Taulu kiviseinään

Kiviseinään naulattava taulukoukku käy hyvin. Se istuu tiukassa ja kantaa melko isojakin tauluja. Puisessa seinässä, esimerkiksi lastulevyssä, osa naulattavista taulukoukuista pysyy hyvin, osa kehnommin.


Hyvä valinta on esimerkiksi parisenttisillä nauloilla kiinnitettävä messinkikoukku. Hauraaseen kipsilevyseinään eivät . Miten saa kiviseinään kiinnitettyä tauluja ? Kuinka ne taulukoukut tai kiviseinäkoukut toimii? Entä jos kiinnittää kaksipuolisella peiliteipillä kevyitä. Siis sellainen kantava seinä, mitä se on, betonia?


Ei ole poraa mutta taulu pitäisi saada seinälle. Onko mitään muita keinoja ripustaa taulu betoniseinään kuin porata reikä koukulle? En oikein luota omiin poraustaitoihini eikä houkuta hirveästi seinääkään tuhota.


Pysyykö betonissa semmoinen muovijuttu jossa on muutama naula ja joka sitten vasaroidaan seinään ? Tuli nimittäin tämäkin puoli testattua, kun vahingossa tuli iskettyä epähuomiossa yksi taulu väärään kohtaan ja teipit jämähtivät heti seinään osuessaan niin hyvin kiinni, ettei mitään ollut enää tilanteen pelastamiseksi tehtävissä. Mutta seinästä saa siis oikein siististi irti :). Painavalle taululle seinään porattavaa ruuvia parempi vaihtoehto on katon rajaan asennettava kisko.


Pujota kiskoon napsautettaviin muovilankoihin koukut, joihin ripustat taulut. Langat siirtyvät kiskossa sivusuunnassa ja koukut langoissa pystysuunnassa, joten voit siirrellä taulun paikkaa seinällä . Selvitä seinämateriaali ennen taulun kiinnittämistä seinään. Seinän materiaalista saa selvyyttä sitä koputtelemalla. Yleisin seinämateriaali on kipsilevy ja siitä kuuluu usein ontto ääni koputeltaessa.


Seinää voi myös kokeilla painaa pienellä naulalla, jos neula uppoaa on seinä lähes varmasti kipsilevyä. Kiinnityspaloja on kahta kokoa: pieni ja medium. Pienemmät palat kannattelevat maksimissaan 4g kuormitusta ja isommat jaksavat pitää kilon kuorman seinällä. Palojen luvataan olevan helppokäyttäyttöisiä, tauluja voi järjestää uudelleen sillä tarra ei jätä jälkeä seinään. Käyttäminen on todella helppoa . Miten taulun saa pysymään seinällä, ja mitä on otettava huomioon, kun taululle etsitään oikeata kiinnitystapaa?


Kuvataiteilija Pia Feinikin mukaan onnistunut. Rautalankaripustuksessa oleva taideteos on helppo laittaa suoraan, eikä naulasta ei jää seinään isoa jälkeä. Isoissa ja raskaissa taideteoksissa . Seinämateriaali ja seinään sopivat kiinnikkeet kannattaa selvittää ennen kuin seinään kiinnitetään esimerkiksi taulu , tv tai hylly. Samat kiinnikkeet käyvät useille eri pinnoille, mutta oikean kiinnitystavan ansiosta rakenne pysyy paikoillaan kauemmin ja seinä ehjänä. Keveiden esineiden ripustamiseen riittää.


Niin miten on parasta laittaa taulut ja seinävaatteet maalattuun kiviseinään niin ettei seiniin jäisi turhia koukkuja jos vaihtaa tauluja tai. Mies välittää että ei voi, jauhaa jostain iskuporakoneesta ja tulpista. Mä taas en jaksa odottaa maailmantappiin asti että saan noi taulut seinälle.


Betoniseinän taulukoukut ovat onnettomia: naulaa ei tahdo saada sisään, jälkeä ei saa peitetyksi kuin paklaamalla ja maalaamalla koko seinän, kolmipiikkinen koukku repii valtavan kuopan poistettaessa. Joskus muinoin oli ikään kuin liimatarra, jossa oli koukku, ja tarran sai poistetuksi kastelemalla sen. Ripustin ennen taulut nauloilla — ja jos en pitänyt sijoituspaikasta, seinään jäi reikä paikattavaksi. Niitä ei näy lainkaan taulun alta. Minulla on useita kehystettyjä . Talon valtiatar määritti ensin silmämääräisesti taulun oikean paikan, jonka jälkeen ripustusnaulan paikka oli helppo mitata ja merkitä viereisten kaakeleiden saumoista.


Koska tämä taulu tuli ripustettavaksi kehyksen reunasta toiseen kiinnitettävän langan avulla, naula voitiin lyödä lähimpään sopivaan . TAULUKOUKKU 30mm 6KPLPakkauksessa 6kpl valkoisia, muovisia taulukoukkuja pienemmille tauluille. Esko- Tsekkaa myös nämä: Tulppaanit, remontti ja synttärit.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Asuntovaunu purkaamo keijo salo lapua

Lattiakaivon tiivisteen vaihto