Mökin lautalattia

Kertoisiko joku lautalattiasta. Milloin lattian laudoitus kannattaa tehdä? Keväällä vai nyt talvea vasten kylmällä ilmalla kun mökki on kylmänä. Rakentajan mielestä ei onnistu uunikuivatusta, jos ei ole ympäri vuoden mökki lämmin.


Imeekö uunikuiva enää valmiina kosteutta, jossa saadaan asennettua kuivana? Kaikki neuvot ja kokemukset tervetulleita.

Lautalattia on perinteinen valinta. Pilariperusteisen alapohjan pintana on usein lautalattia. Perinteinen lattialauta elää ja rakoilee hiukan kosteusvaihteluiden mukaan. Kapeampaa lautaa käytettäessä rakomuutokset ovat pienempiä. Lattialaudat kiinnitetään yleensä koolausten päälle naulaten tai ruuveilla.


Lähinnä mietityttää voiko käydä suoraan ruuvaamaan lautoja kiinni? Onko mökissä silloin lämmöt päällä ? Massiivipuulattian käyttöikä on erittäin pitkä verrattuna esimerkiksi laminaattiin.

Paksu lautalattia kestää tarvittaessa useita hiontakertoja, minkä jälkeen se näyttää jälleen kuin uudelta. Puutuotteiden hoito ja ylläpito on vaivatonta. Lattioiden hiomakoneita saa vuokrata. Ponttilautalattian asennus - näillä tee itse -ohjeilla myös kotitarvetimpurikin suoriutuu hommasta kätevästi itse. Omasta mielestä puutavara on sileää kuin vauvan peppu, mies väittää että se pitää hioa kun asennettu.


Valettu betonilattia jossa muovimatto. Oon ajatellut laittaa max viis sentin tyroksin ja päälle lautalattian 14cm lauasta. Uuden puulattian rakentaminen ei ole helppoa.


Se on kuitenkin vaivan arvoista. Ei kai jotakin helkkarin lattialämmitystä varustelemattomaan mökkiin kuulu laittaa. Ei se kosteusongelmia ratkaise, vaan voi pahentaa (kosk kosteutta nousee kapillaarisesti laatasta, kun on vanhanaikaisesti tehty). Muovi ja villa pois ja tilalle huopaa ja luonnonkuitueristettä.


Asumme rintamamiestalossa, johon olemme remontoimassa lautalattian. Haluaisimme maalata lattian harmaaksi, mutta harmaan sävy askarruttaa. Mikä harmaa sopisi lattiaan . Fantastic Frankhan on yksi niistä hämmentävän tyylikkäistä ruots.


Trampas, Trampas, Trampaska. Hän pullistaa kaulalihaksiaan kun kutsun häntä Tuomaaksi ja ihmettelee kenestä on kyse varsinkin jos vieraita on paikalla ja kysyy kuka hän on.

Nousen ylös hankalasti sillä jalkojani särkee. Mökin kylmä lautalattia silittää jalkapohjia kuin lääke. Ennen kuin vedän verhot päivän edestä tiedän . Perinteiset lattiavärit löytyvät Tikkurilan lattiavärikartasta.


Betolux ja Betolux Akva voidaan sävyttää myös osaan Symphony värikartan väreistä, yksittäisen värin soveltuvuutta voi kysyä Tikkurilan väripalvelusta. Permo puulattiamaalilla saadaan lautalattialle vanhaan tyyliin sopiva ulkonäkö kuivissa sisätiloissa. Pintamateriaaliksi laminaatti. Soveltuuko talvet kylmillään olevaan mökkiin ? Vaihtaisin lastulevyt ja laminaatin lautalattiaan. Lakattu lautalattia , jossa naarmuja ja irronnutta lakkaa.


Lattian hionta ja maalaus lattiamaalilla. Olemme rakentamassa kesämökkiä ja nyt pitäisi keksiä minkä väriseksi lattia maalataan, öljytään tms. Olemme käsitelleen hirsiseinät osmo colorin pähkinä - sävyllä ja hirsipaneeleissa on hiekkaan taittuva valkoinen.


Osmon pähkinällä on käsitelty myös katossa olevat hirsipalkit, katto itsessään joko . Vanhan lautalattian luulisin olleen kuutisenkymmentä vuotta vanha. Vesikouru vanhassa lattiassa oli. Tämän puusuutarin mökin saunan lattialautojen reunakulmat höyläsin viistäen pienellä käsihöylällä, ja aikomus on vielä hivaista pintaa nauhahiomakoneella, ettei kukaan saisi tikkuja jalkapohjiinsa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Asuntovaunu purkaamo keijo salo lapua

Lattiakaivon tiivisteen vaihto