Puulattia saunaan

Ylivoimaisesti eniten on puhuttanut näin kesän kynnyksellä jo toista vuotta saunan puulattia ja sen rakenne. Tässä kehityksen ja edistyksen maailmassa usein tuntuu, että vanha ja hyväksi havaittu rakenne kaipaa monien mielestä jotain parannusta. Mutta miksi pyrkiä parantamaan sitä, mikä on jo hyvä? Saunan puulattian työvaiheita.


Tänään iltapäivällä aloitin työmaalla kesäsaunan puulattian timpraamisen.

Tässä saunassa on lisäksi takkahuone ja pukuhuone, kun omaani on . Tässä kirjoituksessa pohdin saunanlattian toivottuja ominaisuuksia, esittelen oman saunani puulattian rakennetta sekä lattian mahdollista merkitystä saunan ilmanvaihdolle. Kesämökin saunaan tulee puulattia josta vedet valuu kouruun ja sieltä pihalle. Onko kokemuksia millä lattia tulisi käsitellä jotta se kestäisi mahd.


Kaikkihan tietävät että saunamökit tehdään pilareiden päälle, joten saunan ja pesutilan lattia on silloin puuta. Lisäksi kun sauna on talvella vielä kylmillään? Laatoitus puiseen rakenteeseenkin on hieman .

Mitähän puuta olette moisessa lattiassa käyttäneet? Perinnesaunan puulattia 13. Ponttilankutuksella johdetaan vesi ”ulosheittäjän” kautta jopa avo-ojaa myöten saostuskaivoon ja siitä maastoon. Jätevesien poisjohtamisesta on aina oltava yhteydessä kunnan viranomaisiin. Edellä kuvatunlainen sauna on myös helppo nostaa . Kesäkäyttöön tulevaan saunaan käy vallan mainiosti puulattia.


Ja vaikka ponttilaudat tulevatkin lahoamaan jossakin vaiheessa, ei niiden vaihtaminen ole mahdotonta aina muutaman kymmenen vuoden välein tehtynä. Toki lattia voitaisiin tehdä vesivanerista tai jostakin muusta . Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla. Määräysten mukaan märkätilan lattia - ja seinäpinnat on vedeneristettävä. Korjausrakentamisessa ja kesäkäyttöisessä rakennuksessa määräyksiä noudatetaan soveltuvin osin. Esimerkiksi hirsiseinä täyttää myös märkätilan seinäpinnalle asetettavat vaatimukset riittävän pitkän kuivumisajan perusteella.


Meillä on mökillä rantasauna, jossa on puulattia. Voiko lattian maalata, ja jos voi, mitä maalia pitäisi käyttää? Vesi jää aina lattialle, ja ajattelin, että maalatulta lattialta se valuisi paremmin pois.

Maalattu olisi myös helpompi pitää puhtaana. Nyt olen aikonut maalata . Olen aiemmin kertonut jo muutamassakin postauksessa tuosta vanhasta saunastani , joka on entinen savusauna. Aikojen kuluessa sauna on kokenut muutoksia, niistä yksi tuhoisimpia on ollut lattian korvaaminen hirsiin asti valetulla laatalla.


Vanhan hirsisaunan puulattia. Näitä merkillisiä menneisyyden . Levitä Supi Lattiaöljy siveltimellä tai sienellä ja anna imeytyä n. Pyyhi imeytymätön öljy pois nukkaamattomalla liinalla. Tuotevaihtoehdot: Supi Lattiaoljy 0. Tyovälineiden huuhtelu ja pesu.


Lattia on toteutettu eristämättömänä vasojen päälle ponttilaudalla, kaadot seinistä keskelle lattiaa railoon, jossa lattialautojen päihin kiinnitetty kouru on johtanut vedet lattian alapuolella . Löyly- ja pesutilat ovat samaa tilaa. Lattiaan on porattu useita tuuletusreikiä ja samalla pesuvedet ovat menneet ulos sitä kautta. Tähän lopputulokseen päädyin siitä huolimatta, että lähdemateriaalista kävi ilmi, että asuinrakennusta on käytetty myös saunana ja talousrakennuksina. Työssäni perehdyn ensisijaisesti asuinrakennuksiin, mutta sivuan siinä myös muiden rakennuksien lattioita, jotka ovat siten vaikuttaneet puulattian kehittymiseen. Puupintojen puhdistettavuutta voi parantaa saunasuojalla.


Mikäli saunaremontin yhteydessä uusitaan myös saunan lattia niin myös lattiasta puretaan laatoitus.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Asuntovaunu purkaamo keijo salo lapua

Lattiakaivon tiivisteen vaihto