Rungon teko pitkästä tavarasta

Pääsiäisenpyhinä runkotolppien pystytys. Kylmä keli, rakentaminen ei mitään herkkua. Rungon pystytys -videossa alaohjauspuut kiinnitetään sokkeliin ja runkotolpat asennetaan paikalleen. Kannattaako pelkän rungon ja vesikattorakenteiden takia hankkia talopakettia, jos käytettävissä on hyvä kirvesmies ja kaikki sisiustukseen käytettävä puumateriaali on omasta takaa?


Rakennustarvikkeiden hankinta muutoin onnistuu.

Kyllä pitkästä tavarasta voi onnistuneesti rakentaa vaikka ei ammattilainen olekaan. Ensimmäisen puolitoistakerroksisen taloni rakennin suurelementeistä ensimäiseen kerrokseen kymmenisen vuotta sitten, timpurit tontilla kolme päivää. Yläkerta nelisen vuotta sitten. Väljemmälle tontille haluttuamme myin talon ja kyselin . Paljon yli säästöön ei pääse ilman laadun heikennyksiä, mutta aika ajoin raportoivat pitkästä tekijät suurempiakin säästöjä.


Vai kannattaako ottaa paketti? Toteat että talliin menisi vähän alta .

Tämä on harvinaistuva näky omakotityömaalla. Perinteinen talopaketti sisältää seinäelementit, kattotuolit ja . Muistakaa nyt jos pitkästä tavarasta väsäätte talon niin talon rungon pitää kuivua koko kesä ja villotus vasta elokuussa seiniin ettei tule home taloa jo uutena. Syksyllä alotettu talo voipi olla homeloukku,kun kosteaan runkoon lätkitään villat.


Tälläisiä tapauksia tulee vastaan jatkuvasti kertovat kunnan . Reiska tekee talon: rungon pystytys. Rungosta oli rakennesuunnittelijan kuvat, joita noudattamalla työ tuli varmasti oikein tehdyksi. Niistä käyvät ilmi kaikki yksityiskohdat: puutavaran mitat, loveusten paikat ja niin edelleen.


Olen huomannut, että monessa myynti-ilmoituksessa hehkutetaan mikäli talo on rakennettu ns. Haluaisin nimittäin nähdä ja elää sen päivän, kun autoliikkeessä ostaja valitsisi avaimet käteen autopaketin ja saisi vain auton rungon , mutta et voimansiirtoa ja renkaita. Mietin itse myös rakentaako talo ns. Vaikka joka puolella onkin.


Millaisella porukalla ootte talon rungon pystyttäneet ja kuinka kauan meni aikaa, suurinpiirtein? Siis te,jotka itse teette pitkästä tavarasta ? Jos muuten tekee itse paitsi kaivinkonetta, sähkö- ja putkimiehiä tarttee käyttää.

Jos olette vasta rakentaneet, kerrotko talon koon ja paljonko tuli. Miinuksena on kuitenkin ajantarve, koska talonrakentamisesta tulee se lähes ainoa vapaa-ajan harrastus. Parhaimmassa tapauksessa omatoimirakentajat saavat runkorakenteiden sahatavarat oman tontin . Opinnäytetyön aihe oli verrata kappale tavarasta tehdyn omakotitalon ja elementtitalopaketin hintaa ja rakentamisen.


Runko - ja rakennuksen ulkopuoliset työt. Oma timpurini ei innostunut uudesta tavasta rakentaa ja olin liian typerä antamaan periksi. Pitkästä tavarasta tehtynä tuli ainakin . Rakenna edullisesti pitkästä tavarasta tai valitse yhteistyökumppaniksi jokin talotehdas.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Asuntovaunu purkaamo keijo salo lapua

Lattiakaivon tiivisteen vaihto