Isännöitsijäntodistus hinta 2014

Kuluttajaliittoon tulee viikoittain yhteydenottoja, joissa hämmästellään isännöitsijäntodistusten korkeita hintoja. Tyypillisimmin isännöitsijäntodistuksesta saa pulittaa 90–1euroa. Hypon pankinjohtaja Sanna Pälsi arvioi viime viikolla blogissaan, että isännöitsijäntodistuksen ”oikea hinta ” olisi noin euroa, koska ”lähes valmis . Isännöintiliitto ei kuitenkaan pidä sata euroa maksavaa todistusta kohtuuttomana, jos se on laadittu asianmukaisesti. Kritiikki todistusten hintaa kohtaan ei ole aina perusteltua.


Mainittu kolme kuukautta eli päivää on isännöitsijäntodistuksen käyttöikä, jonka hyvä kiinteistönvälitystapa määrittää. Remontit voivat yllättäen laajentua ja kustannusarviot ylittyä, mikä tieto ei välity ilman ajantasaista isännöitsijäntodistusta kaupan osapuolille. Hinta on ilmoitettu etukäteen. Hinnat ovat kohtuuttomia ja hintaerot vielä kamalampia. Ilman muuta kysymyksessä on rahastus!


Yleisin isännöinnin kiinteän kuukausipalkkion määräytymisperuste on. Hinnat sisältävät arvonlisäveron ja perustuvat koko maan vastausaineistoon. Kallein isännöitsijäntodistuksen hinta liitteineen oli 2euroa. Laissa on määritelty, kenelle isännöitsijäntodistus saadaan antaa ja mitä tietoja siihen tulee merkitä. Asunto-osakeyhtiölain (luku §) mukaan isännöitsijäntodistuksesta voidaan periä HALLITUKSEN HYVÄKSYMÄ KOHTUULLINEN HINTA Itselläni on sellainen tun.


Isännöitsijä ja asunto-osakeyhtiön hallitus ovat sopineet todistuksen hinnasta. Tilaan seuraavat asiakirjat ( hinnat sis. alv. ): Hinnat voimassa 1. Energiatodistus, 1euroa. Lainaosuuslaskelma, 5euroa. Toimintakertomus, euroa.


Yhtiöjärjestys, euroa. Pohjapiirros, euroa. Seppo muistuttaa, että isännöitsijäntodistus on maksullinen, koska isännöitsijä käyttää sen . Nouto, maksu käteisellä noudon yhteydessä. Muuta tilaukseen liittyvää.


Muista täyttää lomake huolellisesti, emme lähetä puutteellisesti täytettyjä tilauksia. Täydennä lomakkeelle vähintään tähdellä merkityt kohdat. Asuntokauppoja tehdessä tarvitaan monenlaisia todistuksia, jotka lisäävät kustannuksia, mutta tuovat myös luotettavaa tietoa kaupankäynnin tueksi. Asunto -osakkeen kaupassa tarvitaan isännöitsijäntodistus ja siihen liittyvä energiatodistus sekä eräitä taloyhtiön asiakirjoja. Myös omakotitalon kaupassa . Tilintarkastajan kanssa oli sovittu tapaaminen jo aamu kahdeksaksi.


Sen jälkeen aikaa kului puhelimessa ja pape- ritöissä. Kellominä ja muut Akselin isännöitsijät tapa- simme Turun kaupungin korjausneuvojan, ja kello oli palaveri erään taloyhtiön hallituksen puheenjohtajan kans- sa. Leimaveron sijasta osakkeen ostajan tulee siis nykyään maksaa varainsiirtoveroa. Verohallinnon palvelunumerosta vastattiin, että autopaikkaosakkeesta .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit