Spu eriste alapohja

Ontelolaatta-rossipohja_300. Tällöin kylmäsillat saadaan minimoitua ja rakenne on paloturvallinen. Myös mahdollinen lattialämmitys toimii energiataloudellisesti, sillä rakenne . Kingspan Therma - eristeet soveltuvat myös alapohjarakenteisiin.


Useimmiten kyseeseen tulevat joko maanvaraiset tai ryömintätilaiset alapohjat , joihin molempiin löytyy yksinkertaiset ja tehokkaat rakenneratkaisut.

SPU Eristeet asennettiin myös alapohjaan ja eristettä on käytetty myös routalevynä. Seinät ovat betonielementtiseiniä, joissa on 250mm eristettä. Ja voiko nyt alapohjaan laittaa eristeeksi spu -uretaanieristeet vai estääkö se maaperästä ylös laattaan nousevan kosteuden haihtumista? Eriste ei ole hengittävä ja ilmatilaa ei ole kuin vaihtelevasti 5-cm.


Onko kellään kokemuksia SPU - eristeen käytöstä. Tuuletusta pystyy parantamaan lisäaukoilla ja tekemällä savupiippuun ilmahormin paikalle tuuletusreiän, josta alapohja tuulettuu. Kerääkö kosteutta SPU - eristeen pintaan?


Finnfoam Oy on suunnitellut tuulettuvaa alapohjaa eli rossipohjaa varten oman eristelevyn.

AVAINSANAT: Alapohjat , multapenkkiperustus, maanvarainen alapohja , tuulettuva alapohja , pila- riperustus. Kuva Perinteinen maanvarainen laatta, täytepohja, jossa eristeet laatan päällä. Maapohja puhdistettu ja käsitelty boorijauheella sekä eristetty spu -eristeellä ja kevytsoralla (JR).


Maanvaraisen alapohjan eristäminen on mahdollista toteuttaa mikäli lattialaatan ja pintalattiamateriaalin välissä on eristekerros. Tällöin lattiamateriaalin vaihdon yhteydessä yhteydessä, voi olla kannattavaa parantaa myös lämmöneristystä. Esimerkiksi vaihtamalla vanhat lämmöneristeet SPU -eristeiksi voidaan . Mutta jos ilman vapaa virtaus on estetty, lämpöä pyrkii menemään myös alapohjan eli lattian kautta alaspäin, tässä tapauksessa ns. Rossilattia eli tuulettuvan.


Tuulensuoja kyllä kantaa eristeet , mutta varmuuden vuoksi päälle voisi naulata harvalaudoituksen. RAKENNESUUNNITTELIJOILLE. PUURUNKOISEN PIENTALON ERISTÄMINEN.


Mineraalivillan ja polyuretaanin vertailu eristeenä. Suomessa polyuretaanieristeitä valmistaa Kingspan, joka osti SPU eris-. Huonetilojen välissä eli väliseinissä ja -katoissa ei tyypillisesti ole . Lämmöneristys on osa rakennuksen vaippaa.


Kevytsoraa käytetään tyypillisesti alapohjan eristeenä ja routasuojauksissa. Erillistä levytystäkään ei tarvita, jos käyttää SPU :n kipsi- tai lastulevypinnoitettua polyuretaania.

Tuulettuvan, puupalkistosta muodostuvan alapohjan vanhat eristeet ovat saattaneet painua, jolloin palkistoon on muodostunut tyhjää tilaa. Pari asiaa: tuolla tavalla SPU :lla eristäessä joudut siirtymään koneelliseen ilmanvaihtoon, se kun on täysin tiivis ja hengittämätön pinta. Ja tätä ei pidä pitää moitteena, käytän itsekin SPUta esimerkiksi märkätilojen katoissa ja alapohjan eristeenä.


Finnfoamin suljetussa solurakenteessa valumaan mihinkään. Sääolosuhteiden normalisoiduttua se vapautuu eristeestä pois. Eristeen tiiviyden ansiosta ei tarvita myöskään erillistä tuulensuojaa.


Tässäkin ohuet rakenteet mahdollistavat kustannustehokkaan toteutuksen. SPU - Eristeen erinomaisen läm- möneristävyyden ja tiiveyden ansiosta lämpöä ei enää virtaa alempiin rakenteisiin. Koska lämpövir- ta alapohjaan on pieni, asettaa se routaeristykselle hieman korkeammat lämmöneristysvaatimuk-. Kyselen mielipiteitä vanhan hirsitalon alapohjan uudelleen eristämisestä.


Miten on eristetty uudelleen. EPS eli paisutettu polystyreeni on tutkittu ja turvallinen eriste - materiaali. EPS sisältää vain polystyreeniä ja loput on ilmaa.


ThermiSol EPS1Lattia lattioiden ja alapohjien eristämis- een.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit