aloittaa vasta siinä vaiheessa, kun taloyhtiö on antanut luvan (isännöitsijä tai hallitus). Taloyhtiön yhtiöjärjestyksessä voi.

Vanhan parketin tai laminaatin päälle ei saa asentaa uutta pinnoitetta vaan myös näissä tapauksissa vanha pinnoite on aina purettava alta. Muutos- ja kunnossapitotyö tulee ilmoittaa taloyhtiölle kirjallisesti, kun aiotaan tehdä remonttia taloyhtiön vastuulla oleviin vesi-, viemäri-, lämpö-, puhelin-, sähkö- ja ilmanvaihtokanaviin sekä –hormeihin, sähköjohdotuksiin tai lämmitys-, vesijohto- tai. Mitä maksaa parketin tai laminaatin asennus muovimaton päälle ? Tutustu toteuteiden lattiatöiden hintoihin ja löydä tekijä omalle remontillesi, ilmaiseksi. Laminaatin voi usein asentaa vanhan muovimaton päälle eikä varsinkaan kovin kiinni olevia mattokerroksia ole tarpeen lähteä irroittamaan. Alustaksi ei kuitenkaan sovellu useat.


Tiedän että joissakin taloyhtiöissä on vaadittu muovimaton poistoa ennen laminaatin asentamista. Ja lattian ja laminaatin väliin piti laittaa joku .

Huoneisto on 70-luvun betonielementtitalossa, jossa lattia on muovimattoa - liimattu ilmeisesti betoniin kiinni. Voiko laminaatin asentaa noiden muovien päälle. Vanha parketti oli tosi huonossa kunnossa ja asennettu muovimaton päälle. Vanhojen muovimattojen poisto ja laminaatin asennus. Voiko alla olevasta muovimatosta olla myöhemmin haittaa?


Voiko esimerkiksi asunnon sisäilma huonontua? Mitä työvaiheita vaaditaan, jos matto joudutaan poistamaan? Vastaus: Esittämäsi pintamateriaalin voi asentaa muovimaton päälle , mutta laita niiden väliin valmistajan suosittelemaa välimateriaalia.


Saneerauskohteissa Upofloor-parketin ja laminaatin voi asentaa Tuplexin kanssa vanhan muovimaton päälle mikäli lattian suoruus on riittävä. Kujala myös arvioi, että rakennuksissa, joissa muovimatto on liimattu maanvaraisen betonilaatan päälle , ongelmat saattavat nousta tavallista suuremmiksi maakosteuden päästessä maton alle. Lattiassa saa olla enintään mm . Nykytulkinnan mukaan taloyhtiö ei voi pakottaa osakasta poistamaan muovimattoa uuden lattiapinnan alta. Jos laminaatin asentaa muovimaton päälle , ei väliin ( laminaatin alle)missään nimessä saa laittaa solumuovia, tai mitään muovia. Vastausten perusteella olen käsittänyt, että laminaatin voi asentaa kerrostaloasunnossa vanhan muovimaton päälle.


Isännöitsijä sanoi, että pitää. Jatkossa taloyhtiöllä on puolestaan oikeus valvoa osakkaan remonttia ja periä tarvittaessa valvonnasta aiheutuvat kohtuulliset kustannukset.

Aluslattian tulee olla kuiva, tasainen ja kiinteä – esim. Tekstiilimaton päälle asentamista ei suositella. Saneerauskohteissa parketin ja laminaatin voi asentaa Tuplexin kanssa vanhan muovimaton päälle mikäli lattian suoruus on riittävä. Suuremmat poikkeamat pitää tasoittaa.


Mikäli niitä löytyy, vaurioituneet kohdat. Seinien pinnoitus eli maalaus, tapetointi tai panelointi. Kantavien väliseinien muutokset. Väliseinien muutokset, jos seinässä sähkö- tai tietoliikenneasennuksia.


Parketin tai laminaatin asentaminen muovimaton tilalle. Laatoitus muovimaton päälle. Kiintokalusteiden vaihtaminen tai välitilan muuttamisen ei voida katsoa vaikuttavan taloyhtiön tai toisen osakkeenomistajan hallinoimiiin osiin.


Miksi rivitalohuoneistossa pitää ilmoittaa jos muovimaton päälle asentaa laminaattilattian ? Eikös se ole ilmoitus taloyhtiölle. Niistä pitäisi tänä päivänä olla tarkat suunnitelmat, mutta löytyykö sieltä taloyhtiön hallituksesta ammattitaitoa arvioida, että heikkeneekö äänieristys vai ei, niin kaikista ei varmaan löydy, .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit