Kaakeleiden maalaus lattia

Laattojen maalaus on nopea ja edullinen vaihtoehto uusia vanhat kaakelit , jos ne vain ovat ehjät ja vesieristys on kunnossa. Kohteen seinä- ja lattialaatat olivat ehjät, mutta sävyltään vanhanaikaiset. Mukava kontrasti tummalle lattialle oli uutuutta hohtavat valkoiset seinät.


Jäljellä oli enää viimeistelytyöt, jotka sovittiin seuraavalle päivälle. Lattian ja seinän alareunaan vedettiin musta silikonisauma, ja viimeisetkin muovit ja pahvit revittiin pois. Kylpyhuoneen kaakeleiden maalaus pinnoitteella oli valmis.

Ajattelin kirjoitella aiheesta, josta olisin itse kaivannut enemmän tietoa, kun projektiimme ryhdyin, nimittäin kaakeleiden maalauksesta. Kun tutkin aihetta, löysin blogipostauksia lähinnä jenkkilästä ja nekin olivat melko vanhoja ja tietenkin toteutettu tuotteilla, joita ei Suomessa ole tarjolla. Uusi lattiakaivon ritilä maksoi vain euroa. Kaakeleiden maalaamista harkitsevan on hyvä muistaa, että kylpyhuoneen vesieristeiden ja pohjan on oltava kunnossa.


Lisäksi seinistä aina näkee, että pinta on maalattu. Testiprojektiin kului aikaa vajaa viikko. Soveltuu kaikille lasitetuille ja lasittamattomille laatoille sekä klinkkereille, myös graniitille, marmorille ja muille kivilaaduille.


Saatavilla 7ml:n ja l:n pakkauksissa.

Kaakeleiden vaihtaminen ei ole ainoa vaihtoehto silloin, kun kylpyhuone kaipaa uutta ilmettä. Lattiapintojen kuivuminen kestää kolme tuntia ja seinämaalin kuivuminen tuntia. On myös muistettava se, että kaakelimaaleja ei ole tarkoitettu silikonille, ja silikonit ne pitää poistaa ennen maalausta.


Näin maalaat kuivien tilojen kaakelit. Katso Tikkurilan Maalilinjan asiantuntijan vinkit kaakeleiden. En kuitenkaan suinpäin uskaltanut heti alkaa noin isoa alaa maalamaan, vaan . Yksivärisen maalauksen toteutan myös meidän eteiseen, jossa on samanlaista kaakelia , kuin mitä tässä keittiönurkkauksessa oli.


En vielä osaa antaa tämän kummempia käyttökokemuksia, sillä maali ei ole ollut lattiassa kuin pari päivää ja me lähdimme kotoa juhannuksen viettoon. Sekoita maali ja maalaa kaakelit pystysuunnassa alhaalta ylöspäin. Kaakelimaalin pitäisi peittää yhdellä vedolla. Liika hankaaminen saattaa jättää kaakelille raitaisen lopputuloksen.


Jälki voi näyttää kosteana hieman epätasaiselta, mutta se . Kuitenkin jos kylpyhuoneen laattoja on tarkoitus maalata , silloin antaisin tilan ehdottomasti kuivua ainakin tuon vuorokauden. Jos keittiön tasossakin on kaakeleita , en suosittele maalamaan niitä, sillä maali ei tule pysymään niissä. Myöskään lattialla tuo maali ei pysy. Käsittele nurkat ja saumat erityisen huolellisesti.


Huuhtele lattia hyvin vedellä ja anna sen kuivua. Aikaisemmin maalatut pinnat.

Pese maalattava pinta soodapohjaisella maalarinpesuaineella ja anna kuivua. Poista silikonisaumat ennen maalausta ja . Katso työvaiheet sekä kuvat ennen ja jälkeen! Seuraavaksi lattian maalaukseen.


Lattian pesin myös Kloritella ja hankasin saumoja karkealla sienellä. Nämä tein jälleen vuorokausi ennen maalauksen alkua, että kaakelit olisivat varmasti kuivat maalausvaiheessa. Juuri ennen maalausta imuroin vielä lattian huolellisesti.


Vanhoja silikoneja en poistanut . Niin, olisiko tälläisestä täällä kenelläkään kokemusta? Jos on, niin minkä tilan kaakelit maalasitte? Oliko jälki tasaista ja homma helppoa? Kylppärin laattojen maalaus.


Onko kukaan maalannnut kylpyhuoneen kaakeleita ? Lisää tuloksia kohteesta kaksplus. Välimuistissa Samankaltaisia 10. Saimme ohjeistuksen maalauksen eri vaiheista, mutta kaakeleiden maalaaminen ei ole ihan yksinkertaista laattojen vaihtelevien pinnoitteiden takia. Huomasimme asian…pikkuisen liian myöhään, jonka takia jouduimme ottamaan projektissa harppauksen takapakkia. Tartuntamaalista huolimatta seinän . Tämä kyseinen kaakelimaali ei ole periaatteessa tarkoitettu lattiapinnoille, sille ei luvata samaa kestävyyttä lattialla kuin esimerkiksi seinissä.


Videossa esitellyt tuotteet. Mutta juttelin myyjän kanssa ja todettiin. Huomenna luvassa kaakeleiden maalausta täällä blogin puolella kunhan saan kuvat järjestykseen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit