Betonikouru sadevesi

Vesikouru toimii myös kiveystä koossa pitävänä reunatukena. Sopii ulkonäöltään täydellisesti yhteen Lakan laattojen ja pihakivien kanssa. HB:n maahan asennettava betonisen vesikourun avulla voidaan sadevesijärjestelmistä valunut vesi johdattaa kauemmas talon reunasta.


Lakka-vesikouru asennetaan 0–mm päällysteen. Koko: 1x 1x 5mm . Hulevesikivet ja vesikourut. Vesien ohjaaminen on talon rakenteiden kannalta välttämätöntä, sillä taloon päin valuva vesi voi vaurioittaa perustuksia ja johtaa homeongelmiin. Päätyponttaus lukitsee vesikourut toisiinsa tiiviisti kiinni.


Saatavana myös loiskekuppeja. Betoniset vesikourut ja kourulaatat on tarkoitettu pintavesien johtamiseen. Vesien valumaa ohjaillaan päällysteiden kallistuksilla ja kouruilla. Jos kourujen yli kulkee ajoneuvoliikennettä on hyvä . Tätä järjestelmää ei ole vielä vanhemmissa taloissa.


Vähimmäisvaatimuksena onkin pidettävä, että rännivesi johdetaan esimerkiksi betonikourun. Veden ohjaus pois rakennuksen vierustoilta on tärkeää. Lue tarkat tuotetiedot Kuvagalleria Etsi lähin jälleenmyyjä. Märkä maa on monen kunnan viemäriverkoston ulkopuolella sijaitsevan talon ongelma.


Talon ympärys tulee niin märäksi, että se vaatisi kuivattajan tai ylimääräisen tuuletuksen järjestämisen talon alle. Kosteusongelman voi ratkaista myös ohjaamalla sadevedet betonikourua pitkin etäämmälle talosta. Betonikouru on helppo ratkaisu, jolla vedet saa johdettua ainakin hieman kauemmaksi sokkelista. Parasta olisi, jos maa viettäisi poispäin rakennuksesta, jolloin kourullekin tulisi kaatoa samalla. Missään tapauksessa vedet eivät saisi jäädä lillumaan sokkelin viereen.


Eikä kattovesiä ole tarkoitettu salaojiin, . Teimme pienehkön remontin ja johdimme sadevedet kauemmas rakennuksesta ( ennen meni paljon vettä suoraan sokkelin nurkkaan). Nyt kysyisinkin että kuinka kauas sokkelista. Loiskekuppi ja betonikouru eivät ole ajan mittaan tiiviitä vaan valuttavat vettä maahan. Muoviputki maan pinnalla on hankala, . Kun on tarpeen kuljettaa vesiä maan päällä hallitusti pitempiä matkoja niin erilaiset kourut ja kourulaatat tai pihakivistä ladotut koururakenteet ovat toimiva ratkaisu. Kourut asennetaan 0…mm päällysteen alapuolelle ja vähintään ‰ kaltevuuteen eli . Byggmax - osta laadukkaita rakennustuotteita järkevään hintaan kategoriasta Sadevesikourut ja tarvikkeet.


Perinteiset betoniset ja graniitiset vesikourut ja loiskekupit kaduille ja pihoihin. Räystäskourut, rännit, vesikourut – sadevesijärjestelmällä on monta nimitystä, mutta yksi tärkeä tehtävä. Oikein mitoitettu ja huolellisesti asennettu sadevesijärjestelmä johtaa sade- ja sulamisvedet pois talon rakenteista ja kulkuväyliltä. Kotimainen sadevesijärjestelmä on helppo .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Asuntovaunu purkaamo keijo salo lapua

Lattiakaivon tiivisteen vaihto